Ajde da ne se macis.
Stavot moj nema dopirni tocki so zelbata na mnozinstvoto izkazana na izbori. Ednostavno samo gi pocituvam nivnite zelbi posto sepak potrebite i zelbite na mnozinstvoto se pobitni od zelbite i potrebite na poedinecot i ni na kraj na umot bi mi padnalo na bilo koj nacin da im go skratam toa pravo. Zosto inaku voopsto bi odele na izbori neli?
Јас ти го разбирам почитувањето на вољата на народот, меѓутоа јас се сомневам во практикувањето на демократијата кај нас во последните 27 години, а со самото тоа и на злопутореба на вољата на народот.
Почнувајќи од злоупотреба на најосновните алатки на демократијата, медиумите и пропаганданата машинерија преку кои се врши социјален инжинеринг. Па преку разни закани и уцени преку кои практицирањето на демократската власт очигледно се злоупотребува. Притоа се извитоперуваат моралните нормативи, се всадува страв и се исмејуваат културното и историското наследство. Уништувајќи ја така секоја прогресивна мисла која би можела да донесе просперитет.
Да продолжам со уцените на државно ниво кои ги трпиме од одредени внатрешни структури составени од етничките Албанци, така и од невладиниот сектор кои ја држат земјата во заложништво, спротивно од сите демократски критериуми и принципи, а се продолжена рака на некои си надворешни сили кои ја обликуваат надоврешната и внатрешната политика на земјава, без притоа да водат сметка за желбата и потребите на мнозинското население.
И на крај да кажам и за заканите уцените што отворено ги добиваме на меѓународен план, кои повторно немаат блага врска со демократските принципи, а навлегуваат врз самоопределувањето на поединецот.
Сите овие уцени и услови што ни се наметнати, а што се инстументализираат преку навидум демократското уредување, ми прави да се сомневам во самите двојни стандарди на таквото практицирање на власта. И невозможно да се спроведе во пракса кај нас од причина што веќе 27 години сме по диктат на западните „демократски“ општества.
Само по себе кога едно уредување се издигне над законите на слободата на човекот и неговите права, тоа уредување станува тиранија, а не желба на мнозинството, без разлика како се нарекува.