Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.447
Поени од реакции
24.180
Добро грешно се изразив. Ќе се поправам.

Ставот на Владе произлегува од ставот на мнозинството, а не од неговото лично расудување. Може ли вака ?
Ajde da ne se macis.
Stavot moj nema dopirni tocki so zelbata na mnozinstvoto izkazana na izbori. Ednostavno samo gi pocituvam nivnite zelbi posto sepak potrebite i zelbite na mnozinstvoto se pobitni od zelbite i potrebite na poedinecot i ni na kraj na umot bi mi padnalo na bilo koj nacin da im go skratam toa pravo. Zosto inaku voopsto bi odele na izbori neli?

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Без попис нема напредок. Само ќе се вртиме во кругот. Вмро-Дмпне не треба да се врати во Собранието во никој случај. Главен услов за влез во Собранието треба да е пописот. Новиот претседател треба да размисли и на тој план. Во спротивно со ова темпо се движиме кон распад. Мораме да ги отвориме очите дури и да се спроведе пописот. Бидејќи ќе има обиди и за фалцификат.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ajde da ne se macis.
Stavot moj nema dopirni tocki so zelbata na mnozinstvoto izkazana na izbori. Ednostavno samo gi pocituvam nivnite zelbi posto sepak potrebite i zelbite na mnozinstvoto se pobitni od zelbite i potrebite na poedinecot i ni na kraj na umot bi mi padnalo na bilo koj nacin da im go skratam toa pravo. Zosto inaku voopsto bi odele na izbori neli?
Јас ти го разбирам почитувањето на вољата на народот, меѓутоа јас се сомневам во практикувањето на демократијата кај нас во последните 27 години, а со самото тоа и на злопутореба на вољата на народот.

Почнувајќи од злоупотреба на најосновните алатки на демократијата, медиумите и пропаганданата машинерија преку кои се врши социјален инжинеринг. Па преку разни закани и уцени преку кои практицирањето на демократската власт очигледно се злоупотребува. Притоа се извитоперуваат моралните нормативи, се всадува страв и се исмејуваат културното и историското наследство. Уништувајќи ја така секоја прогресивна мисла која би можела да донесе просперитет.

Да продолжам со уцените на државно ниво кои ги трпиме од одредени внатрешни структури составени од етничките Албанци, така и од невладиниот сектор кои ја држат земјата во заложништво, спротивно од сите демократски критериуми и принципи, а се продолжена рака на некои си надворешни сили кои ја обликуваат надоврешната и внатрешната политика на земјава, без притоа да водат сметка за желбата и потребите на мнозинското население.

И на крај да кажам и за заканите уцените што отворено ги добиваме на меѓународен план, кои повторно немаат блага врска со демократските принципи, а навлегуваат врз самоопределувањето на поединецот.

Сите овие уцени и услови што ни се наметнати, а што се инстументализираат преку навидум демократското уредување, ми прави да се сомневам во самите двојни стандарди на таквото практицирање на власта. И невозможно да се спроведе во пракса кај нас од причина што веќе 27 години сме по диктат на западните „демократски“ општества.

Само по себе кога едно уредување се издигне над законите на слободата на човекот и неговите права, тоа уредување станува тиранија, а не желба на мнозинството, без разлика како се нарекува.

Последно уредено:
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Ajde da ne se macis.
Ishodot na izborite nema bash nekakvi dopirni tochki so zhelbata na mnozinstvoto, seto toa e iskonsruirano, ili lazhirano, da se posluzham so toj sportski izraz. Toa shto ti pochitvuash e samo veshto izrezhirana farsa narechena izbor, a i ti toa dobro go znaesh....tearj rabota i ich da ne mu se sekirash.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Најчевска: Законот за јазиците не смее да се применува без попис на населението

Како брзо си “доаѓаат при свест’’ кога ќе секне славината со кеш и привилегии.
Кој доаѓа при свест ?!? Бранителот на терористи ?!?

Не е ова свест, ова е глуматање, ова треба да го канализира незадоволството во нивните редови и да го исконтролира.

Од оваа калаштура ништо добро за Македонскиот народ не излегло.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.493
Поени од реакции
13.734

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.447
Поени од реакции
24.180
Ishodot na izborite nema bash nekakvi dopirni tochki so zhelbata na mnozinstvoto, seto toa e iskonsruirano, ili lazhirano, da se posluzham so toj sportski izraz. Toa shto ti pochitvuash e samo veshto izrezhirana farsa narechena izbor, a i ti toa dobro go znaesh....tearj rabota i ich da ne mu se sekirash.
Nema potreba od mnogu matematiki i mozganje. Ili imas mnozinstvo ili nemas mnozinstvo za formiranje vlada ili za glasanje na zakonite. Sega zasega ima taka da pratenicite koi go socinuvaat momentalnoto mnozinstvo vo parlamentot na republikata ja izrazuvat zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas iskazana na izbori. Tolku. Da ne mesame mnozinstvo vo parlament so partija ili koalicija na partii koja dobila najpoveke doverba od gragjanite na izbori. Ne e toa edno te isto.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.103
Поени од реакции
12.675
Без попис нема напредок. Само ќе се вртиме во кругот. Вмро-Дмпне не треба да се врати во Собранието во никој случај. Главен услов за влез во Собранието треба да е пописот. Новиот претседател треба да размисли и на тој план. Во спротивно со ова темпо се движиме кон распад. Мораме да ги отвориме очите дури и да се спроведе пописот. Бидејќи ќе има обиди и за фалцификат.
Е де, и тоа ќе бидне, порано или подоцна.

Како што Уставниот Суд предводен од уставни судии кои се заразени со плава жолтица и шират плава жолтица, ќе му даде амин на апартхејдскиот закон за двојазичност, така ќе има и попис - откако претходно ќе се подмачка теренот за нов фалсификат на пописот, исто како и фалсификатот на пописот од 2002 година.

Само треба време да се подготви теренот, организирање на рамковнистички чартер летови од Австрија, Германија, Швајцарија и Италија, фотокопии на рамковнистички изводи од матична книга на родени, и се разбира, најважниот дел - соодветни апартхејдски пребројувачи на населението.

Убаво знаел Јосиф Висарионович Сталин што зборува кога рекол:

" Важно е да се знае дека имало избори и дека се одржале. На крајот на краиштата, не е важно кој како гласал, туку кој ги пребројува гласовите " .

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.447
Поени од реакции
24.180
Јас ти го разбирам почитувањето на вољата на народот, меѓутоа јас се сомневам во практикувањето на демократијата кај нас во последните 27 години, а со самото тоа и на злопутореба на вољата на народот.
So vakov izgovor sekogas mozes da ja negiras voljata na gragjanite iskazana na izbori sto i se sluci pred nekolku godini pa ete gi gledame pridobivkite od toa.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
So vakov izgovor sekogas mozes da ja negiras voljata na gragjanite iskazana na izbori sto i se sluci pred nekolku godini pa ete gi gledame pridobivkite od toa.
Јас тврдам дека граѓаните се изигруваат во сите овие 27 години. Докази за тоа има колку сакаш. А и башка сега сме модерно време, запишани се сите ветувања и остварувања....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom