Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Какво е само тоа потсмевање со обичниот македонски граѓанин. Мора сета таа ПиАр машинерија да потекнуваше од надвор, јер ова нема смисла.
„Њу партнерс консултинг “, „Мерјкури Интернешнл УК лимитид“, „Флајшман Хилард“, „Глобал секјурити иновативес“, „Дашл груп“ меѓу многуте, проверете колку е месечниот цех а и со кој работеле овие агенции/компании.

Исто, има многу интересни вакви агенции уште од 2007/8ма навака.
Се клети Американци и клети Европјани од ЕУ.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.694
Поени од реакции
48.934
Излишни се дебативе за капацитетите и профилите на лидерите и партиите. Овој е тој што е аминуван од Кале за нов лидер и они ќе решат дали, кога и како ќе дојде на позиција премиер, исто како што решија за Груевски и како што решија за Заев, без разлика на илузиите дека некој бутнал режим со пенкало.
Груевски беше човек со харизма на леш- па фино си истера 10 години, Заев има појава на продавач од бувљак па еве го, памтам, кога дојде на чело на СДСМ му се смееше цела бихаќка, ама го фатија го исшлифаа, го поднаучија по нешто и еве го.... има по некоја трага од стариот Зоки во облик на “закукуљено замумуљено'' и слични архаизми, ама тоа не е битно кога он е избраниот.

Овој Мицковски е донесен да го амортизира и тој минимален отпор што би се појавил во ВМРО од тековнава распродажба и размонтирање на државава ( во СДС отпор нормално дека нема) и да одработи за намалена казна или слобода за Груевски.
После силувањето, Груевски ќе биде тој што се борел до последно за Македонија, Заев ќе биде тој што не внел во некој од сојузите, Мицковски тој што ќе го наследи откако ќе му пушти вода Калето на Заев како на говно у шоља.

Се ќе си се поклопи, сите среќни и задоволни... само ние од нација ќе станеме заедница.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
http://infomax.mk/wp/кој-е-христијан-мицкоски-кратка-биогр/

Мицкоски очигледно никој не го сака од вмровците ... погледнете коментари, го чита ли некој ова од повисоките структури на партијата, а готово утре ќе го крунисуваат за нов султан на ДПМНЕ :facepalm:
Тие што читаат се малку, оние уште не се опаметија и по една година.

Во некој паралелен универзум, кога би гласало целото членство, а кандидати би били само јас (анонимус) и Мицковски, мислам дека без проблем би го победил.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Во некој паралелен универзум, кога би гласало целото членство, а кандидати би били само јас (анонимус) и Мицковски, мислам дека без проблем би го победил.
Само што Мицковски ќе те купи со се гашти а така и неговата позиција.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Ти не можеш да победиш на избори па дури и WC школка да ти е противникот.

P

PewDiePie

Гостин
Последно уредено од модератор:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Дај боже да си трол.
Не тролам никад само размислувам различно...тоа едно време го викаа независен интелектуалец. Јас лично не се сметам за интелектуален зошто ми звучи снобовски и арогантно. Инаку имам 149 ајклу и докторат...онака ако некој сака да знае.

Член од
2 јули 2009
Мислења
90
Поени од реакции
46
Просечен комуњар се замара повеќе со Груевски отколку просечен вмровец.
Потсвесен страв, некој уплав имаат изгледа.Нема друго објаснување.Овде гледам секој втор збор е Грујо.Кај да се завртиш само за конгресот на вмро се збори.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Македонската Влада гласаше против одлуката на Трапм за признавање на Ерусалим за главен град на Израел.
Или да бидам попрецизен:
Американската амбасада во МК гласаше против одлуката на Трапм за признавање на Ерусалим за главен град на Израел.

[" Е сега кога ќе дознае Трамп за ова..." INTENSIFIES]

Член од
12 март 2009
Мислења
20.151
Поени од реакции
16.293
Потсвесен страв, некој уплав имаат изгледа.Нема друго објаснување.Овде гледам секој втор збор е Грујо.Кај да се завртиш само за конгресот на вмро се збори.
има ли во Њујорк Тајмс за Конгресот :icon_mrgr:
грешка е што го одржуват во Валандово, требаше во Тхесалоника или уште подобро на Халкидики:cool:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не тролам никад само размислувам различно...тоа едно време го викаа независен интелектуалец. Јас лично не се сметам за интелектуален зошто ми звучи снобовски и арогантно. Инаку имам 149 ајклу и докторат...онака ако некој сака да знае.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom