- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.410
- Поени од реакции
- 84.708
Не беше на истава улица, мислам дека беше повеќе накај Влае случкава.Неам разбрано за вакво нешто, мада не би ме чудело да е вистина..
Го има и тука на форумов некаде.
Не беше на истава улица, мислам дека беше повеќе накај Влае случкава.Неам разбрано за вакво нешто, мада не би ме чудело да е вистина..
Џабе казни. Пола од тие што ќе бидат казнети ќе најдат човек во МВР да им ги скине.Не знам како е законски, наводно не треба да има лежечи затоа што е булевар и тоа е проблемот, доколку се' би одело по правила. Јас пак ќе кажам, само полиција 24/7 и да пишуваат казни, за еден ден ќе го покријат буџетот на државава.
A od druga strana citam denes deka go suspendirale i mu opnale krivicna prijava na sluzitelot koj mu zalepil dve vospitni na nekoj kopilj koj frlal gjubre kaj sto ne mu e mestoto. E pa nemozi i jare i pare. linkЏабе казни. Пола од тие што ќе бидат казнети ќе најдат човек во МВР да им ги скине.
Ова е стока народ, а стока не се разбира од збор туку го разбира само стапот. Затоа само физички препреки, лежечки полицајци од бетон, бетонски стубчиња покрај тротоар, тепање и линчување на возач ако удри човек на пешачки или дете пред школо и слично. Друго чаре не гледам.
Не знам искрено, не ми текнува а да би се случило одма ќе се рашчуеше низ маало.Не беше на истава улица, мислам дека беше повеќе накај Влае случкава.
Го има и тука на форумов некаде.
Брат, говнаранава гнасна со 600тките мотори што брчат од 2003та година и со опел кадет говна немаат луѓе да им напраат сервис на возилата за поевтино, не да им скине некој казна у МВР. Верувај, само тоа е решение, проблемот е само што и џандарите се пичкици па сопираат селективно. Милион, буквално милион пати сум бил сведок на тоа како Х7мици и Поршиња од Сарај биле пуштани со „усна опомена“.Џабе казни. Пола од тие што ќе бидат казнети ќе најдат човек во МВР да им ги скине.
Ова е стока народ, а стока не се разбира од збор туку го разбира само стапот. Затоа само физички препреки, лежечки полицајци од бетон, бетонски стубчиња покрај тротоар, тепање и линчување на возач ако удри човек на пешачки или дете пред школо и слично. Друго чаре не гледам.
Резултатот е на неколку месеци околу 300 евра, со попуст 150 евра, ништо страшно... Да речеме оние што возат побрзо, нешто почесто и тука вклучи ги еквивалентите на синот на Вељановски или ради баланс, Верушевски кои не плаќаат казни.... А ако се подигнат казните на 1000 евра овие последните пак нема да ги плаќаат и на крај пак нема да се намалат несреќите низ Скопје. Затоа реков, да се оневозможи физички брзата вожња е единствено решение, кога ќе се случи несреќата џабе е и казна и затвор и све.Ретко кој во државава може да издржи 1000 евра казна дневно и искрено, не верувам дека ти си од тие.
Ама како на неколку месеци околу 300 евра со попуст 150 кога иста копиљана, 30тина говнари поминуваат цело време по 100 пати, да си ги измерат малите куриња.Резултатот е на неколку месеци околу 300 евра, со попуст 150 евра, ништо страшно... Да речеме оние што возат побрзо, нешто почесто и тука вклучи ги еквивалентите на синот на Вељановски или ради баланс, Верушевски кои не плаќаат казни.... А ако се подигнат казните на 1000 евра овие последните пак нема да ги плаќаат и на крај пак нема да се намалат несреќите низ Скопје. Затоа реков, да се оневозможи физички брзата вожња е единствено решение, кога ќе се случи несреќата џабе е и казна и затвор и све.
Кај мене е толку резултатот де... не се тркам јас ... само онака побесно возам.Ама како на неколку месеци околу 300 евра со попуст 150 кога иста копиљана, 30тина говнари поминуваат цело време по 100 пати, да си ги измерат малите куриња.
Пиши негде младите генијалци кога, како и на шо позиции се вработени во ЕЛЕМ?На фб има ретарди поддршка му даваат на Грчев мали за работното местомислам океј, не дискутирам дали го бива ама исто како што му искоментирала една - во времето на вмро ова беше непотизам, сега е заслужено вработување
![]()