Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ти ми постираш податоци од 2010 година навака, каде се годините пред тоа? Знаеш ли кога е правен последниот попис во Македонија? Башка не знам колку е релевантно ова инфо бидејќи ниту една институција не користи зборови како БРАКОЈ и башка у една графа имаш цели броеви, во друга проценти.
Сите податоци ги имаш во државен завод за статистика,јас не ги измислив од памет овие бројки..и еден вака неинформиран како тебе ми се инаетеше и одвоив пола сат од моето време да ги склопам тие бројки во проценти за да му нацртам дека не е во право и еве го сега не почнува дискусија околку таа тема..и наместо да се расправаш со мене на форум можиш да ја опниш женати и да му напрајш некое бебе па така директно ќе влијаеш на процентите ,да те еби Чекич да те еби

Член од
23 август 2010
Мислења
40.004
Поени од реакции
116.775
Сите податоци ги имаш во државен завод за статистика,јас не ги измислив од памет овие бројки..и еден вака неинформиран како тебе ми се инаетеше и одвоив пола сат од моето време да ги склопам тие бројки во проценти за да му нацртам дека не е во право и еве го сега не почнува дискусија околку таа тема..и наместо да се расправаш со мене на форум можиш да ја опниш женати и да му напрајш некое бебе па така директно ќе влијаеш на процентите ,да те еби Чекич да те еби
Само кондоми прике мој.

S

silmarillion

Гостин
Го чекам моментот кога Вилипче Петровски ќе пише на ФБ "ја од кога ви викав за Грујо, a вие не бе не е таков". : )))

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Паторот пак ја вергла тезата дека сите кривични прогони против него, неговите сопартиици и соработици биле дел од сценарио за бришење на името и идентитето, а тие две работи врска немаат една со друга.

За среќа народот престана да верува во тие небулози и факторот на влијание на кривоногиот вештер се множи со нула.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Пред 2 месеци пишувавте
абе каде е двојазичноста , хехехеххе иде сеа група од мигранти хехехех и вакви ПАМЕТНИ постови со кои нели ги исмеваавте вмровците кои верувале во грујо, за по два месеци кога сето тоа со двојазичноста испадна дека е вистина да пишувате вакви глупави постови демек се било во ред и ништо не се губело.
По безрбетна нација немам видено.
Вистина море се што кажа Груевски во говорот се остварува, исто како што се се остварува од говорот на Слободан Милошевиќ од 2000 година

Член од
16 април 2014
Мислења
7.407
Поени од реакции
11.893
Немој да ми се правиш паметен,сам собери 2+ 2
Не туку ми цитирај груевци или милошевци.
ИМА ДВОЈАЗИЧНОСТ? Кур ме заболе мене дали Грујо ќе е во вмро или некој друг.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.407
Поени од реакции
11.893
А каква поврзаност има бе знамето со ова што не поплавил дождов?
Ако се викаме Куртоазија ќе се оправи ова со дождов?
Абе за ваков глуп народ, само вака треба.Сам некој кога не се цени па бара друг да го цени.ВИ го испија мозокот западов

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
A toa sto na glasanje vo mnozinski albanski opstini izleguvaat edvaj 40 %??? A vo istocna mk nad 70 %.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
А каква поврзаност има бе знамето со ова што не поплавил дождов?
Ако се викаме Куртоазија ќе се оправи ова со дождов?
Абе за ваков глуп народ, само вака треба.Сам некој кога не се цени па бара друг да го цени.ВИ го испија мозокот западов
Никаква врска нема, затоа не треба многу да се замарате со тоа туку со побитни работи, како дождов.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.925
Поени од реакции
37.012
Tи и повеќето луѓе живеете во заблуда дека токму Албанците не сакале попис :pos:...

2010 година

родени 29,63
бракој 34,72

2011 година

родени 31.24
бракој 34.33

2012 година

родени 31.25
бракој 34.10

2013 година

родени 32.36
бракој 33 %

2014 година

родени 30.93
бракој 32.41

2015 година

родени 30.61
бракој 31.04

2016 година

родени 31.60
бракој 34.15

Пред фактите и боговите молчат..како што гледаш костантно се над 30% во овие две најбитни показатели(бебиња и возрасни) каде можи да се постави груба бројка како се движи населението во етнички групи.

Ако одиме по наталитет,фертилитет и морталитет по градој би било уште помрачно и поразително за Македонците каде Тетово,Гостивар,Куманово,Струга,Кичево ги мачкаат на леб Битола,Прилеп,Охрид,Штип,Велес,Кавадарци,Струмица..во сите Албански градови индексот е во плус,а кај нашите во минус .

За средношколците и основците му остапувам на @Colt Willcox најинформираниот во тој поглед .

Па стефан после овие бројки мислам време ти е да престаниш како и многу други да тресите глупости дека се по 20% со паушални муабети.
Точно е дека наталитетот е поголем кај албанците и последниве години бројот на новородени деца ос Албанска националност движи околу 30-35%. Ама го забораваш фактот дека иселувањето кај Албанците е многу поизразено него ли кај Македонците.

Излезноста на последните парламентарни и локални избори ни дава груба слика отприлика колку е бројот на граѓани што стварно живеат тука. Излезноста во некои чисти Македонски општини некогаш надминува и над 75%, додека во повеќето Албански општини ретко кога оди над 60% туку стандард е околу 50%. Слободно види ја излезноста во ИЕ6 И види ја во другите.

Нејсе, се зависи според кои критериуми ќе се брои кој е жител на оваа држава а кој не е и која ќе биде дефиницијата за "жител".

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.324
Поени од реакции
15.500
Точно е дека наталитетот е поголем кај албанците и последниве години бројот на новородени деца ос Албанска националност движи околу 30-35%. Ама го забораваш фактот дека иселувањето кај Албанците е многу поизразено него ли кај Македонците.

Излезноста на последните парламентарни и локални избори ни дава груба слика отприлика колку е бројот на граѓани што стварно живеат тука. Излезноста во некои чисти Македонски општини некогаш надминува и над 75%, додека во повеќето Албански општини ретко кога оди над 60% туку стандард е околу 50%. Слободно види ја излезноста во ИЕ6 И види ја во другите.

Нејсе, се зависи според кои критериуми ќе се брои кој е жител на оваа држава а кој не е и која ќе биде дефиницијата за "жител".
Da....nad 80% od novovrabotenite albanci vo Kičevo ja napuštija rabotata i si zaminaa vo stranstvo, a na nivno mesto dojdoa drugi. I tie di zaminaa i sega se veće treta generacija "iskušenici"

Член од
12 март 2009
Мислења
20.903
Поени од реакции
17.145
Паторот пак ја вергла тезата дека сите кривични прогони против него, неговите сопартиици и соработици биле дел од сценарио за бришење на името и идентитето, а тие две работи врска немаат една со друга.

За среќа народот престана да верува во тие небулози и факторот на влијание на кривоногиот вештер се множи со нула.
кај се милиардите евра ?? Кај е бројчаникот на Триумфалната капија што ќе покажува како се враќаат парите во државата ?? Наместо тоа имаше на интернет како расте долгот, ама нешто бројчаникот сега го забушаваат...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.039
Поени од реакции
51.347

oн тоа мора да го вергла, давеник е и нема кај да иде. Моментот кога го врза својот усран и гз и судбина со судбината на земјата и го натера народов да бира меѓу него и ова што се дешава(или не се дешава зависи кој гледа нели) се отиде во мамина. Ако он сакаше да отиде како маченик и паталец за Македонија за каков што се продава сега, требаше уште кога му кажаа колку е саат да го направи тоа, т.е уште кога влоговиве не беа вакви

На крај најнеповолната варијанта за сите ќе се изигра во која он преќутно ќе даде поддршка за се ова, а за возврат ќе добие или некое мало казниче или па ич.

Кога се ова ќе се заврши и ќе ни упие убаво, на сите ќе ни пречи, чак и на тие за кои ништо ова не постоеше, со тоа што они ќе мораат да ќутат, а на другите галамењето ќе ни биде џабе.
Тотален промашај е законов во секој поглед, би рекол дека Хорхе е последна надеж , ама тој човек е безнадежен сам по себе така да тоа е тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom