Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Па јас не сум премиер бе Алда.
Штом нешто се крие од јавноста, има причина за тоа.
аааааа?
Не сум ни јас премиер ко што знаеш. Штом излезе у јавност нацртот ќе го коментирам.

Во пракса, кога леви партии договараат меѓудржавни односи, тие се по-толерантни. Сега притисокот од Европа е многу поголем и претпоставувам дека ќе има многу компромиси и за нас и за нив, ама ќе видиме. Мојот став околу односот на пост-воена Европа кон фашизмот веднаш по војната и сега, поточно неговото менување генерално е негативен и затоа ми е страв дека многу повеќе ќе бидеме оштетени на тој план (ама вас к** ве боли за партизаните, пошо нели они не ви напраија држава).
Ај да не го тупам - прво да прочитам, па да коментирам - вака е муабет меѓу мали деца.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Не ме јеби. Грујо праќаше на секој член од фамилија сметки за телевизија, извршители на сиромаштија, и.тн. Па ипак ЛШ само у среда имавме сиве овие десет години.
Мислам дека имаше повеќе кога беа на Канал 5 и во првиот пат на МТВ. И како што кажа девојчето погоре кое работи во тој сектор, друг е виновникот за ова и претпоставувам не зависи од РДТ. И други држави го имаат овој проблем.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
аааааа?
Не сум ни јас премиер ко што знаеш. Штом излезе у јавност нацртот ќе го коментирам.

Во пракса, кога леви партии договараат меѓудржавни односи, тие се по-толерантни. Сега притисокот од Европа е многу поголем и претпоставувам дека ќе има многу компромиси и за нас и за нив, ама ќе видиме. Мојот став околу односот на пост-воена Европа кон фашизмот веднаш по војната и сега, поточно неговото менување генерално е негативен и затоа ми е страв дека многу повеќе ќе бидеме оштетени на тој план (ама вас к** ве боли за партизаните, пошо нели они не ви напраија држава).
Ај да не го тупам - прво да прочитам, па да коментирам - вака е муабет меѓу мали деца.
Ете не можеш да прочиташ, ќе мора сам да укапираш некои работи.

Сега појасно ти е? Или пак не?

Што се однесува до партизаните, да беа сега живи, прво ќе го обесеа Заев, потоа ќе го стрелаа раководството на сдсм и шарените,
па потоа ќе тргнеа во напад на "мисијата на ЕУ" и на крај - Кале.

Јас стварно не знам од каде се поистоветуваш со партизаните.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.361
Поени од реакции
24.081
@Beric Dondarrion да се поправам , сега малце подетално проверив и освен тебе и уште еден во редовни интервали прашува до кај е работата со бомбите за смилковско. @jamajka
Било како било дадов се од себе да ти поможам да се актуелизира тоа прашање ама како што можеш и сам да забележиш слабо одзив. Поминаја скоро 24 часа и штама. На никој не му се збора околу тоа, ни на предавниците , небањатите тоест ние ама ни на патриотите, домољубите и борците за правда тоест вие. Е ај сега удоволи ми и не биди лицемер и како што не штедеше погрдни зборов за нас редно е и нив да ги наградиш со по некој комплимент. Ете почни од Заев како директно одговорен за тоа што не ги објавува разговорите и ве дупи на здрав памет па после сите со ред од твоите истомисленици. Ако не знаеш кои се тие почни од тие што ти мават најповеќе лајкој ;).

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Изгледа не си запознаен со работата на извршителите. Тие наплаќаат кои судски се пресудени. Преку нив доверителите си ги наплатуваат побарувањата.
Зaпoзнaени сме сo рaбoтaтa нa извршителите,и ти aкo не си зaпoзнaен,кaд тaд ке се зaпoзнaеш.Тoa ти е клaсичен рекет.А кoј мислиш декa ги oвлaстил дa прaвaт штo сaкaaт?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993

Што се однесува до партизаните, да беа сега живи, прво ќе го обесеа Заев, потоа ќе го стрелаа раководството на сдсм и шарените,

Прво научи ја разликата меѓу комунисти и партизани. Првите се припадници на политичка и системска идеологија, а вторите се герилски борци со посебен тип на тактичко делување во услови на војна. Во војната добар дел од луѓето немале појма што е тоа комунизам, но биле партизани затоа што се бореле за сопствен живот и слобода и се приклучиле кон најорганизираната форма на отпор која ја воделе комунистите.

Јас имам право да се поистоветувам со кого сакам. Тоа е наднационално движење кое дава слобода секому да се произнесе како се чувствува по националност. Тоа е една огромна придобивка од која и нашиов народ се има офајдено и затоа ако имате малку памет, кон петокраката треба да се однесувате со почит и достоинство.

Мојот однос кон бугарската култура воопшто сум го разглабал на форумов безброј пати и нема да се повторувам. Нивната асимилаторска позиција длабоко ја презирам и секогаш ја критикувам. Со глава тврдам дека и ден денешен дпне е целосно гангреносана со бугарски инсталации и дека тоа ни атомска бомба не го решава.
Се појави нов момент во кој очигледно ЕУ ја сфаќа опасноста од националистичките страни и партии во двете земји и затоа ги седнува на маса двете условно кажано помеки страни и ќе видиме што ќе понуди. Интересно е дека после превратот у Панорама, српските служби ја орале дпне цели 11 години и за чудо, односот со Бугарија беше замрзнат и наспроти пробугарските афинитети на членството, кое вади пасоши на големо.
Жешки глави има и на двете страни и ако јас седнам да пишам твит (ко шо ти љубиш), во Бугарија ќе си мислат дека овде сакаме у логори да ги наредиме. Ама тоа, наивно дете, се ставови на поединци кои немаат никаква улога у процесот. Замисли Меркел да седне да ги слуша проповедите на твоите идоли ниче македон и дардан венетски - ќе повлече амбасада од овде и ќе прекине секаков контакт со државава на секој план.

Хипотетичките ситуации "кого прв би стрелале комунистите" ми е многу инфантилно да ги коментирам. Во СФРЈ, името ВМРО беше светиња. Во школо се учеше дека НОВ е логичен континуитет на тоа врвно македонско револуционерно достигнување (до тогаш) и дека токму тој е круна на нивните темели. Така да некој кој ги нарачал и организирал атентатите на пола од таа организација @Beric Dondarrion и отворено шурувал со бугарскиот двор, никогаш не би бил херој, туку џелат. Улогата на Колишевски е дискутабилна и повеќе од извршна природа, а не наредбодавна. Не знам кого прв, ама фамилијата ќе беше на список за стрелање од прв до последен заради свесно отфрлање на словенското потекло на народов, тотално промашената тактика кон ш иптарското малцинство и извршениот геноцид и егзодус на сопствениот народ спроведен преку тотален грабеж на државата, државните ресурси, урнисувањето на правниот поредок, здравство, образование и сите други сфери на живеење. Дали заев заслужил стрелање - за вас у дпне сигурно, пошо е дежурна баба рога со која ве плашат со години, а за целиов народ - не знам. Допрва ќе видиме.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Прво научи ја разликата меѓу комунисти и партизани. Првите се припадници на политичка и системска идеологија, а вторите се герилски борци со посебен тип на тактичко делување во услови на војна. Во војната добар дел од луѓето немале појма што е тоа комунизам, но биле партизани затоа што се бореле за сопствен живот и слобода и се приклучиле кон најорганизираната форма на отпор која ја воделе комунистите.

Јас имам право да се поистоветувам со кого сакам. Тоа е наднационално движење кое дава слобода секому да се произнесе како се чувствува по националност. Тоа е една огромна придобивка од која и нашиов народ се има офајдено и затоа ако имате малку памет, кон петокраката треба да се однесувате со почит и достоинство.

Мојот однос кон бугарската култура воопшто сум го разглабал на форумов безброј пати и нема да се повторувам. Нивната асимилаторска позиција длабоко ја презирам и секогаш ја критикувам. Со глава тврдам дека и ден денешен дпне е целосно гангреносана со бугарски инсталации и дека тоа ни атомска бомба не го решава.
Се појави нов момент во кој очигледно ЕУ ја сфаќа опасноста од националистичките страни и партии во двете земји и затоа ги седнува на маса двете условно кажано помеки страни и ќе видиме што ќе понуди. Интересно е дека после превратот у Панорама, српските служби ја орале дпне цели 11 години и за чудо, односот со Бугарија беше замрзнат и наспроти пробугарските афинитети на членството, кое вади пасоши на големо.
Жешки глави има и на двете страни и ако јас седнам да пишам твит (ко шо ти љубиш), во Бугарија ќе си мислат дека овде сакаме у логори да ги наредиме. Ама тоа, наивно дете, се ставови на поединци кои немаат никаква улога у процесот. Замисли Меркел да седне да ги слуша проповедите на твоите идоли ниче македон и дардан венетски - ќе повлече амбасада од овде и ќе прекине секаков контакт со државава на секој план.

Хипотетичките ситуации "кого прв би стрелале комунистите" ми е многу инфантилно да ги коментирам. Во СФРЈ, името ВМРО беше светиња. Во школо се учеше дека НОВ е логичен континуитет на тоа врвно македонско револуционерно достигнување (до тогаш) и дека токму тој е круна на нивните темели. Така да некој кој ги нарачал и организирал атентатите на пола од таа организација @Beric Dondarrion и отворено шурувал со бугарскиот двор, никогаш не би бил херој, туку џелат. Улогата на Колишевски е дискутабилна и повеќе од извршна природа, а не наредбодавна. Не знам кого прв, ама фамилијата ќе беше на список за стрелање од прв до последен заради свесно отфрлање на словенското потекло на народов, тотално промашената тактика кон ш иптарското малцинство и извршениот геноцид и егзодус на сопствениот народ спроведен преку тотален грабеж на државата, државните ресурси, урнисувањето на правниот поредок, здравство, образование и сите други сфери на живеење. Дали заев заслужил стрелање - за вас у дпне сигурно, пошо е дежурна баба рога со која ве плашат со години, а за целиов народ - не знам. Допрва ќе видиме.
Све тоа е ок, ама не гледам како тоа го оправдува Заев.
Ако јас сум дпмне, ти си бугараш.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.691
Поени од реакции
37.676
опааа бијонс и волкот у координација. Им стигнало пусулче у инбокс - „зврле го мењаат у собрание - вие мачкајте очи со гробиштата у Љуботен - тоа е топ тема“
Кој очај сте деца :facepalm:
... или видна личност од твоја партија дојде и ти кажа: „ ...немој да им пишуваш, оти не само што се исквернавеа православните гробишта туку се пукало со цел арсенал во воздух поради мигрантските транзитори приведени од Арачиново, одвај ги смирив да не биде нашироко ...“ море „мрачна сила“ не ти влегува во тоа вијугичињата дека не сум партиски?алоооо јас сум од народот, православна македонка си ја сакам Македонија! :oeoeoe:[DOUBLEPOST=1499896366][/DOUBLEPOST]
Манчевски: Обезбедени средства за укинување на радиодифузната такса

Во ребалансот на Буџетот обезбедени се средства за укинување на радиодифузната такса и за нормално функционирање на јавниот радиодифузен сервис со финансирање од страна на државата, изјави денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски.
Уште една добра работа на новата власт.
...веста ја имаме уште од порано пред избори, ни треба дело ! Ќе..ќе ...ќе...ќе ...идно недојдено време, прашање кога ќе биде сегашно определно ем завршено време ! :facepalm:

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.691
Поени од реакции
37.676
Ја па освен на КУРир, никаде на друго место не го видов ова ти шо го збориш. Пусти мерак на паторот по педерлукот и Гоце да го праи бугарин.
Туку празник било денеска, не чинело за лоповлук да се праи муабет.
Актуелно 24 !, / 24 ч !, / Нова !, / Вечер !, / Либертас!, / Инфомакс!,/ Мк news!, / Press 24!, / Нет прес! / Вистина! / Локално! / start.mk

Последно уредено:
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.360
Поени од реакции
8.913

Ministar odbrane Makedonije dizala lažne kredite za ugradnju silikona u grudi

Radmila Šekerinska, Ministar odbrane Makedonije, falsifikovala je svoja lična dokumenta kako bi podigla kredit za ugradnju implantata u grudi. Slučaj su preuzeli nadležni organi policije.
Slučajevi falsifikovanja dokumenata radi podizanja kredita iz banaka bez pokrića nisu strani našoj policiji, ali ovaj zavređuje posebnu pažnju, zbog motiva za kriminalnu delatnost. Naime, Ministar odbrane Makedonije po imenu Radmila Šekerinska, otkrivena je juče u pokušaju da podigne kredit iz KBC banke upotrebnom lažnih dokumenata - falsifikovane lične karte, kao i lažne potvrde o stalnom radnom odnosu. Kako saznaje naš list, Radmila je izvela ovu prevaru ne bi li došla do potrebne sume za plastičnu operaciju ugrađivanja implantanata u svoje grudi, kao i niz drugih operacija.

"Mi uvek proveravamo sve zahteve za kredit u centralnoj bazi podataka, i već u startu nam je ovde bilo nešto sumnjivo" - kaže za naš list službenica banke.

U policiji su posle detaljne istrage saznali koji su bili motivi da Radmila Šekerinska izvede ovu prevaru.

"Devojka je očigledno žarko želela da izvede niz plastičnih operacija, za koje je potrebna basnoslovna suma novca", kažu nadležni u istrazi, i dodaju:

"Radmila Šekerinska je imala u planu da uzme nekoliko kredita iz nekoliko banaka. U njenom stanu smo pronašli još dva para lažnih isprava. Već je bila zakazala nekoliko plastičnih operacija na jednoj privatnoj klinici u Beogradu. Osim ugradnje implantanata u grudi, ova Ministar odbrane Makedonije imala je u planu i liposukciju butina, ugradnju silikona u jagodične kosti i u usne, kao i podizanje zadnjice. Za sve te operacije bilo je potrebno skoro deset hiljada eura, koje je planirala da uzme iz banke" - kaže naš izvor u MUP-u.

Kako saznajemo, Radmila se odlučila na ovaj potez da bi izgledala što bolje u
seksi kostimima
koje je poručila sa jednog domaćeg sajta, a sve to da bi zadržala svog momka koji joj je govorio da im je u poslednje vreme seksualni život postao dosadan.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Po fejk vest nema od ova....Rada barem pari ima kolku saka

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom