Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пиши негде младите генијалци кога, како и на шо позиции се вработени во ЕЛЕМ?

:icon_lol:
Појма немам, пред малце прв пат се пуштив на ФБ денес, речиси ич немав време ама другаров вика дека кога работел во Штип земал поголема плата отколку во ЕЛЕМ. Барем нека каже кое е тоа работно место во Штип, уште утре ќе конкурирам а сигурно и пола форум.. Ем повисока плата ем пониски трошоци за живот, мераци.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.719
Поени од реакции
16.930
„Затворениците ќе одат на театар“. Кој театар бе... ако изгледаат една претстава од Сашо Тасевски доброволно ќе се вратат во затвор.
има и други занимации за дечките, столарство, а посебно браварија :cool: ... нормално треба да се обучат за по излегување да знаат стручно да отвараат брави, подобро и тоа отколку насилни грабежи :confused:

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Да си признаеме сите дека политичката ситуација е одраз на општеството и како функционираме.На оние региони кај што гравитираат и живеат ш.птари е секогаш хаотично .Западна Македонија е класичен пример за див тексас и неспоредливо со Источна Македонија.Сигурен сум дека е до луѓето, едноставно тоа им е у генот да растураат расипуваат и деградираат се што е убаво .Тие региони не се урбанизирани, нит правила важеле нити ке важат .
Ш.птарите се учени секаде да се протнуваат така (и полесно да поминуваат) .На лекар они подмитуваат, џандари они тепаат, ако нешто не им чини одма чопор се собираат и во сите свери на корипција и криминал се инфилтрирани .Па се чудиме зошто така се воезело !
Скопје е поделено како во многу свери така и во собрќајот.Чаир, пластичарска и делот кон бутел 1-2 веке е како во западна Македонија.За жал ш.птарите се тие што тоа го прават, но еве и онаму каде што има(ло) ред и правила се нарушуваат од нив.Парвомајска (Борис Трајковски ) после проширувањето не се вози нормално поради Студеничани и Моране .
Мислам дека само ротирање на полиција од еден град во друг не спасува од сите глупости што ни се дешаваат.Вака по партиска линија,по верска, по другарска и се вадат за разни разни прекршоци (сите) .
Изгледа пак албанците криви. Проклети да се, да не беа тие ќе бевме на ниво на Шведска. :(

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Појма немам, пред малце прв пат се пуштив на ФБ денес, речиси ич немав време ама другаров вика дека кога работел во Штип земал поголема плата отколку во ЕЛЕМ. Барем нека каже кое е тоа работно место во Штип, уште утре ќе конкурирам а сигурно и пола форум.. Ем повисока плата ем пониски трошоци за живот, мераци.
:icon_lol:

Како што дознаваме, Бесија Џафери, ќерка на претседателот на Собранието Талат Џафери во АД ЕЛЕМ е вработена како референт за правни работи од петти месецов.

Од истиот датум, како инженер за животна средина, вработен е и Димитар Грчев, кој е син на архитектот Мирослав Грчев кој во исто време е советник во Министерството за култура и голем промотор и подржувач на политиките на власта.

Децата на функционерите се вработени со договор за привремено вработување, што ни беше потврдено и од анонимни извори од Агенцијата за вработување.

И

Име И Презиме

Гостин
Изгледа пак албанците криви. Проклети да се, да не беа тие ќе бевме на ниво на Шведска. :(
Сигурно во ѓорче сега протестират против Македонците што живеат во Кондово,Грчец итн .

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сигурно во ѓорче сега протестират против Македонците што живеат во Кондово,Грчец итн .
Има право и Бланко. Албанците во глобала се подолу од нас ама и ние не сме цвеќе за мирисање. Во истово Ѓорче што го зеде за пример, во просек два пати годишно доаѓаат да отпушуваат канализација од комшилуков купус што фрла. Паркираните коли на тротоар што ги видовте на сликата кај несреќата, нели каде што треба да шеташ дете со количка не се на Албанци. Не значи дека ако тие се скотови, ние не треба да се трудиме да напреднеме со однесувањето.

И

Име И Презиме

Гостин
Има право и Бланко. Албанците во глобала се подолу од нас ама и ние не сме цвеќе за мирисање. Во истово Ѓорче што го зеде за пример, во просек два пати годишно доаѓаат да отпушуваат канализација од комшииве купус што фрлаат. Не значи дека ако тие се скотови, ние не треба да се трудиме да напреднеме со однесувањето.

Сакам да нагласам ги земав за пример албанците како народ кој што не сакаат да почитуваат правила и прописи (без разлика дали е собраќај или нешто друго ).Секогаш се трудат да се издвојат од толпата . Има и Македонци што се идиоти дали во собраќај или било каде во општествениот живот (комшии ,колеги итн ), но мн брзо се санкционирани и осудени од околината ако прават испади .Да ги земеме за пример населбите во Скопје каде што се етнички чисти со Македонци и Албанци (освен села) . Каде и колку се почитува законот .

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871

Со здравје да си ги трошат, народски кажано се снашле луѓето :)

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.337
Поени од реакции
4.658
Некни Љубе беше најквалификуван за советник, сеа син му на Грчев.
И уште магла проддаваат другарчињата негови у коментари

Имам едни роднини грабнаа пред месец дена 10 000 евра од ова мерките, збор немаат пишано не се замараат со политика, само пејсажи и мотивациони книги од Коста Петров постираат на полиците купени со парите од влада шо ги добија. Коа одевте на кафиња со него он ли ви кажуваше како да грабнете државни пари. Шо ли пишува у тоа секташките лимонадки. Се тоа упм отерав веднат глава коа ќе ме видат

Последно уредено:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Вие само надевајтесе дека ќе ги казнуваат тие од Грчец и Кондово и компанија - никогаш, со нивна помош дојдоа на власт. Охрид со 2000 албанци еден кажува се за Охрид пошо без него нема мнозинство сдсм во совет и сега главен е за се, дури повеќе од тој статистот од градоначалник. А што се однесува до полицијата мене ме застана на регионален пат пред 3 месеци и ме ипрашуваше 5 мин појас, светка, гуми. елече, прва помош.. и коа виде дека имам се ми вика знаеш зошто те застанав?. Не зошто прашав. Ми вика возиш 13 на сат над дозволеното. И ми опна казна. Му кажав на другар ми вика не биди будала не им застанувај јас во живот не им застанувам на пат. Нити бензин имаат да те бркаат ни па исправни им се тие колите.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
На фб има ретарди поддршка му даваат на Грчев мали за работното место :pos: мислам океј, не дискутирам дали го бива ама исто како што му искоментирала една - во времето на вмро ова беше непотизам, сега е заслужено вработување :icon_lol:
ako e toj dzo bradestiot grcev, ondak otide use eden influenser na drzavna cicka.
nesto glumese so kirilica,koristete kirilica.pa eve sea kje koristi kirilica da potpise za drzavna plata.[DOUBLEPOST=1523924516][/DOUBLEPOST]
Сакам да нагласам ги земав за пример албанците како народ кој што не сакаат да почитуваат правила и прописи (без разлика дали е собраќај или нешто друго ).Секогаш се трудат да се издвојат од толпата . Има и Македонци што се идиоти дали во собраќај или било каде во општествениот живот (комшии ,колеги итн ), но мн брзо се санкционирани и осудени од околината ако прават испади .Да ги земеме за пример населбите во Скопје каде што се етнички чисти со Македонци и Албанци (освен села) . Каде и колку се почитува законот .
aerodrom,najcista naselba. vidi pred dejavu sto se desava. i tamu li albancite praat problemi?
edna lenta vecno nema radi parkirani vozila i eci cel aerodrom posebno zelenite zgradi radi toa kretenite.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
ako e toj dzo bradestiot grcev, ondak otide use eden influenser na drzavna cicka.
nesto glumese so kirilica,koristete kirilica.pa eve sea kje koristi kirilica da potpise za drzavna plata.[DOUBLEPOST=1523924516][/DOUBLEPOST]
aerodrom,najcista naselba. vidi pred dejavu sto se desava. i tamu li albancite praat problemi?
edna lenta vecno nema radi parkirani vozila i eci cel aerodrom posebno zelenite zgradi radi toa kretenite.
Пишав и погоре проблеми прават тие со кеш и недопирливи луѓе од полицијата албанци и македонци. Тоа е до министерот и крај. Ако тој им даде сила на полицијата да казнува без да им се јавуваат шефовите и да им прават притисоци тогаш ќе има ред. А не да чекаат едвај некој како мене без врски и да ме казни за 13 плус што сум возел на отворено на регионален пат. Нема треба министерот и началниците да се напикаат во буре а не тие на улица. Јас мразам полиција кога ми требала не ми излегла во пресрет а за глупости знае да ме казни.

Член од
11 февруари 2018
Мислења
6
Поени од реакции
1
Затоа ќе не снема кај и да е. Демографски ќе не победат за неколку години и тоа е. Нема што ние да бараме после.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom