Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Па еве им се враќа, им дадовме држава, ако продолжи ова што се случува во моментов, за 100 години од сега Македонците ќе бидат малцинство, а тие мнозинство, ние се отселуваме и ќе се отселуваме уште повеќе, тие поголем дел се по 20 души дома, од кои 2-3 ца ги праќаат на печалба до Швицарска, а останатите седат тука.
Се ова што го опиша е ситуација во која се наоѓаат и за која се виновни Македонците, не и Албанците.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Најчевска: Законот за јазиците не смее да се применува без попис на населението

Како брзо си “доаѓаат при свест’’ кога ќе секне славината со кеш и привилегии.
Како стојат работите, ако оваа власт направи попис, македонците дефинитивно ќе излезат малцинство.

А за Најчевска не сметам дека е славината секната, верувам дека има доста понуди добиено да не крева џева, само се осети намаграчена, извозена како и, да бидам попрецизен мнозинството македонци и не знам колкав дел од албанците, во првата еве скоро година се реализраа целите на „возачите„ а друго ништо нема од ветувањата, буквално едно големо ништо.

Каква правдина, нема калимеро тука шо да бара, мафијашите си се договорија како шо глеаме сите, уше една прераспределба на пленот си направија сходно на околностите и тоа е се, корупција и партизација на ангро како и претходно.

Каде е сега таа масовна корупција и партизација?

Или се испазарија како и досега, или не лажеа, трето нема.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Се ова што го опиша е ситуација во која се наоѓаат и за која се виновни Македонците, не и Албанците.
Македонците + надворешниот фактор (САД+Европа)
Влада без нив не смееш да оформиш, како и да се свртиш мора да ги внесеш во владата, ако не се мешаат западњаците може лесно да им се скратат крилата и во Западна Македонија и да не се прават каубојци.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Влада без нив не смееш да оформиш, како и да се свртиш мора да ги внесеш во владата, ако не се мешаат западњаците може лесно да им се скратат крилата и во Западна Македонија и да не се прават каубојци.
Епа затоа исто ти за кој и да гласаш ДУИ ќе владее и како феникс од пепелта со секоја македонска гарнитура ќе бидат исчистени од гревовите.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Првин треба да им се скратат крилјата на клановите за кои работат СДСМ и ДПМНЕ. Се друго е секундарен проблем.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Site generali posle bitka:facepalm:
Не е една, многу битки се. Битно Македонците не научија дека и тие и тие другите работат за исти структури 27 години.
Што кур ми мења мене двојазичност кога државата не ми дала образование и здравство и ме ебе 27 години?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Site generali posle bitka:facepalm:
Ситуацијава со Макеодонскиве политичари ме подсеќа на твин пикс, кога убиецот менува тела :) Па така сега пак го имаме грујо на власт, или можеби љубчо, или можеби бане или можеби кајзер созе....

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.656
Поени од реакции
9.258
На човек можеш да му земеш, но не и да му дадеш. Албанците имаат наследена омраза кон се што е словенско и православно истовремено, но и тоа ќе им се врати еден ден, како што им се враќа тоа што од нив направија дилери на дрога и оружје. Немој да мислиш дека они се наоѓаат во некаква благословена ситуација, само не знам зошо се чудиш и трескаш и очекуваш нешто позитивно од нив.
Нашите предавнички политичари можат да глумат изненадени, но види што пишуваат Американците за нив во својата Циклопедија уште во 1860-та!:

upload_2018-1-14_14-56-36.png

https://babel.hathitrust.org/cgi/pt?id=mdp.39015025980916;view=1up;seq=289;size=125

upload_2018-1-14_14-58-21.png

https://babel.hathitrust.org/cgi/pt?id=mdp.39015068324584;view=1up;seq=478;size=125

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Не е една, многу битки се. Битно Македонците не научија дека и тие и тие другите работат за исти структури 27 години.
Што кур ми мења мене двојазичност кога државата не ми дала образование и здравство и ме ебе 27 години?
Точно така, доведени сме до тој степен да двојазичноста воопшто не ни менува ништо гледајќи ја бедата што ја имаме.... Зарем не ти збори тоа нешто ?

Сега и промена на името ќе проголтаме за парче надеж...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.412
Поени од реакции
24.130
Taka de (y)

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Точно така, доведени сме до тој степен да двојазичноста воопшто не ни менува ништо гледајќи ја бедата што ја имаме.... Зарем не ти збори тоа нешто ?

Сега и промена на името ќе проголтаме за парче надеж...
Ми зборува секако, дека некој систематски работи на тоа, ментално и емоционално сме манипулирани, и луѓето пак не ја научија лекцијата, и уште долго време ќе збориме за Никола и Зоран, ќе лаат кучињата дур не отиде караванот у провалија.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.656
Поени од реакции
9.258
На човек можеш да му земеш, но не и да му дадеш. Албанците имаат наследена омраза кон се што е словенско и православно истовремено,
Пази сега, ги мразат оние кои им ги отворија очите за да не бидат при очи слепи, давајќи им струја (Никола Тесла), компјутер (Џон Атанасов) и пенкало (Славољуб Пенкала).

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.412
Поени од реакции
24.130
Ситуацијава со Макеодонскиве политичари ме подсеќа на твин пикс, кога убиецот менува тела :) Па така сега пак го имаме грујо на власт, или можеби љубчо, или можеби бане или можеби кајзер созе....
Makedonskite politicari ne se nekoja posebna vrsta. Obicni lugje koi pred da stanat politicari bile kako mene, tebe, petko trajko. Ne ni gi donesoja od stranstvo i ni gi nasadija tuka. Nasi si se, tuka rasteni.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Makedonskite politicari ne se nekoja posebna vrsta. Obicni lugje koi pred da stanat politicari bile kako mene, tebe, petko trajko. Ne ni gi donesoja od stranstvo i ni gi nasadija tuka. Nasi si se, tuka rasteni.
Не се, само јагмата тука е поголема од било каде...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom