E pa popis ke ima sega koga brojkite poveke nema da imaat vaznost, sega jaziikot veke nema da zavisi od procentite.ПОПИС БЕ КРФ ВИ ЕБАМ, ПОПИС!
Гласаат закон без утврден буџет на база на попишано население пред 18 години АБЕ СФЕ ДА ВИ УМРЕ!
Вез искрен сојузник ништо не правиме.A kako nesto bi smenile inaku? So nekoj posran platenicki politicar koj kje se poklonuva pred ambasadi i pred uckite? Osven ako ne zememe da gi zakoleme, ili ona prethodno sto go pisav, togas ne gledam na koj drug nacin moze nesto da se smeni.
Kje glumime tuka forsiran sozivot, a ni nie ne gi sakame niv ni oni nas.
Што побрзо сфатиш дека корупцијата е споредна работа во овој процес,подобро за тебе.Виќо абе тргни дека УЈП и сите државни инспекции ја ставиле албанската “кауза” над македонската и тоа у време на ВМРО. Ова денес е континуитет на корумпираните македонски политичари во коалицијата која им дава за право да крадат мои и твои пари а во живот на одржува некој шабан кој силом прилике се вика Али. Па не ме јеби бе дај доста е веќе.
Вез искрен сојузник ништо не правимеA kako nesto bi smenile inaku? So nekoj posran platenicki politicar koj kje se poklonuva pred ambasadi i pred uckite? Osven ako ne zememe da gi zakoleme, ili ona prethodno sto go pisav, togas ne gledam na koj drug nacin moze nesto da se smeni.
Kje glumime tuka forsiran sozivot, a ni nie ne gi sakame niv ni oni nas.
Богами фали.Така фино лепо би го набодел на к..ц за сите постови.Daj be napravite edna opsta amnestija. Ne za drugo, sakam da ja citam Alma so lajna ke jadi.
Не само тоа, сега во било која дежавна институција, поготово во Тетово, Гостивар, Струга и слични градови службениците пошто се само шпони, можат да им се обраќаат на нашите на албански и да се праат дека не разбираат македонски, а никаков закон нема да ги ограничува или казнува, како што е обратно.сменета е ситуација од 2001 бајаги....
а зошто и за јазикот не важи кантонско преавило туку и ЕДЕН аалбаанец ако дошол во Струмица ако има пробљем со Полицај мора овластен преведувач ??
Eve poveli nesto od FBИначе Апасиев има напишано - уживајте на уставен ќе им го кутнеме. Колку ќе успее тоа незнам.
па добро бе треба ли да се вработат сега ко преведувачи... хинт - погоди кои ке бидат тиеНе само тоа, сега во било која дежавна институција, поготово во Тетово, Гостивар, Струга и слични градови службениците пошто се само шпони, можат да им се обраќаат на нашите на албански и да се праат дека не разбираат македонски, а никаков закон нема да ги ограничува или казнува, како што е обратно.
Они уставен го покрија одамна со нивни судии од тип на осман кадриу (еден од идеолозите на законов). Така да таа варијанта отпаѓа од старт.Иначе Апасиев има напишано - уживајте на уставен ќе им го кутнеме. Колку ќе успее тоа незнам.
Јас само протестите на Студентскиот Пленум ги поддржав, и толку.И јас ги подржував, отидов, видов што се случува и толку од мојата подршка.
(Шарена "револуција" и пленумот)
За болдираново, апсолутна лага.Neznam be Peja sto ne ti e jasno. Koga pravevme muabet pred neznam kolku vreme, mislam koga bea protestite na 27 april ili taka nesto ti jasno si kaza deka preferiras ulicna demokratija. Jas uste pojasno kazav deka ne preferiram takva demokratija tuku moeto mislenje si go iskazuvam na izbori, predvremeni ili bilo kakvi. Toa kolku za zaklucime koj e za sto. E sega tuka imase nekolu pati jasno kazano deka bese ucecnik na sarenata revolucija, studentskiot plenum i vo globala bezmalku site protesti koi gi organizirase SDSM. Toa togas mozi bese tajna , sega veke e povekje od jasno deka SDSM stoese pozadi toa.
Da ja skratime prikaznata , sakas da si priznajs ili ne, kolku i da si imal dobri nameri so tvoite postapki direktno si zasluzen i si snosis odgovornost prema tebe prvo za se ona sto sega se slucuva.
Zatoa i ti rekov, kolku i da imas dobri i plemeniti nameri aman ne izleguvaj povekje na protesti, mirni ili nasilni. Dovolno pomozi.
Se nadevam deka sega malce pojasniv.
Ako sum jas greska i te imam pomesano so nekoj okolu ucestvoto vo sarenata revolucija togas go povlekuvam napisanoto.За болдираново, апсолутна лага.
Мислам, не знам дали си у фрка некоја или не знам што е работава ама бладаш.
Ова е поддеднакво ко да си ми опцул мајка, најсериозно.
Нит имам некаква поврзаност со имбецилите, нит сум бил некогаш дел од партија, нит сум ја поддржал на митинг или што и да е. Сум бил на протест од лични убедувања, доколку таму на истиот бил некој од партија или некакви квази револуции, не ме прави дел од истите. Затоа, те молам повлечи кажаното иначе ќе баталиме секаква дискусија во иднина.
Уште Рама и Тачи да дојдат една шота да свртат...Како рече муртинсконо гомно?Ако ти е тешко повикај пријател па ги викнал америве?
Марфи: Постигнат е голем успех во третманот на Албанците во Македонија