Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.370
Поени од реакции
30.784
Нарекува оти оди секоја недела на релацијата Бепград. Вујковците му комити се превртуват во гробовите како дознале што гјубре имаат за потомак.[DOUBLEPOST=1501871332][/DOUBLEPOST]Каj си бе Милоjко доjди да послушаме ова, јас се наежив ,а ти?:D:D
[DOUBLEPOST=1501873075][/DOUBLEPOST]
А ти што си бе влав ? Само тие во вардарска Македонија се срекни от тоа што Грујче им го смени идентитетот на антички педери.
Сеа по ново нели Аце е уствари антички македонски бугарин?
Па трба и вие да се радувате одма ви се прошири историјата.[DOUBLEPOST=1501887633][/DOUBLEPOST]
"Дво третинско мнозинство"[DOUBLEPOST=1501887944][/DOUBLEPOST]
Готово пропадна државата. Немаме веќе наша држава, се е дадено на Албанците или на Бугарите, сеедно битно продадено е се.
Чекај бе па ти за давање на држава треба дво третинско мнозинство!
Знам дека е тешко ама па барем криминалците ќе лежат затвор нели?

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Дури вакви како тебе кои живеат во апсурдистанот на дрпмне имаат лице да млатат празна слама ќе ви го ебавам рајато.
А за да ладиш мадиња треба да ги имаш, а во изминативе години на унтергангот на пастирот дојдов до заклучок дека бранителите на 11 годишното оргијање на дрпмне останале без нив.
Добро бе чоек кој ти е крив шо се лажиш како мало дете и шо си наивен како француска собарка. Па ти се испрди тука ова, она најбогата партија на западна хемисфера ти реков ми рече. Некој ми те излажил или си прочитал некаде и така како шо те дал господ наивен и плиток во умот си решил да делиш правда по форуми наместо да седниш и да побараш, провериш пред да се изглупираш за сите пари. И сега шо, јас ти сум крив дека си глуп и наивен. Јас не велам дека лажиш ама ете не ти вервам на збор, а и зошто би ти вервал. Реков ок бујрум најди некој документ за да споредиме. Баба лажи, трап не лажи. И ти сам продолжи да се плеткаш и да се пикаш во гомна за да на крај завршиш типично шаренолико од типот абе да глуп сум и ме шетаат по тавани како мало дете ама ВМРО глупи едни, вакви такви. Дечко пред да обвинуваш други за било што посебно за перење мозок почни прво од твојот. Пељте ти е направен, те вози кој сака и како сака. Се надевам дека научи нешто од нашата преписка освем тоа дека си многу наивен.
Мафо бе легендо кај си ти. Те нема, те нема па ќе исчезниш. Како оди работата? Се оди по план како што е планирано или ќе има уште некое изненадување, се надевам пријатно овој пат. Дај некое инсајдерско инфо од прва рака. Уште сте со Заев на Ти така?

Последно уредено:
Член од
4 август 2017
Мислења
4
Поени од реакции
1
Сеа по ново нели Аце е уствари антички македонски бугарин?
Каде го прочита ова? Ние си имаме предоста цареви за да ги сакаме и грчките:)[DOUBLEPOST=1501889302][/DOUBLEPOST]
Мигрантите бе....следно што е?
Како што, промената на името.[DOUBLEPOST=1501889551][/DOUBLEPOST]
од типот абе да глуп сум и ме шетаат по тавани како мало дете ама ВМРО глупи едни, вакви такви.
Не лупетај, со ВМРО ти имаш токму толку општо колку и Велимир Прелич. Збори си за ДПНЕ за да не се чуди човек што збориш.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Чекај бе па ти за давање на држава треба дво третинско мнозинство!
Знам дека е тешко ама па барем криминалците ќе лежат затвор нели?
Секако. Конечно за нешто да си во право.
@Zarniwoop
Подржуваш да се изгласа законот?
Да/Не ?
Не поддржувам. Да беше само за јазикот ќе поддржував, вака со симболи на пари итн, не поддржувам.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Секако. Конечно за нешто да си во право.

Не поддржувам. Да беше само за јазикот ќе поддржував, вака со симболи на пари итн, не поддржувам.
И покрај несогласувањата на релација СДСМ - ДУИ, решението ќе биде пуштено цело на венецијанската комисија, Владата се обврзала да ги почитува нејзините препораки.Нешто што Владата го предвиде и во планот 3-6-9.

Znachi odluka ke donese venecijanskata komisija, a Zaev ke glumi integritet..."ne be ja, taka komisijata odluchi, jas bev protiv, ama oni ne zaebaa". Znachi taa venecijanska komisija mozhe da pravi shto saka, oni ne zaebavaat i pokraj naporite na premierot koj i misli najdobro na Makedonija.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.637
Поени од реакции
88.305
http://www.alsat-m.tv/mk/законот-за-јазиците-помина-на-владина/

Ова оди и преку Рамковниот Договор... Е ова е лошо луѓе, утре богзнае што ќе им текне на албанциве да побараат, а нашиве партии како по традиција се ќе им исполнат, а македончето никој на крај гз не го става.
Отворија пак стари рани на македонците, за што всушност загинаа дечињата во 2001? Ова е сквернавење и угнетување на македонскиот народ бре, во "сопствената" држава, чепнаа таму кај што не смееше да се чепне.

Рамковниот договор веќе не постои, тој е прекршен... И таа малку ронка надеж што ја имав во оваа влада дека ќе направи нешто добро за нас отиде во неповрат. Бездушници, материјалисти, кај ќе ви оди душата бре, каде?

Заев и компанија од денес и официјално неможам да ги смислам, не сте ништо подобри од предходниците ваши што владееа 11 години.
Мајката у сред пичка да ви ја ебам, тие парите што ги земате се на лекови да ги дадете да бог да. Мрши скапани, за фотеља и сопствена мајка би продале, а не пак држава. Срам и арам да ви е, срам и арам!!!
Што е следно од вас, мигранти или лижење гз на грците?

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.102
И покрај несогласувањата на релација СДСМ - ДУИ, решението ќе биде пуштено цело на венецијанската комисија, Владата се обврзала да ги почитува нејзините препораки.Нешто што Владата го предвиде и во планот 3-6-9.

Znachi odluka ke donese venecijanskata komisija, a Zaev ke glumi integritet..."ne be ja, taka komisijata odluchi, jas bev protiv, ama oni ne zaebaa". Znachi taa venecijanska komisija mozhe da pravi shto saka, oni ne zaebavaat i pokraj naporite na premierot koj i misli najdobro na Makedonija.

Jebes ti vlada, premier, pretsedatel si imame nie komisii i ambasadori. Sekoja cest napravivte protektorat od drzavata, kako trgnalo kaj i da e i nekoe pleme od afrika ke ni diktira uslovi i dogovori.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom