Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Да да, дефинитивно ама ова во Ѓорче е брат нешто неверојатно. Буквално, како да не постојат, зошто кога ќе се пуштат браќата од Грчец, Кондово, Свиларе, Крушопек и останатите места од околинава на Ѓорче е баш како што кажа, руски рулет. Јас на зелено ако возам после 9-10 попладне прикочувам, застанувам да видам дали оди кола и продолжувам после тоа.

Затоа, одговорно тврдам дека семафор нема да промени ништо затоа што копитарите пак нема да го почитуваат. Само 24/7 полициска контрола која ќе стопира и ќе казнува.
Епа рачунај истите копита дека дигнале 200 до Тафталиџе.
Само онакви лежечки што се као цел тротоар дигнати на народен фронт во Капиштец и да полетуваат преку нив, скотови ш иптарски. Од свињите ако очекуваш нешто - пропала работа. Со години оние кај веро малтретираат народ и свињите не се замараат со нив, пола Козле и Тафталиџе не можат ни да одморат, ни деца да смират навечер.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Има право Пеџа зошто ставија додатен семафор кај очната, таму на главната улица затоа што се улетуваа и не кочеа на пешачките, џабе. На тие први три семафори кога ќе влагаш во Ѓорче од Тетово, црвено, зелено, никој не ти застанува.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.522
Поени од реакции
18.386
Тоа што населението го бара, нема да го реши проблемот. Проблемот ќе се реши или со оние високи и долги лежечи ко што се кај Буњаковец или со секојдневна 24/7 полициска патрола која ќе стопира и ќе казнува.
Семафори само по себе во Ѓорче не се почитуваат, доказ за тоа се следниве локации, кои ги имам обележано на сликава а секој што живее во Џорче тоа може да го потврди.

Прегледај го приврзокот 189268
Мислев на клипот каде бараат од џандарот, или повеќе џандари можеби се- не се гледа убаво, да си ја вршат работата и да не дремат по станици. Очигледна е горчината и револтот кога си доведен во ситуација да се закануваш на полиција со ќотек, пошо они воглавно чмаат и не работат, дур деца гинат, или работат ама на погрешно место. Не можам да сфатам, не само за Ѓорче, зошто не се реши тој проблем со брзо возење и целовечерни пичења по булевар, а тоа го има низ цел град.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Има право Пеџа зошто ставија додатен семафор кај очната, таму на главната улица затоа што се улетуваа и не кочеа на пешачките, џабе. На тие први три семафори кога ќе влагаш во Ѓорче од Тетово, црвено, зелено, никој не ти застанува.
Сегa е уште пoлoшo зaтoa штo уште пoвеќе се зaлетувaaт дa гo фaтaт нa зеленo семaфoрoт

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мислев на клипот каде бараат од џандарот, или повеќе џандари можеби се- не се гледа убаво, да си ја вршат работата и да не дремат по станици. Очигледна е горчината и револтот кога си доведен во ситуација да се закануваш на полиција со ќотек, пошо они воглавно чмаат и не работат, дур деца гинат, или работат ама на погрешно место. Не можам да сфатам, не само за Ѓорче, зошто не се реши тој проблем со брзо возење и целовечерни пичења по булевар, а тоа го има низ цел град.
Горчина има и оправдана е. Муабетот е дека истите тие паркираат коли на тротоар при што загрозуваат безбедност на пешак затоа што мора да се симне истиот и да оди по улица, баш на тоа место. Истиот тој што се дере никад не би фрлил со камен на шконтур додека овој лета по 100 на саат па кога ќе застане и ќе излезе од кола истиот дебил го претепа. Он само се курчи на полиција, за кога полиција ќе го здроби од ќутек да вика „нема правда нема мир“.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Горчина има и оправдана е. Муабетот е дека истите тие паркираат коли на тротоар при што загрозуваат безбедност на пешак затоа што мора да се симне истиот и да оди по улица, баш на тоа место. Истиот тој што се дере никад не би фрлил со камен на шконтур додека овој лета по 100 на саат па кога ќе застане и ќе излезе од кола истиот дебил го претепа. Он само се курчи на полиција, за кога полиција ќе го здроби од ќутек да вика „нема правда нема мир“.
Нa тoј пoвеке му беше дa им се курчи нa џaндaрите нaчекaл мoмент oткoлку зa прoблемoт.Бaрем тaкa изгледaше

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Сериозно дискутирате за сообраќајна култура во Скопје? Секој ден возењето до работа ми е пекол, од неписмена багра, насилници кои се бутаат по секоја цена да скратат 5 секунди чекање на семафор до тетки кои прават муабет на телефон пушат цигари се лакираат и фенираат додека возат. Скопје е сообраќаен пекол, мизерија и дно башка на страна браќата кои возат како каубојци, односно багра која има секогаш приоритет во сообраќај, и по можност избегнувајте eye to eye contact со нив иначе тешко вас.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.848
Поени од реакции
12.106
Не ми е јасно зошто нема лежечки полицаец во близина на основно училиште,во Охрид има во близина на секое основно школо,во Ѓорче особено треба да има знаејќи со какви говеда сте опколени.

• Ми се допаѓа
Reactions: Nro

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не ми е јасно зошто нема лежечки полицаец во близина на основно училиште,во Охрид има во близина на секое основно школо,во Ѓорче особено треба да има знаејќи со какви говеда сте опколени.
Имаше, прошлиот градоначалник ги откорна и ги постави оние, заебанцијана од лежечи. Народот го смени заради такви пречести испади низ населбава, сега е на ред новиов да се покаже а не само да дреми во биртијана кај кладилниците.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Имаше, прошлиот градоначалник ги откорна и ги постави оние, заебанцијана од лежечи. Народот го смени заради такви пречести испади низ населбава, сега е на ред новиов да се покаже а не само да дреми во биртијана кај кладилниците.
не лежечки, ѕид да има нема да сопре будала да помине низ него, а скопје е 90% такви шофери.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не знам како е законски, наводно не треба да има лежечи затоа што е булевар и тоа е проблемот, доколку се' би одело по правила. Јас пак ќе кажам, само полиција 24/7 и да пишуваат казни, за еден ден ќе го покријат буџетот на државава.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.409
Поени од реакции
84.708
Преклани коа згазија дете у тој дел, и коа дошла брза помош и други, некој спомнал дека таму баш на тоа место имало лежечки, али за да поминува Вељановски, го извадиле како и другите, да не му е тумби-румби коа вози . Тука се нашол син му на Вељановски и јавно пред сите му се заканил на човекот. После и пријава некаква добил тој што тоа го рекол.
Нека ме поправи некој што знае како точно беше.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Не знам како е законски, наводно не треба да има лежечи затоа што е булевар и тоа е проблемот, доколку се' би одело по правила. Јас пак ќе кажам, само полиција 24/7 и да пишуваат казни, за еден ден ќе го покријат буџетот на државава.
Мое мислење со казни ништо нема да се направи... И јас знам да возам брзо(не до 200 низ град али пак) и по мене знам... Казните не ме оправаат, ќе помине време и пак ме влече адреналинот. Лежечи полицајци на секоја раскрсница како во капиштец што има, да не можеш да се залеташ...Па што кур ако е булевар, ако е тоа за безбедноста на народот, така нека биде...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Преклани коа згазија дете у тој дел, и коа дошла брза помош и други, некој спомнал дека таму баш на тоа место имало лежечки, али за да поминува Вељановски, го извадиле како и другите, да не му е тумби-румби коа вози . Тука се нашол син му на Вељановски и јавно пред сите му се заканил на човекот. После и пријава некаква добил тој што тоа го рекол.
Нека ме поправи некој што знае како точно беше.
Неам разбрано за вакво нешто, мада не би ме чудело да е вистина.[DOUBLEPOST=1523905883][/DOUBLEPOST]
Мое мислење со казни ништо нема да се направи... И јас знам да возам брзо(не до 200 низ град али пак) и по мене знам... Казните не ме оправаат, ќе помине време и пак ме влече адреналинот. Лежечи полицајци на секоја раскрсница како во капиштец што има, да не можеш да се залеташ...Па што кур ако е булевар, ако е тоа за безбедноста на народот, така нека биде...
Ретко кој во државава може да издржи 1000 евра казна дневно и искрено, не верувам дека ти си од тие.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom