Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2013
Мислења
4.487
Поени од реакции
13.694
Ова е тоа.
https://lm.facebook.com/l.php?u=http://www.siofa.gov.mk/data/file/dokumenti/ATT01290.docx&h=ATNdyKwJQUT6FMIIVTDohXNF_LkJPFgS0Q4v08ps3znM3iQd5fXYqTshKRyfflC2fAYEN5nmYwfOJIeYyqHkgFSSbybQ4UJso6h70H6A9Qv9o9CDGgP2ufzPL7GOgFv_JWVrFg&enc=AZN1KOQ3LLPKrhI2XeXX6t4QAEkcxabsPJXwQv4BxqtdHm2yNsmEbXqTp2b4CvDltwIpRwGpbsOrX7kbcNpIV_lZxCHe4KeYoNfRxz6zIzPdmpIpSsbhhfpJNxzqMRNu7tXMSAqDEj4HVgHVoU6WIe84VeXD9-ROW8eoZO6KtbI0gVzCbHYoEgayRSQhCjlkgMQ&s=1
Викаа дека некои рамковни таму си играле и си пишувале желби, не било ова договорено. Вморонска логика. :pos:

Имаше и слика ставено друг член. Истото што сега го изгласале било веќе спремно за гласање ако Грујо останеше премиер. Каков секс ќе им мавнеа на сендвичите, исто како за амнестијата. Сеа се во подобра позиција затоа крекаат, да беше обратно ќе ќутеа, како што сеуште ќутат за некои работи од минатото.
Бранко е крив бе, тој ја натера новата влада да го донесе овој закон :pos::pos::pos::pos::pos::pos:[DOUBLEPOST=1501916562][/DOUBLEPOST]
Грешам, или....
...на банкнотите ќе стојат културни елементи на Албанците, но не текст на албански јазик....

Инаку до сега :
100 денари - Поглед од албанска куќа
200 денари - Уметнички елементи од фасадата на Шарената џамија, Тетово; Мермерни подни плочи со цветни дизајни на Исак-беговата џамија, Битола
...
Нешто ново ?
И јас тоа се прашувам, со што ново ќе не изненади новата влада... Више почна страв да ме фаќа :pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Секако дека ќе се плаши. А ако не бркаш никого тогаш не јади гомна многу.
ОК, значи тебе не ти пречи уништувањето на накедонскиот идентитет и држава. Тогаш, јади си гомна, штом ти се вкусни.[DOUBLEPOST=1501917837][/DOUBLEPOST]
Ова е тоа.
https://lm.facebook.com/l.php?u=http://www.siofa.gov.mk/data/file/dokumenti/ATT01290.docx&h=ATNdyKwJQUT6FMIIVTDohXNF_LkJPFgS0Q4v08ps3znM3iQd5fXYqTshKRyfflC2fAYEN5nmYwfOJIeYyqHkgFSSbybQ4UJso6h70H6A9Qv9o9CDGgP2ufzPL7GOgFv_JWVrFg&enc=AZN1KOQ3LLPKrhI2XeXX6t4QAEkcxabsPJXwQv4BxqtdHm2yNsmEbXqTp2b4CvDltwIpRwGpbsOrX7kbcNpIV_lZxCHe4KeYoNfRxz6zIzPdmpIpSsbhhfpJNxzqMRNu7tXMSAqDEj4HVgHVoU6WIe84VeXD9-ROW8eoZO6KtbI0gVzCbHYoEgayRSQhCjlkgMQ&s=1
Викаа дека некои рамковни таму си играле и си пишувале желби, не било ова договорено. Вморонска логика. :pos:

Имаше и слика ставено друг член. Истото што сега го изгласале било веќе спремно за гласање ако Грујо останеше премиер. Каков секс ќе им мавнеа на сендвичите, исто како за амнестијата. Сеа се во подобра позиција затоа крекаат, да беше обратно ќе ќутеа, како што сеуште ќутат за некои работи од минатото.
Гледаш дека сликава е копија од ворд документ. А, воопшто, ваков закон претходната влада не изласа. Дали би го изгласала, смешно е да се хипотетизира. Важно е кој го изгласал. А дали друг би.. тоа е залажување сам себеси дека „грозјето е кисело“.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.370
Поени од реакции
30.783
Грешам, или....
...на банкнотите ќе стојат културни елементи на Албанците, но не текст на албански јазик....

Инаку до сега :
100 денари - Поглед од албанска куќа
200 денари - Уметнички елементи од фасадата на Шарената џамија, Тетово; Мермерни подни плочи со цветни дизајни на Исак-беговата џамија, Битола
...
Нешто ново ?
Орељ[DOUBLEPOST=1501918780][/DOUBLEPOST]
Кога ќе појдат во Штип, тие пари ќе ги заменат со наши, кога ќе појдеме во Тетово нашите ќе ги замениме со нивни итн...

:pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Ааа значи сега е моментот да отворам менувачница :zloo:[DOUBLEPOST=1501919043][/DOUBLEPOST]
Не ми се допаѓа ова со јазициве, ама може некој постручен да објасни што е разликата од она што претходно беше Закон ?

Што содржи ,,Законот за јазиците” изгласан во 2008 година
Децо зошто со сила глупи се правите? Не треба да си стручен само да прочиташ.
Еве ќе ти кажам, униформи и пари.
Сакате економика јака сите нели?
Епа како економијава ќе процути кога треба да се фрлат пари на дизајн на емблеми, шиење нови униформи, дизајн на пари, печатење нови пати.
Дали сте знаеле дека колку повеќе се принтаат пари толку повеќе самата нивна вредност опаѓа?
Нели паторов ја испразни касава од кај сеа пари за вакви работи?

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.754
Поени од реакции
6.173
...
Децо зошто со сила глупи се правите? Не треба да си стручен само да прочиташ.
Еве ќе ти кажам, униформи и пари.
Сакате економика јака сите нели?
Епа како економијава ќе процути кога треба да се фрлат пари на дизајн на емблеми, шиење нови униформи, дизајн на пари, печатење нови пати.
Дали сте знаеле дека колку повеќе се принтаат пари толку повеќе самата нивна вредност опаѓа?
Нели паторов ја испразни касава од кај сеа пари за вакви работи?
Тоа деца можеш да другарчињата од маало да им го кажеш. Реков дека к*р ме боли и за едните и за другите. Ама преку стојко ми е од хипокризија и лажен патриотизам. Ве заболе за “парите за дизајн“, (за дизајн, бе!) а не ве заболе за фрлените пари за стиропор, златни коњи, врби. Ви смета овој закон, а не ви сметал законот на Грујо. Оди бегај. Ако не сте имале муда да се побуните тогаш, што паламудите сега ?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
ОК, значи тебе не ти пречи уништувањето на накедонскиот идентитет и држава. Тогаш, јади си гомна, штом ти се вкусни.[DOUBLEPOST=1501917837][/DOUBLEPOST]
Гледаш дека сликава е копија од ворд документ. А, воопшто, ваков закон претходната влада не изласа. Дали би го изгласала, смешно е да се хипотетизира. Важно е кој го изгласал. А дали друг би.. тоа е залажување сам себеси дека „грозјето е кисело“.
Абе смотаницо па сликата е од документот во линкот што е, оној документ што не ти го отвораше демек, кога прашуваше дали треба фејсбук за да го отвориш. Море смотан човек ауу. Па глуми паметен дури, демек еве гледај те фатив во лага.
Битно е кој го почнал тоа, исто како што е битно кој го изгласал. А ова што сега ќе се изгласа е почнато од вмро, тоа е ветено од вмро, ветено е за да се спасат од случаите на сјо доколку направеа влада, ветено е за да лажат народ како некој друг ја продава државата. Што е најтрагично пак нема да им успее.
Битно било кој го изгласал а не кажуваш дали е битно кој ветил.
Дај бе веќе престани да пишуваш, стварно си глуп.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.754
Поени од реакции
6.173
На кој закон мислиш?
Собранието на Република Македонија на одржаната седница на 4 август 2008 година го донесе Законот за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% од граѓаните во Република Македонија и во единиците на локалната самоуправа.

Со овој закон се уредува употребата на јазикот што го зборуваат најмалку 20% од граѓаните во Република Македонија и во единиците на локалната самоуправа. Согласно одредбите од овој закон во органите на државната власт во Република Македонија може да се користи и службениот јазик различен од македонскиот јазик во согласност со овој закон.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Абе смотаницо па сликата е од документот во линкот што е, оној документ што не ти го отвораше демек, кога прашуваше дали треба фејсбук за да го отвориш. Море смотан човек ауу. Па глуми паметен дури, демек еве гледај те фатив во лага.
Битно е кој го почнал тоа, исто како што е битно кој го изгласал. А ова што сега ќе се изгласа е почнато од вмро, тоа е ветено од вмро, ветено е за да се спасат од случаите на сјо доколку направеа влада, ветено е за да лажат народ како некој друг ја продава државата. Што е најтрагично пак нема да им успее.
Дај бе веќе престани да пишуваш, стварно си глуп.
Тебе кантар не те мери. Прво, на почетниот линк што го постави, документот не се симнуваше, ниту отвораше. Подоцна го прочитав документот. Што јадеш гурабии дека си ме фатил во лага.
Кој рекол дека е почнато од ВМРО ДПМНЕ? И што е тоа важно. Градиш ситуација со претпоставени сценарија. ОК, кажи дека ти се допаѓа законот, или дека не те засега.. легитимно е. Кажи и дека не ти пречи што со договорот со Бугарија се обврзуваме да не се грижиме за правата на Македонците во Бугарија. Нема потреба да бараш оправдувања. Заев го поставија за премиер за да спроведе, потпише неколку такви договори кои претходните премиери не сакаа и тоа е. Дали некој помислил или би го направил... тоа е детска игра да го коментираш. Можеби следно оправдание ќе биде дека по 2 милиони години на Земјата ќе има катаклизма, па што е важно што се донел таков закон.[DOUBLEPOST=1501921684][/DOUBLEPOST]
Собранието на Република Македонија на одржаната седница на 4 август 2008 година го донесе Законот за употреба на јазик што го зборуваат најмалку 20% од граѓаните во Република Македонија и во единиците на локалната самоуправа.

Со овој закон се уредува употребата на јазикот што го зборуваат најмалку 20% од граѓаните во Република Македонија и во единиците на локалната самоуправа. Согласно одредбите од овој закон во органите на државната власт во Република Македонија може да се користи и службениот јазик различен од македонскиот јазик во согласност со овој закон.
А зошто се носи нов закон тогаш, кога овој ги покрива сите барања на албанското малцинство во Р. Македонија?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Ќе пробам да ти ја доловам разликата вака пластично пошто гледам имате проблеми околу кој ветил и кој потпишал.
Ти му се пушташ на некоја, има хемија се, се договарате ова она арно ама следниот ден ја гледаш на друг кур качена. По некое време трудна. Кој е таткото. Ти шо си останал на муабети или овој шо ја истури од ебање?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.370
Поени од реакции
30.783
Тоа деца можеш да другарчињата од маало да им го кажеш. Реков дека к*р ме боли и за едните и за другите. Ама преку стојко ми е од хипокризија и лажен патриотизам. Ве заболе за “парите за дизајн“, (за дизајн, бе!) а не ве заболе за фрлените пари за стиропор, златни коњи, врби. Ви смета овој закон, а не ви сметал законот на Грујо. Оди бегај. Ако не сте имале муда да се побуните тогаш, што паламудите сега ?
Ќе продолжам да те викам дете, оти само дете се лути кога ќе речат нешто против неговите :D

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ќе пробам да ти ја доловам разликата вака пластично пошто гледам имате проблеми околу кој ветил и кој потпишал.
Ти му се пушташ на некоја, има хемија се, се договарате ова она арно ама следниот ден ја гледаш на друг кур качена. По некое време трудна. Кој е таткото. Ти шо си останал на муабети или овој шо ја истури од ебање?
Има споделена одговорност. Реформски и трнспарентно.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Тебе кантар не те мери. Прво, на почетниот линк што го отвори, документот не се симнуваше, ниту отвораше. Подоцна го прочитав документот. Што јадеш гурабии дека си ме фатил во лага.
Кој рекол дека е почнато од ВМРО ДПМНЕ? И што е тоа важно. Градиш ситуација со претпиставени сценарија. ОК, кажи дека ти се допаѓа законот, или дека не те засега.. легитимно е. Кажи и дека не ти пречи што со договорот со Бугарија се обврзуваме да не се грижиме за правата на Македонците во Бугарија. Нема потреба да бараш оправдувања. Заев го поставија за премиер за да спроведе, потпише неколку такви договори кои претходните премиери не сакаа и тоа е. Дали некој помислил или би го направил... тоа е детска игра да го коментираш. Можеби следно оправдание ќе биде дека по 2 милиони години на Земјата ќе има катаклизма, па штое важно што се донел таков закон.[DOUBLEPOST=1501921684][/DOUBLEPOST]
А зошто се носи нов закон тогаш, кога овој ги покрива сите барања на албанското малцинство во Р. Македонија?
Гледаш колку си глуп, не сфаќаш ни што пишав, па почна да збориш за дали мене ми се допаѓа законот, за поставувањето на Заев итн...
Значи паметен еден, јас пишав дека ти претходно ми пишуваш како демек си ме фатил во лага мене и ми викаш дека сликата била од ворд документ, ко демек не знам јас.
После ти викам дека законот е почнат од вмро бидејќи тогаш на власт беше вмро, вмро требаше да преговара со дуи, вмро мислеше дека ќе биде пак на власт па за да си осигура дека овие од дуи нема да пропеат во сјо им вети тоа што сега ќе се изгласа. Само глупак нема ова да го сфати и ќе тера како што му кажуваат на Курир.
Ти сеа ме прашуваш "кој рекол дека е тоа почнато од вмро?" и после во истата реченица ти текнува дека си изел гомна и дека одговорот нема да ти се допадне, па викаш "што е важно тоа."
Како што е важно? Важно е кој прв ветил исто како што е важно кој изгласал. Треба да собереш храброст и да признаеш некои работи, не си дете, или може си којзнае.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Ќе пробам да ти ја доловам разликата вака пластично пошто гледам имате проблеми околу кој ветил и кој попушил.
се надевам не ти пречи на исправката,

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Има споделена одговорност. Реформски и трнспарентно.
Најверојатно како шо е бистар ќе бара и старателство врз детето пошто за малце ќе ја клецнел, а овој другиот на готово му се качил откако овој скоро ја убедил. Да не беше толку убедлив овој другиот никогаш немаше да ја клецни и да ја затрудни и затоа му следува старателство. Исто ко тој да ја клецал.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да те прашам нешто... Зошто за „ник“ си избрал/а име кои е на латиница и англиско-латински или сл. Се срамиш ли да е македонски збор или име? Зошто се плашиш со лично име да се претставиш. Несигурност имаш во себе и своите вредности... Ако размислиш подлабоко, ќе го заклучиш и ти тоа.[DOUBLEPOST=1501914517][/DOUBLEPOST]
Не бркам јас никого. Ама Заев цел живот ќе се плаши за животот од некои „фиксни“ поединци. Не се сите културни и еманципирани.
Ѓорѓи Фројд.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom