Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.440
Поени од реакции
4.358
Јас сум пораснат и воспитан од човек што во 90тите бил навредуван и напаѓан од истите кои тогаш се правеле најголеми Југословени, само затоа што бил национално свесен и сакал суверена независна држава, а сега гласаа за промена на идентитет, и сега се најголеми Нед Старкови вклучувајќи те и тебе. Ме научил да си ја сакам државата, нацијата и да ја поштувам традиционалната култура. За разлика од тебе што уште не знаеш што си, затоа што сигурно си пораснат со муабети од типот да ти ебам државата и колку било убаво у Југославија. За разлика од тебе кој што си партиски штакор, без никаква идеологија и идеја кој си и што си, јас знам што сакам и верувам во идеја која што би сакал некогаш да се реализира. За разлика од тебе јас знам дека по националност сум Македонец и ништо друго, додека ти во животот имаш сменето неколку идентитети и си бил најголем Југословен, Србин, Грк но никогаш Македонец. Те молам иди изгуби се во дупката од штаб наречена Општинска Организација, и слушај си го твојот локален лидер колку ќе ни биде убаво за 10-15 години. Додека тебе животот ти поминува лутајќи да се пронајдеш себеси, јас ќе се борам да имам нормален живот во државата во која сум роден. :kuracc:
Вака друже, пардон господине. Ниту јас, ниту мојот татко, ниту мојот дедо, некогаш сме биле членови на некоја политичка партија, за разлика од тебе кој очигледно си штабски глушец со тетоважа од Грујо. Ниту мојот дедо, ниту мојот татко, ниту јас, некогаш сме биле на државни јасли ниту бараме ниту сакаме некогаш да работиме на државни јасли, ниту да си имаме било каква работа со државата. И никогаш не сме биле сиромашни, добро сме стоеле и пред СФРЈ и за време на СФРЈ а не се жалам ниту сега, мене ми е добро и не ми требаат партии во животот за да ми биде добро. За разлика од тебе и твоите кои сигурно ве имаат седнато на некое шалтерче да јадете лепче. Ако. Проблемот е што за тоа лепче вие сте му ја дале душата на вашиот лидер, како тој од неговиот џеб да ви го дава, како да нема ништо повеке на овој свет од тоа лепче. Идеолгија очигледно немаш или воопшто не разбираш што е тоа. Имаш само една мисла која те хипнотизира и мислиш дека грујо и мијалков се нешто повеке од тебе, нешто возвишено, мислиш дека тоа се луѓе кои се борат за идеите поради кои татко ти страдал. Не, господине. Тоа се луѓе кои немаат врска со идеите и националната свест за која ти може би и искрено се залагаш. Види кои им се татковци, вујковци, ментори, куќни пријатели.... ке видеш дека баш тоа се луѓето од кои татко ти видел мака во животот, ке видиш дека нивната идеа се само парите и сопствениот газ, ти во умот не си им ни под точка разно освен ако не си им потребен да те заглават во некоја зандана за нивните гомна. Но животот е твој и живеј си го баш онака како што ти сакаш. Јас немам мака, ти имаш мака.

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Ципрас ќе го води МНР за завршување на Договорот од Преспа.

Кратко траеше радоста на вМОРОНИТЕ.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.962
Ципрас ќе го води МНР за завршување на Договорот од Преспа.

Кратко траеше радоста на вМОРОНИТЕ.
Готово чим Ципрас ја презема работата во свои раце, нема бегање :icon_lol:

Наредна година ниту Ципрас ќе биде на власт во Грција, ниту Хан и Моргерини ќе останат во ЕУ после мај 2019. Ама многу сте кусогледи.

Единствено ние ќе бидеме тие што се ебани у газ, со искасапен Устав и ново име од каде што ќе нема враќање назад.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Готово чим Ципрас ја презема работата во свои раце, нема бегање :icon_lol:

Наредна година ниту Ципрас ќе биде на власт во Грција, ниту Хан и Моргерини ќе останат во ЕУ после мај 2019. Ама многу сте кусогледи.

Единствено ние ќе бидеме тие што се ебани у газ, со искасапен Устав и ново име од каде што ќе нема враќање назад.
Очигледно Коѕијас се подготвува за изборите в година, па сака да се тргне од владата која „им даде сé на скопјаните“. Небаре тие се надлежни за нашиот идентитет итн...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.274
Владе ти си лик со најмалку смисла за хумор што некогаш сум сретнал. Во секој твој пост се трудиш да бидеш смешен.... и успеваш во тоа. Но не е смешно тоа што го пишуваш, смешен си ти, смешна е твојата беда, смешна и жална во исто време. Мислиш дека си многу паметен, дека памет ти тече од ушите, ама не е така. Не си ни просечен во умот.
Немаш ум ти да се мислиш Владе и затоа ти е многу лесно. Паси си ги магарињата и уживај, не си ја мачи тимбата со мене..
Dobro e Laze dobro e, smiri gi hormonite. Tuku stvarno ako ne pomine dogovorot i ni se zatvorat vratite za vo Eu i NATO za vek i vekov nema da ti dojde da si gi skratis makite posto vaka kako sto te citam i tebe i Waoo cel vlog na taa karta go imate staveno. Jas iskreno se sekiram kako ke prodolzite da ziveete ako se sluci toj nemil nastan. Ke da nemate plan B kako so mi lici.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Екатимерини вели дека Коѕијас си поднел отставка.
Биќе интересантно кај новиве стратешки партнери :D
http://www.ekathimerini.com/233727/article/ekathimerini/news/greek-foreign-minister-nikos-kotzias-submits-resignation
Како не ќе дајт нашите набавија лубрикант за доживотно сега ќе си дојт да наплатит.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.686
Поени од реакции
88.655
Пратенициве на дпмне се откажале од дискусија во собранието? :)

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
https://fokus.mk/mitskoski-so-zaev-ima-shansa-samo-da-konstatirame-deka-dogovorot-e-mrtov/

На прашањето дали има шанса да се најде заеднички јазик со Заев, тој одговара:

– Има шанса да констатираме дека Договорот е мртов.

Буквално с***ње у уста на непристојните предлози на Заев и заканите од помошник клозетарот на Стејт Департментот. Само дилема ми е кој стои зад него што не ебава жива сила при вакви притисоци.. Биче интересантно.
Ја знам дека дно од луѓе живеат во фиром и дека се што беше квалитетно избега и дека муљот само остана ама волку смење одамна некој фиромјанец не ми приредил
хахахаххахахахахахах
Обичен фиромјанин се логира на интернет (измислен од американецот за нивни потреби) Се чувствува моќен (вештачка илузија што пак американецот му ја дава) со хардвер и софтвер измислен од американецот(астрална проекција за фиромјанецот) и јаде говна дека висок претсавник на таа америка е клозетар.

Пази богати ние у државава имаме проблем со перцепциаја на работите.Ова е пандан на мозокот шо им го переше гwујо дека сме 4та економија у Европа. Која беда живее у мочуриштево. Ај шо е беден па и злобни суштесва шетаат тука.ФИРОМ не го дааме најаки сме ги заебавме американците јухуу им се посравме у уста боооооо чооекк најаккиии.

ГРЕОТА СИ.[DOUBLEPOST=1539786895][/DOUBLEPOST]btw американциве им фрлаа нуклеарки и го бришеа од мапа јапан на времето ама денес соработуваат на секое поле.
https://www.bridgingfoundation.org
Џабе ни е слободна држава кога мозокот ни е заробен.

the end.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Избори не одговараат никому, најмалку на народот. Двете партии, не знам колку можат да си ја проценат позицијата, но има шанси помалку гласови од прошлите избори да напраат (барем ВМРО). А СДСМ, не верувам дека со све партали, ќе освои 81. Но тоа е процена без мешетарење и полнење.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Пази... СДСМ се заканува со избори :lolzz:

https://www.slobodnaevropa.mk/a/29548979.html

Од СДСМ денеска реагираат дека идентично како неговиот претходник, Никола Груевски и новиот лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски ја срамоти Македонија во очите на демократскиот светот и се кара со најголемите стратешки пријатели на земјава. Според СДСМ, се поочигледно е дека Мицкоски има проблем со членството на Македонија во ЕУ и НАТО.

„Ако продолжи да се обидува да ја блокира иднината на Македонија, во следните неколку денови парламентарното мнозинство ќе распише предвремени парламентарни избори“, наведуваат од СДСМ.

Мицкоски во писмо до помошникот државен секретар на САД за Европа и Евроазија, Вес Мичел, го отфрла неговото барање ВМРО-ДПМНЕ да го поддржи Договорот од Преспа.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.684
Ништо чудно позади Мицковски да стојат пробугарски струи, коишто ќе ја втурнат земјата во криза што би имплицирало конечна поделба на земјава меѓу Албанија и Бугарија како нато сили.

Ако биде среќа да помине договоров, треба вмро дпмне да се прогласи за државен непријател на земјава, кои што од почетокот на своето постоење делувала штетно. И пред 100 години, и кога требало да се влегува во југославија, еве и сега. Подитно да се прогласат за терористичка организација и да ги нема!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom