Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Муабетот ми е, се движам во Македонија контактирам со овдешни, ми се случуваат овдешни бизарни и гротески работи на мене и овдешните секако дека ќе знам повеќе одколку Климе од Немачка за 2 недели туризам во мајка Македонија.
Абе зa тoa си 100% у прaвo,негo дaј дa видиме штo се смени нa пoдoбрo у држaвaвa,дo кaј сме сo свaрoвски судиите,штo биднa сo Сoфијa Лaличич,кoлку пaри не глoбaт зa плaтa дa делaт нa пaртиските вoјници штo пo зaслугa ги нaбутaa пo aдминистрaцијa,зa кoлку се згoлемилo бoгaтствoтo нa Анѓушев,штo биднa сo случaјoт Мoнструм и Дивo нaсеље,кoи oд криминaлците oд редoвите нa дуи се oсудени? Амди Бaјрaм, имa ли некaквo oбвинение зa негo?Климе е небитен.Тoa ми беше муaбетoт.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.114
Поени од реакции
12.697
Кога ќе бидеме во склоп на Бугарија ќе ти биде убаво и ќе заборавиш на сите овие фрустрации што ги исфрлаш неконтролирано. До тогаш, пред спиење проверувај Сорос под креветот да не се крие.
Ти провери да не ти се крие под креветот твојот пвеводбенички пастир, можеби сака нова рунда плескање со тебе.

Се надевам дека земаш некој денар за овие глупости кои ги објавуваш, бидејќи во спротивно дефинитивно нешто ти фали во таа тиквата која ти виси над рамењата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ти провери да не ти се крие под креветот твојот пвеводбенички пастир, можеби сака нова рунда плескање со тебе.

Се надевам дека земаш некој денар за овие глупости кои ги објавуваш, бидејќи во спротивно дефинитивно нешто ти фали во таа тиквата која ти виси над рамењата.
Абе остајме ти мене, ја се дрогирам и имам вошки и спијам на таван со душманите. Ја ич не сум некој на кој треба млади пионери ко тебе да се угледаат.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.778
Поени од реакции
17.009
Референдумов за Европска или Северна Македонија е?

точно, вистинска забелешка... ако ја спука ЕУ со НАТО, ако дојде НАТО или ЕУ, тогаш ќе видиме ... сега е лесно да се паламуди...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Абе зa тoa си 100% у прaвo,негo дaј дa видиме штo се смени нa пoдoбрo у држaвaвa,дo кaј сме сo свaрoвски судиите,штo биднa сo Сoфијa Лaличич,кoлку пaри не глoбaт зa плaтa дa делaт нa пaртиските вoјници штo пo зaслугa ги нaбутaa пo aдминистрaцијa,зa кoлку се згoлемилo бoгaтствoтo нa Анѓушев,штo биднa сo случaјoт Мoнструм и Дивo нaсеље,кoи oд криминaлците oд редoвите нa дуи се oсудени? Амди Бaјрaм, имa ли некaквo oбвинение зa негo?Климе е небитен.Тoa ми беше муaбетoт.
Ооој пријателе, на далеку да си ми бил ти! Не сум знаел.

Еве вака, пријателе. Тешко е, сменето е се само што оди на многу полошо. После падот на нашиот архонт и великомаченк св. Гурки (да се слафи името негово сфето вмровско) клетите Соросоиди заседнаа на столиците и ги завземаа позициите а нивниот трул водач торнот.

Сеуште немам слушнато дума околу signora Лаличич, не превеземаат ништо. Ама што да превземат? Сите ние знаеме дека Софија беше најпоштеното битие во нашиот беспрекорен правосуден систем и често престојување на нашиот дворец. Сите знаеме дека наводоното мито, наредби и порачки се лага! Нашиот архонт и великомаченик св. Груки никогаш не би го направил тоа! Затоа ние, тукашните, а и вие тамошните, сите деца вмровски никогаш збор не гукнавме околу оваа пакост!

Секој ден се будам со нервози, панични напади и општа анксиозност. Пекол. Се плашам пријателе, се плашам. Верувај. Се плашам дека нашата сендвич армија ќе биде распуштена и дека ќе нема кој да ја брани нашата татковина. После неколку годишниот престој во нашиот контра камп а и подоцнежното, неуспешно освојување на дворецот на 27ми Април се обидувам да направам една ретроспектива. Мислам дека најпаметно ми е да сменам страна, да се инфилтрирам во нивниот камп. Не се секирај, привремено ќе биде тоа се додека нашите не биднат браници пак. Се надевам дека ќе бидеме пак браници.

Искрено, немам многу познавања. Одкога хордите соросоидски ја завземаа тврдината прв пат чув за дотичниот сер Анѓушев и неговите конекции со нас. Сепак, Белизе можеби е егзотична дестинација а тоа не е работа на нашиот месен комитет ниту пак на унијата. Можеби затоа никогаш не сте чуле вие горе, во далечното кралство за овој сер па дури сега се спомнува неговото име. Перфектно сокриен единаесет лета ко во некоја зандана, ко земја да го голтнало... Мора да е некој вид на волшебништво или магија!

Случајот Монструм и Диво Насеље тапкаат во место но, знаеш зошто? Бидејќи тоа беше заговор од страна на хордите Соросоидни за да го завземат дворецот и да го лишат од браникот нашиот архонт. Имав доушник од дворецот, вели дека дури му се заканувале и по неговата фамилија! Виновниците се нивни соработници и секако дека нема да бидат изведени пред правдата!

По се изгледа вие, во погорното кралство имате подобри гатачи и пророци од нашите или сепак имате подобри доушници? Јас колку што сум запознаен, со сета почит кон вас екселенцијо, сер Амбди беше нашиот најдобар, најхрабар и највешт витез. Се зборува дека е почист дури и од солза од еднорог кој плаче пред Шутка. Незнам на кој основ клетите хорди Соросоидни ќе го сместат в зандана нашиот пријател сер Амбди? Сепак, тој ни беше еден од најдобрите пријатели единаестина лета, многу добро се познаваме меѓусебно и знаеме дека сер Амбди е поим за браник, за разлика од некои на кои и името не би им го спомнал а не пак да трошам уље и да го трауматизирам перото кое ми го поклони г.г. Стефан.

Поздрав и довидување!

П.С. кажи му на Климе дека е ѕверка. Го слушам на иселенички џубокс, многу бистро дете.

П.П.С. да ни дојдете на лето, малце да побраниме.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.114
Поени од реакции
12.697
Абе остајме ти мене, ја се дрогирам и имам вошки и спијам на таван со душманите. Ја ич не сум некој на кој треба млади пионери ко тебе да се угледаат.
А бе за хигиената има решение, ама ако себеси се гледаш како нечиј пионер, наместо како некој кој создал пример за пионерите, тешко дека ќе ти се најде лекот.

Јас себеси се сметам за пионер на здравиот ум и разум, и не гледам потреба од терапија против вистините кои ги објавувам.

Ако тебе и било кои други те/ве болат тие вистини, тоа е твој/ваш проблем.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.517
Поени од реакции
8.229
Премногу факин доцна му текна на македонецот дека бојкотот како опција постои, иако во контекстов нема ништо да смени, бидејќи Македонија скоро целосно е распродадена и доведена во состојба на заложник од политичарите кои сами ги гласа народецов.
Сами ги бираа сиве овие години и цело време истата песна - крадење,лажење,корупција, криминал, цензура, уништување на конкурентот, давање повеќе и повеќе на "сограѓаните - браќа". The list goes on.

27 години целосно деградирање, крадење, лажење, пљачкосување, пустош, криминал и корупција и сега им текна дека треба да се бојкотира.
Да имаше ваков хајп за бојкотирање години и години наназад кога има избори, гарантирам дека нашава држава немаше да биде на ова дереџе.

Жал ми е ама овој бојкот доаѓа премногу факинг касно. Too fucking late македончиња. 20 и кусур години прекасно.

Останува на 30ти, или после тоа преку планот Б кој гарантирам дека го имаат у ракав ко џокер да си го проследиме погребот на она што остана од Македонија.

Она што е ПОРАЗИТЕЛНО од новата власт е што Македонија бележи најлоши економски резултати, ваква каква што е - слободна и пуна со живот на чекор до НАТО.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.264
Vojvodata i negovite gazdi:).
Kako ispadna rabotata izgoren coekot nekoj gazda da mu stani ama nikoj ne go recka. Ni VMRO, ni SDSM, ni Bugari, ni Grci ni Srbi. Uste kaj Albancite nema probano( si velam). Tolku promasen lik stavrno retko se naogja. Treba da si go cuvame kako nacionalno bogatstvo.

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
Не од референдум не од промена на име, туку од вакви ќе ја снема македонија и македонецот.
Госпоѓата не вели да ги покачиме платите и да ги подобриме работните услови, туку вели дај да увеземе кинези и арапи.
Господинот од витаминка се жали на странските инвестиции и бара субвенции.
Ама мислиш очи ќе им прснат ако спомнат покачување на плати и подобри работнички права и услови, само од личниот профит да не им се чепне

https://a1on.mk/archives/942950

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom