Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
јас пренесов што пишуваше тогаш во медиумите... А ајде ако си по таа струка, кажи на основ на што не се спроведе Бучковски да оди на издржување казна ??... колку што се сеќавам другите осудени одлежаа...
туку бидејќи се декларираш како некој правник, ајде објасни по која основа не е осуден правосилно и затворен Циле за тајванските кредити кој скоро никој не ги врати ???

да не биде и случајот Тенк како тенковските делови ??
А ако зајко беше сериозен требаше да го замени мајбахот за санитетски возила и Меј да ја пречека со Брза Помош :cool:
тогаш случаајот Тенк ќе имаше поголема правна тежина бтв., очигледно е дека сега во еуфорија сјо и куклениот судски театар мешаат корупција и штета на буџетот... корупција се докажува со докажување на земање мито, ете пред 2 дена така кажаа, а штета на буџетот е дискутабилна работа... штета е изградба на непотребни објекти, штета се пеналите што ќе ги плаќаме на овие што истражувалке рудници, штета е и што Охрид не се празнел и не работела хидроцентралата, а за да се оправда работата на РЕХК Битола ..(а Охрид се поплави....)
:cool:

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
А претходнава каков имаше? Тебе не ти е срам што еден негативен коментар немаш напишано за таа влада?
Уствари сите беа чисти Македонци, сите имаа корени од Алекс Велики и беа во докажана роднинска врска со него, патриотско-античка влада.
Од Али Ахмети па до Талат Џафери.
kolku ljocki imase vo proslata vlada i tie pred nea? alo, normalen li si be covece? 90% od vladata se nepismeni ljocki so treba da ja vodat drzavata. Makedonija li e ova ili albanija? Pa ke te prasam, neli ti e sram?

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.762
Поени од реакции
17.210
Очекувам и за други дела да одговара паторот, а батето да скапе доживотно у затвор и сите лопови околу. И ова да биде лекција и за Албанците и Македонците и за сите политичари да не крадат од народот

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.439
Не, словените идат после албанците.
А, ти претпоставувам имаш и фамилијарно дрво и крштеничиња од трудот, според кои си сигурен дека баш од тие "автохтоните" потекнуваш.

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.148
Поени од реакции
3.384
Ќе има дуел ако не е откажан,
според мене Мисковски е доста попаметен од Зајко и Грујо заедно, ама човекот не го бива за лидер на партија, мислам дека тоа ќе направи разлика вечерва.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
kolku ljocki imase vo proslata vlada i tie pred nea? alo, normalen li si be covece? 90% od vladata se nepismeni ljocki so treba da ja vodat drzavata. Makedonija li e ova ili albanija? Pa ke te prasam, neli ti e sram?
30 илјади албанци кои смукаа(сеуште смукаат) од 500 до 1000 евра плата без воопшто да одат на работа.
Таква беше таа твоја патриотска влада.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.148
Поени од реакции
3.384
Пуштам Мицко вика, кога ќе дојдеме на власт ќе го реформираме судството:pos:
а Зајко му вика дека он веќе го реформирал судството и оно ти е најнезависно на свет:ROFLMAO:

овие ништо нема да одговорат, само ќе ја префрлаат вината во другиот двор, поточно другиот е неспособен, а ние сме најдобри

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Aj ne se kaldisvajte mngu...Ke odlezhi nekoja godina, taka se kali chelikot, neli. Pa posle ke bide "Povratak Otpisanih"...neka mu ja misli Zaev.:boksix:

Ф

Флеш

Гостин
Амаа е тапа дуелот.... Истите глупости вртат,коа јас ќе дојдам.....Јас не сум се возел со Мерцедесот:pos::X3:Куртони во ораторика.Обичен Парламентарец во УК е подобар оратор.:pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Ради вакви мислења (болдот), никогаш нема да не биде како држава :). Претпоставувам дека си од Битола каде воопшто не се замараш нит со џамии нит со албанци, дека и онака таму бројот им е негде под 5%. Ова истово важи и за Ваоо кој живее у Струмица и ваквите работи му се небитни и нему.

Со оваа одлука на Грујо ама баш ништо не се реши, нит судството ќе процвета, нит ќе му дојде памет на некој политичар во иднина. Чист пример е тоа што се деси пред два дена кога доби ослободителна пресуда Заев.

За Југославија и Тито битки ќе биеме, али кога станува збор за нас како народ и општо како држава, кој не ебе небитни сме :) Тие што живеат во Тетово, Струга, Кичево, Гостивар нека се замараат со албанците и џамиите, а другиве што се од Битола, Струмица и општо од Источна Македонија ќе го слават притворањето (ма да уште не е притворен) на Грујо... нема врска што утреден пак ќе чукаат глава како да донесат корка леб дома. Небитни им се тие 500 евра што ги ветуваа, важноќе дркаат на Груевски и Заев кои си ја имаат обезбедено фамилијата за три поколенија, без разлика дали тоа ќе лежат во затвор или не.

Ашколсун македонче, ашколсун... :)
Еве, ќе пробам да ти објаснам. Јас, после 20 години независност заклучив дека ние немаме капацитет да имаме држава. Немаме државотворен менталитет, не прозиведуваме лидери со капацитет да водат држава и да гледаат подалеку од личниот интерес, немаме ресурси, немаме излез на море, немаме ништо. Држава имаме по игра на случајот, Србија беше презафатена со војни на неколку фронта. Она што се случува во Македонија е неминовност, ако се земе капацитетот на народот и геополитичката ситуација во која се наоѓа.

Под такви претпоставки, навистина не ми е гајле за државата. Ниче велеше, она што паѓа треба да се турне. Мене не ми треба да се идентификувам со некоја измислена вредност како националното за квалитетно да живеам.

Гвујо и компанија сакав да одат во затвор затоа што ми ја навредуваа интелигенцијата, затоа што наметнаа општ грабеж на се што можеше да се украде, а продаваа најпримитивен патриотизам.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.750
Поени од реакции
3.790
Не ми се верува дека Заеф го работи Мицковски со најмаалската фора. Му се обраќа на Мицко како копук од маало и ко да не се разбира. И си тера ко во две различни димензии да живеат, дека сеа после 11 години све тргнало нанапред

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom