Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Зарем треба да се каеме што се плукало по луѓе што си ја продале верата за пари? И сеа за луѓе што си ја продаваат нациналноста за пари со бугарски пасоши? Слободно нека си ги земе кој сака.
Нема поглуп муабет од оној дека некои луѓе си ја продале верата/националноста/незнамшто за пари.... Како прва работа "продале" нешто измислено, а не физички објект. А втора - ако немаш друг начин на заработка - зошто да не продаваш работи? Особено ако има некој да ти купува измислени работи.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Зарем треба да се каеме што се плукало по луѓе што си ја продале верата за пари? И сеа за луѓе што си ја продаваат нациналноста за пари со бугарски пасоши? Слободно нека си ги земе кој сака.
А од каде дека сите од дијаспората се со БГ пасоши?Знам еден лик ко тебе цело време плукаше по тие со БГ пасоши,а сега истиот работи како келнер низ Германија со исто таков БГ пасош.Сега заборавил шо паламудеше пред само 2 години.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.000

сега зајко ќе воведе и цензура поради стратешки интереси

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
некаде читав ќе се РЕВИДИРА и Археологијата, можеби ќе се ископуваат античко македонски артефакти и ќе се дислоцираат во Грција а од таму пајонски артефакти и ќе се носат кај нас :cool:
Неможе да се ревидира археологијата, читај Алекс Џонс и доста мелеш зелени.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Па гласањето секако има смисла.
Еве да речеме националната свест проработува. Референдумот, двотретинското мнозинство, договорот од Преспа. Се пропаѓа. Ама се, се, се!!!!
СДСМ губи напролет, Доаѓа ВМРО-ДПМНЕ
Ципрас губи напролет, Доаѓа Мицотакис.

Македонија 2019та. Силна и просперитетна. Со свртен грб према ЕУ и НАТО и замрзнати Грчко-Македонски односи. 18-20-25% албанско население кое врие од незадоволство поради националистичката атмосвера која не им оди во прилог.

Кај ќе тераме понатаму?
Значи да му ебам Република Македонија и да му ебам Република Северна Македонија.
Кај ќе тераме понатаму?

Мене не ми е проблем да дојде некад до дестабилизација до државава. Ќе потпали некој Нит имам инвестиции нит пари нит ми плаче дете нит ништо. Имам служено војска и ќе тепам албанци, македонци, НАТО војници, што ќе ми каже старешината тоа ќе пукам.
Ама тогаш да не бегате ко пички него да застанете машки да ја браните мајка Македонија.
И ако влеземе во Албанците ќе станат Шпанци и ќе си живееме среќно до крајот на Македонија(некаде до 2050 кога ќе бидеме малцинство)

И

Име И Презиме

Гостин

Редно време е, а и сега ако не фатат поени со дела на наредни избори ке го јадат.
Туку шо им текна она на јужен да го затворат.Ало град Скопје напрајте ја двосмерна Јордан Мијалков и Мито Хаџивасилев Јасмин градов е калакурница.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
И ако влеземе во Албанците ќе станат Шпанци и ќе си живееме среќно до крајот на Македонија(некаде до 2050 кога ќе бидеме малцинство)
Па богами, како тргнала инвазијата со бугарските пасоши..

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Па не сте релевантни, освен што чмаете на интернет и објаснувате. Дури и кукате како некогаш се инвестирало во државава, уствари сте пробувале ама од некои властодршци во тоа време ви било барано мито и сеа и од тоа се откажувате. Излезете бре, со докази, со име и презиме, кој ви барал пари, колку пари ви барал, за што ви барал пари а не како муценца некои, без доказ, без име и презиме да превртувате.
Вашето мислење и вие надвор од државава сте релевантни за состојбата во Македонија колку што сум јас релевантен за економскиот развој на Луксембург.
Не е прoблемoт Игoр oд Немaчкa или Дејaн oд Oстрелијa.Прoблем е декa не ни сметa штo oнoј хермaфрoдитoт сестрa му декa билa дoбрa зa ебење и декa фрлaл куртoни сo бoјa му дaдoa пaсaт,три секретaрки и плaтa 2к вo еврa.Знaеш декa се тoa нaши пaри тaкa?

И

Име И Презиме

Гостин
Па богами, како тргнала инвазијата со бугарските пасоши..
Оди на темата за бугарски пасоши и види од кога има заглавени што веќе немаат надеж и време (и пари) за трошење.Кој зема до 2013 зема, сега се чека северномакедонски европски пат да се отвори.Меркел у сабота ке пазари работна сила :D

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Со толкав пост, не можеш да кажеш дека не навлегуваш.
Гастербајтерството нека си го тераат каде што сакаат, солење памет во вид на „глупи сте вие, не ја сакате државата а ние ја сакаме“ исто нека си го тераат меѓу нив на патриотските собири еднаш во година дена што ги имаат со две-три литри ракија, не ми е проблем.

Кога го спомна Ливерпул, не, не би било убаво навивач на Ливерпул да ми го каже тоа ама па замисли колку би било смешно јас да му објаснувам на некој роден скаузер кој три колена има сезонски билет на Енфилд и не пропуштил домашна утакмица 37 години, како навистина треба да се сака клубот? Е, тоа го прават гастербајтерите. Ние живееме тука, во добро и во лошо (најчесто лошо), се бориме едни со други за подобро утро, какво и да е и гастербајтерот кој доаѓа еднаш во година на 20 дена ќе ми објаснува зошто прочитал на макфакс или мактел што навистина се случувало.[DOUBLEPOST=1536142112][/DOUBLEPOST]

Се буниш против етикетирање а ти го правиш истото, затоа живеењето во Европа нема да те „извади“. По трет пат, што ти пишува во пасош? Ако не сакаш да одговориш, само пиши дека не сакаш, да не го повторувам прашањето цело време.
Не генерализирај, во последните 10-15 години се имаат иселено страшно голема бројка на луѓе, луѓе кои ја знаат ситуацијата тука исто колку било кој што живее во стопанкинава држава затоа што голем дел од нивното потесно семејство е сеуште тука. Сигурно ако сум утре надвор ќе знам што се случува тука кога родителите, најблиските роднини, дел од другарите со кои сум израснал ми се тука, ретко кој збришал комплет и не контактира веќе со никој од тука.
Особено во последниве години имаат збришано многу интелектуалци и способни луѓе, меѓу нив имаш подобри од било кој што е останат тука во областа во која работат, а тие „простите“ ти се најчесто фаци со четврто бугарско што киднале по Острејлија, Америка, Канада, Швицарска уште пред 40-50 години или пак дел од овие што беа дудуци иако завршија некакво средно или високо образование али извадоа блгарски пасоши.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Ете, за ова зборев. На тоа се сведе нашата дијаспора, што е одраз на нашата анархија и поделеност на секое поле.
Бурарофили-Србомани, словенски-антички, комуњари-вмровци...сега очигледно се оди на дијаспорци-останати.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.000
Неможе да се ревидира археологијата, читај Алекс Џонс и доста мелеш зелени.
Мицкоски предупредува дека Членот 8 од договорот, кој предвидува основање комисии меѓу Македонија и Грција ќе ги ревидира историјата, археологија и образование, што значи дека дури и да се исполни договорот, Грција ќе има прилика да ја блокира интеграцијата во Европската унија.
јас само пренесов од медиуми, а има ли на нет Член 8 од Преспански договор ??

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Редно време е, а и сега ако не фатат поени со дела на наредни избори ке го јадат.
Туку шо им текна она на јужен да го затворат.Ало град Скопје напрајте ја двосмерна Јордан Мијалков и Мито Хаџивасилев Јасмин градов е калакурница.
Турците почнаа со подземната сообаќајница, еве луѓево од дијаспора сигурно ги имаат веќе и роковите до кога треба да биде завршена :D[DOUBLEPOST=1536170565][/DOUBLEPOST]
Не генерализирај, во последните 10-15 години се имаат иселено страшно голема бројка на луѓе, луѓе кои ја знаат ситуацијата тука исто колку било кој што живее во стопанкинава држава затоа што голем дел од нивното потесно семејство е сеуште тука. Сигурно ако сум утре надвор ќе знам што се случува тука кога родителите, најблиските роднини, дел од другарите со кои сум израснал ми се тука, ретко кој збришал комплет и не контактира веќе со никој од тука.
Особено во последниве години имаат збришано многу интелектуалци и способни луѓе, меѓу нив имаш подобри од било кој што е останат тука во областа во која работат, а тие „простите“ ти се најчесто фаци со четврто бугарско што киднале по Острејлија, Америка, Канада, Швицарска уште пред 40-50 години или пак дел од овие што беа дудуци иако завршија некакво средно или високо образование али извадоа блгарски пасоши.
Можеш некако да приметиш дека најгласни се оние кои се второ поколение веќе надвор од државава или барем 10-15 години надвор од тука?
Не глеам да организира протест некој кој пред година дена отишол на Малта или истиот тој да паламуди за национално единствто.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Ти ова што го пишуваш ја со години го трубам ама за џабе. Има толку омраза према дијаспората тоа не може да се опише. И секако дека е неоснована.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Кон дел од дијаспората поточно. Оној друг дел од дијаспората што носи исклучиво бели чорапи и со денатален статус од кој и нај еминентните протетичари би дигнале раце, тој дел за нив е ок. Дури и за нивното најавено учество на реферндумот шарените револуционери кои меѓувремено конвертираа во штабски сторци ќутат како гзови, додека до пред извесно време добро се сеќаваме за проливите како диаспората немала што да се меша за Македонија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom