Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.697
Поени од реакции
16.908
Поранешниот премиер Никола Груевски е осуден на 2 години затвор за случајот Тенк, одлучи денеска скопскиот Кривичен суд. Помошник министерот во МВР, Ѓоко Поповски доби 6,5 години затвор.
Груевски е осуден за примање награда за противзаконско влијание а Поповски за злоупотреба на службената положба.

значи погодив пред некој ден, го осудија за тоа што ги земал на одмор на Мртво Море темните наочари :cool:што Мајбах ги дава за возачот на блиндираното возило...

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Еве, ќе пробам да ти објаснам. Јас, после 20 години независност заклучив дека ние немаме капацитет да имаме држава. Немаме државотворен менталитет, не прозиведуваме лидери со капацитет да водат држава и да гледаат подалеку од личниот интерес, немаме ресурси, немаме излез на море, немаме ништо. Држава имаме по игра на случајот, Србија беше презафатена со војни на неколку фронта. Она што се случува во Македонија е неминовност, ако се земе капацитетот на народот и геополитичката ситуација во која се наоѓа.

Под такви претпоставки, навистина не ми е гајле за државата. Ниче велеше, она што паѓа треба да се турне. Мене не ми треба да се идентификувам со некоја измислена вредност како националното за квалитетно да живеам.

Гвујо и компанија сакав да одат во затвор затоа што ми ја навредуваа интелигенцијата, затоа што наметнаа општ грабеж на се што можеше да се украде, а продаваа најпримитивен патриотизам.
Tokmu taka, ti si kolateral od teshkata propaganda deka Makedoncite ne gi biva da imaat drzhava, tipichno nabien kompleks na poniska vrednost. Makedoncite nitu se pobudali i nitu popametni od ostanatie na Balkanot nash ridest, ne ubedija deka Makedonija nema nishto vredno, a Otomanite do psleden zdiv ja drzhea Makedonija, zatoa shto nema nishto?
Vo ponovo vreme Imperijata izgradi bajagi goleme tvrdina na Kaleto, so kamen ke dofrlish do Bondsteel...Mislish deka toa e sluchajno? Geostrategiski za da go kontrolirash Balkanot morash ga ja imash Makedonija pod kontrola. Vo megjunarodnata politika nema sluchajnosti, pa taka Republika Makedonija ne e sluchajnost. Vo red, ne ti e gajle za drzhavata i mislish deka se identifikuvash so nekoja izmislena vreednost, your choice, ama Imperijata ustanovila deka teritorijata na Republika Makedonija ima golema geoasrategiska vrednost...Makedoncite ne se svesni shto imaat pa da se pazarat za ona shto geografijata im go dala.
I na krajot...Mislish ti deka toa shto Makedonija ne e vo EU ili NATO e sluchajno? Najvazhnite politiki se vodat zad zatvoreni vrati.
Veruvaj, resorsite i zlezot na more na znachat nishto. Makedonija ima mnogu poveke od toa....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Пуштам Мицко вика, кога ќе дојдеме на власт ќе го реформираме судството:pos:
а Зајко му вика дека он веќе го реформирал судството и оно ти е најнезависно на свет:ROFLMAO:
Глупости тропаат и двајцата, сакаат да соберат туѓи ловорики. Сите знаеме дека господинот Груевски го реформираше судството.

V

viktora

Гостин
А бе понормален и да сакале намаше да изберат.:pos:

Заев: Јас сум многу нормален и реален, вие го опљачкавте народот

А

Атлантист

Гостин
Мицкоски да ти се убутал во истиот бизнис за струја преку политика, нешто што предходно го направи Анѓушев исто преку ВМРО, за сега Анѓушев да смени страна и да се убута во СДС. Стварно нема перспектива државава.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.914
Поени од реакции
30.890
Преговараме за промена на име за граѓаните да имаат бенефит и да имаат повеќе пари во семејниот буџет...а да дадевте повеќе пари на работниците каде фигурирате како сопственици нема да е лош почеток.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Tokmu taka, ti si kolateral od teshkata propaganda deka Makedoncite ne gi biva da imaat drzhava, tipichno nabien kompleks na poniska vrednost. Makedoncite nitu se pobudali i nitu popametni od ostanatie na Balkanot nash ridest, ne ubedija deka Makedonija nema nishto vredno, a Otomanite do psleden zdiv ja drzhea Makedonija, zatoa shto nema nishto?
Vo ponovo vreme Imperijata izgradi bajagi goleme tvrdina na Kaleto, so kamen ke dofrlish do Bondsteel...Mislish deka toa e sluchajno? Geostrategiski za da go kontrolirash Balkanot morash ga ja imash Makedonija pod kontrola. Vo megjunarodnata politika nema sluchajnosti, pa taka Republika Makedonija ne e sluchajnost. Vo red, ne ti e gajle za drzhavata i mislish deka se identifikuvash so nekoja izmislena vreednost, your choice, ama Imperijata ustanovila deka teritorijata na Republika Makedonija ima golema geoasrategiska vrednost...Makedoncite ne se svesni shto imaat pa da se pazarat za ona shto geografijata im go dala.
I na krajot...Mislish ti deka toa shto Makedonija ne e vo EU ili NATO e sluchajno? Najvazhnite politiki se vodat zad zatvoreni vrati.
Veruvaj, resorsite i zlezot na more na znachat nishto. Makedonija ima mnogu poveke od toa....
Свежа доза демагогија од загрижената дијаспора.

Повели, врати се!

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
1. 2006 затворски ден беше 1000денари.после тоа го намалија на 300денари.грујо за милијардите украдени доби потенцијални 730 дена.тоа се 1 369 863евра дневно.ова е тоа "ќе има правда,ќе има мир"?пред да се подмочате за неправосилната пресуда,да ве потсетам дека и бучковски е осуден

2. maksimum ilindenska. вмровците плачат за пресудата, сдсмовците се ситат а ги имаат Бучко, Амди и оној со воената академија во партија. не се сите исти, тоа ми беше зборот.

3. груевски убаво ви рекол `доаѓаат подобри времиња` во превод: еве ви неправосилна пресуда да имаат смисла вашите животи,забављајте се некое време, скинете ми се с`курца. отидов јас да си ги трошам парите.

4. и за крај, дали добро разбрав дека `најлошиот и најкриминалниот` градоначалник на Центар е новиот заменик-министер за надворешни работи? гутајте жморончиња, за ова се боревте.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Ради вакви мислења (болдот), никогаш нема да не биде како држава :). Претпоставувам дека си од Битола каде воопшто не се замараш нит со џамии нит со албанци, дека и онака таму бројот им е негде под 5%. Ова истово важи и за Ваоо кој живее у Струмица и ваквите работи му се небитни и нему.

Со оваа одлука на Грујо ама баш ништо не се реши, нит судството ќе процвета, нит ќе му дојде памет на некој политичар во иднина. Чист пример е тоа што се деси пред два дена кога доби ослободителна пресуда Заев.

За Југославија и Тито битки ќе биеме, али кога станува збор за нас како народ и општо како држава, кој не ебе небитни сме :) Тие што живеат во Тетово, Струга, Кичево, Гостивар нека се замараат со албанците и џамиите, а другиве што се од Битола, Струмица и општо од Источна Македонија ќе го слават притворањето (ма да уште не е притворен) на Грујо... нема врска што утреден пак ќе чукаат глава како да донесат корка леб дома. Небитни им се тие 500 евра што ги ветуваа, важноќе дркаат на Груевски и Заев кои си ја имаат обезбедено фамилијата за три поколенија, без разлика дали тоа ќе лежат во затвор или не.

Ашколсун македонче, ашколсун... :)
А прашај ги за дуи ,зошто тие не одговараат штама,чутат ко пички.Ама битно Груки го затворија,сега слободно можиме да и се испомочаме на државава.

Последно уредено:
Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Овие комуњариве простачки што уште ги бранат гомнариве на власт, пред Заев да формира влада "правдата" од уста не ја извадија, за секоја најмала грешка на Владата јадеа гомна, ги пресметуваа патните трошоци на пратениците и уште илјада други глупости.

Денес имаме Влада која како прво има повеќе неписмени љочки од квалификувани кадри, која го унапреди командант Форина од Министер за одбрана на Претседател на Собрание, која потпиша договор со Бугарија за бришење на македонската историја, која ги ослободи убијците од "Монструм" и направи илјада други глупости во меѓувреме и сега "преговара" со Грците за НАШЕ ИМЕ, односно бескрајно витка кичма. И кои им се аргументите зошто ја поддржуваат оваа власт?

• "Не ми е гајле како ќе се викаме, важно 500 евра плата." - иако има стагнација во скоро сите сектори од економијата и многу тешко дека ќе добиеме членство во НАТО и ЕУ поради инаетот на Грција.
  • "Битно земјата да си ја зачуваме, да влеземе во НАТО." - иако во таа организација се членови Грција, Албанија и Бугарија на кои повеќе во интерес им е да се распарчи земјава.
  • "Чекај, им треба време." - КУРАЦ! Што направија воопшто минатава година?
  • "Ама Грујо..." - тоа што Грујо крадеше/лажеше/итн. апсолутно НЕ им дава дозвола на сегашниве гомнари да продолжат по ист тек!
Порано ги поддржував СДСМ (не ги гласав, да не се разбереме погрешно), но моментот кога решија да прават коалиција со ДУИ, која, патем, долги години беше коалиционен партнер на ВМРО и учесник во режимот, дознав дека се гомна од политичари, и пред се гомна од луѓе.

Ама, тоа е тоа. Народов пати од простотилук кој тешко дека ќе се излечи на краток, среден а можеби и долг рок!
Левица батка ;)
скроз нови се, не се искакани.

И

Име И Презиме

Гостин
Левица батка ;)
скроз нови се, не се искакани.
Бранимир Јовановиќ е доказ дека и левица гледа да се упика со некоја власт.Откога го пикнаа у анусот на тевдовски ги заборави левучарите па као демек го избација од кај нив.Сега е со статус дудлач.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Абе каква левица,тие си отвараат пат за коалиција со вмро!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.953
Поени од реакции
50.909
не знам за вас, ама ја ко да начув како Мицковски честитал на храброста и поддржал Илинденска Македонија, катанаџо исто некое се спомна нешто така.
Човеков, исто како партијата што ја води моментално нема порака, нема харизма и не знае што и на кого продава и на кого се обраќа.
Безличен, дури и како чипуван малце делува, со две три фрази што се повторуваат. Заев на триста пенали се намести , а овој строго до сценариото се држи .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom