Трипати ура за третиот режимИзгледa дoaѓa времетo нa Апaсиев.
Која карта друже ?Да бидеме реални сега, знаеш ли колку што гласаа на изборите за сдсм сега бојкотираа (што се Македонци) ?
Ако заев оди на таа карта ке биде дебакал како референдумов и може да се пензионира ко лубчо .
Заебавај се ти, ама народов поима нема дека Апасиев не е како Грујо и Бранко, он верува во таа идеологија на Левица, он е поише ко Хитлер. Левица се како змија што си ги крие нозете.Трипати ура за третиот режим![]()
Без да средиме со корупција, нема ЕУ, па макар и сме смениле име, прочитај изјави на франција, данска и уште некоја земја од пролетта.Без да си смениме име нема ЕУ и НАТО .
Што е тука нејасно.
Или мене не ми е јасно можеби Апасиев има решение влез во ЕУ со уставно име сите го сакаме тоа.
Откажуваме барање за влез во ЕУ и Нато ќе си го зачуваме името барем за внатрешна употреба.
Ај ќе се распадне ЕУ зема замав таму радикална десница![]()
Верува верува како не само да се намести на вистинското место.Заебавај се ти, ама народов поима нема дека Апасиев не е како Грујо и Бранко, он верува во таа идеологија на Левица, он е поише ко Хитлер. Левица се како змија што си ги крие нозете.
Апасиев одамна збори кое е решението - внатрешни промени во сите области од Копенхагеншките критериуми за прием. Има сè повеќе најави нареднава година да се укине унитарна согласност од земјите членки во однос на прием на други членки. На тој начни Грција и спорот со името нема да биде пречка за наш влез (затоа што 1 глас против нема да смени ништо), туку битните работи.Без да си смениме име нема ЕУ и НАТО .
Што е тука нејасно.
Или мене не ми е јасно можеби Апасиев има решение влез во ЕУ со уставно име сите го сакаме тоа.
Откажуваме барање за влез во ЕУ и Нато ќе си го зачуваме името барем за внатрешна употреба.
Ај ќе се распадне ЕУ зема замав таму радикална десница![]()
што и фали на Швицарска што не е ни во ЕУ ни во НАТО ??Без да средиме со корупција, нема ЕУ, па макар и сме смениле име, прочитај изјави на франција, данска и уште некоја земја од пролетта.
Ова беше добра можност да влезевме во ЕУ, ама овие нашиве не знаат да играат добро.
Требаат само да инсистираат, да се стави датум кога ќе влеземе во ЕУ и НАТО, ништо повеќе. Ако договорот бил веќе направен во САД, требало барем да се среди ова, менуваме Име, Да, Ок, ај пишете 1/1/2020 влез во ЕУ и НАТО и да потпишеме. Толку требало да кажат нашите дудуци.
Вака имаш договор, што не ти гарантира дека ќе влезеш во ЕУ (НАТО и не е толку битно), туку дека само грција нема да стопира. ЕУ има 28 членки, пола од нив да имаат по една забелешка за што треба 6 месеци да се среди, отидоа 7 години преговори со ЕУ.
Ни име не знаат да продадат
За што понатаму нека му ја мисли Заев и сдсм. Они го ставија народот пред свршен чин со милион неодговорени прашања и си го добија одговорот. Ко второ нели сакаме да го смениме тој фиром менталитет, додека има плата добро е...зашто мора овој договор да се сфати дека од ова не може подобро, зашто да не може подобро, не сме заслужиле подобро?Јас како што знам ние пред некое време паѓавме во несвес и за надворешно не сакавме друго име.
Лошото е што прифативме веќе договор.
Прашувам што понатаму ќе го отфрлиме овој ќе постигнеме ли подобар.
Јас мислам одиме кон се полошо од овој ќе нема да има подобаро.
Ќе страдаме обичниот народ душебрижниците што го бранат името во први редови ќе се пазарат и богатат.
Само едно ке ти кажам , нема да има НИКОГАШ подршка како што имаше заеФ за избори .Еве и Хан не честита успешен референдум, ја нема могерини никаде на твитер а светските медими веќе објавија дека референдумот не поминал.Која карта друже ?
Се знае за избори како се спрема партијата што е на власт, и поголема бројка од оваа ќе извадат со ветувања, измами, притисоци, поткуп.
Вмро колку ќе извади ?
Изброаја денеска колку луѓе бојкотираа ?
Пошо 1.2м не се.