Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Не треба информации,фактот што квази еколози односно екологисти преферираат сеча на дрва и загадување на градот одошто ефтино и еколошко греење со гас кажува доволно.
Знам пример четврти спрат зграда станот го топлат со огревно дрво веке 4та година бидеки парното им е скапо.
Која логика е да си еколог да протестираш против гасификација на градот и преферираш сеча на дрва за огрев со што целиод град се загадува а притоа сите заедно плакаме со нашето здравје.
Монти Пајтон еколози.
Ништо само селење...[DOUBLEPOST=1535810657][/DOUBLEPOST]
Ама од каде ќе увезуваме Гас од ефтините или од скапите, сигурно не од Русија тоа е причината што Грујо го тргна од власт баш токму од рускиот гас и тоа благодарение на куртон револуционерчиња шаренолики будали и сега сака гасовод каква ебана логика

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Државно управување неможе еден двор во болница да исчисти и да смени 2 сијалици а, гасовод ќе градело...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.680
Поени од реакции
16.884
Како и да е, сега тоа стана проблем, порано, до пред две години, пожелна беше гасификацијата. Сега наеднаш не чини. А трасата е зацртана одамна, да беше дпмне на власт сега и да го уништуваше Водно, тоа сето ќе беше оправдано за вас поради бенефитите од гасификација.
Не е тоа работата, туку тоа што размислувате онака како што ќе ви кажат од штаб.
каков штаб трескаш, ти си партиски послушник, дојден си на форумот 2018... јас во ниеден пост не мешам партии, кажувам за работи дали чинат или не ( по мое мислење) а ниту гасификација, ниту железница за Блгарија ниту членство во ЕУ ќе има за мандатот ова оваа влада, може ни за следната... а штети ќе се направат неповратни[DOUBLEPOST=1535813509][/DOUBLEPOST]
Знам пример четврти спрат зграда станот го топлат со огревно дрво веке 4та година бидеки парното им е скапо.
Која логика е да си еколог да протестираш против гасификација на градот и преферираш сеча на дрва за огрев со што целиод град се загадува а притоа сите заедно плакаме со нашето здравје.
Монти Пајтон еколози.
тие НЕМА да се греат на ГАС, пак ќе тераат на дрва, гасот е поскап и од парно, треба инвестиција а и опасен е...

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
каков штаб трескаш, ти си партиски послушник, дојден си на форумот 2018... јас во ниеден пост не мешам партии, кажувам за работи дали чинат или не ( по мое мислење) а ниту гасификација, ниту железница за Блгарија ниту членство во ЕУ ќе има за мандатот ова оваа влада, може ни за следната... а штети ќе се направат неповратни[DOUBLEPOST=1535813509][/DOUBLEPOST]
тие НЕМА да се греат на ГАС, пак ќе тераат на дрва, гасот е поскап и од парно, треба инвестиција а и опасен е...
зависно гасот, eve koga prdisne umira nikoj

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.392
Поени од реакции
24.114
Апсолутно името нема да му се промени. Посочениот збор само ја опишува или сексуалната ориентација, или карактерот на личноста. Името нема да му се промени, само ќе се дообјасни субјектот.
Taka de rekovme. Rabotam na slucajot so adminite da mu se dodadi karakterna odrednica pa da vidime kako ke se osekja eden den koga ke se logira.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Тешко дека ќе им ја променат трасата, мислам дека Чакар-Партнерс ја проектираа и дека ги завршија проектите за сите фази од овој проект. Ако некој искеширал за да се направи комплет проектна документација за оваа траса и му дале правосилно одобрение за градба, тешко дека некој ќе го промени, особено ако финансиите ги барале од светска банка и им ги одобрила за тој проект.
Е сега во мкд по логика секогаш оди најефтиното и најлесното решение за изведба на некој проект, најверојатно ова било и најкратко и најефтино за да се изведе и затоа е прифатено, елаборатот за животна средина е чиста формалност и тие малку проектанти што имаат лапнато лиценца, удираат печат на што им падне во рака.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804

Сигурно и зонско платиле :pos::pos::pos:

Будали, подобро пред кооперација да седнеле, па парите место за паркинг за пивце да ги дале :oeoeoe:

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.431
Поени од реакции
7.136
Нели користење на деца во политички кампањи е забрането со закон или јас сум у заблуда? Затоа што на радио иде реклама за референдумот во која дете објаснува за тоа како ќе бил подобар стандардот во градинките и нешто слично.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.946
Поени од реакции
50.857
Нели користење на деца во политички кампањи е забрането со закон или јас сум у заблуда? Затоа што на радио иде реклама за референдумот во која дете објаснува за тоа како ќе бил подобар стандардот во градинките и нешто слично.
Забрането би било дете со име и презиме кога би се обраќало. Таа реклама со детски глас е за да се даде патетична поента дека со поддршка за референдумот се обезбедува иднината на децата. Подмукло е, ама не и забрането.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Абе a oнoј oд Екoлoг "угнетениoт"држaвaвa штo вршелa дискриминaцијa кoн негo и негoвите сoнaрoдници сo бемвињa и мерцедеси,легaлнo е дa пoминувa сo пoлицискo oбезбедувaње пoбрoјнo oд нa Дoнaлд Трaмп? Акo зaкoнoт дoзвoлувa секoј тaпкaрoш штo нaпрaвил пaри дa пoминувa сo рoтaциoни светлa,флешери и сирени требa пoд итнo дa се смени

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.431
Поени од реакции
7.136
Забрането би било дете со име и презиме кога би се обраќало. Таа реклама со детски глас е за да се даде патетична поента дека со поддршка за референдумот се обезбедува иднината на децата. Подмукло е, ама не и забрането.
Подмукло или не, чим закон дозволува нема проблем. Ако родителите дале согласност и нив не им пречи, нема што мене да ми пречи.

S

silmarillion

Гостин
Абе има еден што влегол у собрание на 27ми без директна или индиректна материјална корист? Мислам дали има таква будала ми е прашање?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Абе има еден што влегол у собрание на 27ми без директна или индиректна материјална корист? Мислам дали има таква будала ми е прашање?
Меѓу тие штo влегoa имa,a oд тие штo ги шљaкaa Зaев и oстaнaтиoт шљaјм изгледa не.

S

silmarillion

Гостин
Добро која будала влезе у собрание без кеш на рука тоа не ми е јасно. Знаеш дека меѓународна заедница ќе застане позади СДС, знаеш дека ќе јадеш ќорка, знаеш дека нема да смениш власт, знаеш дека никад никој никогаш нема да те рачуна за херој, знаеш дека никој од врвот на ВМРО нема да те есапи за жив. Неверојатна работа.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Добро која будала влезе у собрание без кеш на рука тоа не ми е јасно. Знаеш дека меѓународна заедница ќе застане позади СДС, знаеш дека ќе јадеш ќорка, знаеш дека нема да смениш власт, знаеш дека никад никој никогаш нема да те рачуна за херој, знаеш дека никој од врвот на ВМРО нема да те есапи за жив. Неверојатна работа.
Никoј не е "ухaпшен" oд тие штo влегoa,сaмo тие бaтинaшите штo тaбaa ги уaпсијa

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom