Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.587
Кој збор? Ветуваше напуштање на политиката на 12 декември ако изгуби на избори. Посилен збор од тоа нема. И?
Што знам, ја некако сум на ниет да му го простам ова неисполнето ветување.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.368
Поени од реакции
24.082
Кој збор? Ветуваше напуштање на политиката на 12 декември ако изгуби на избори. Посилен збор од тоа нема. И?
И ништо си правиме муабет. Ај тоа со политика може да се врти вака или така ама ај да ги видам за ова нека вртат зошто не ги објавува. Гледаш сите поддржувачи на Заев ќутат како пички, сите освен еден.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.587
А Рдт е препорака на Европската Комисија. Нели Сдсм е силно заложена за членство во ЕУ. Чудно.
И ова што не ја следи оваа препорака на ЕК, некако сакам да му простам. Ти?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не ме јеби. Грујо праќаше на секој член од фамилија сметки за телевизија, извршители на сиромаштија, и.тн. Па ипак ЛШ само у среда имавме сиве овие десет години.
Изгледа не си запознаен со работата на извршителите. Тие наплаќаат кои судски се пресудени. Преку нив доверителите си ги наплатуваат побарувањата.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Многу нормално дека ќе реагирам КОГА ЌЕ ЗНАМ ЗА ШТО СЕ РАЗГОВАРА. Сега кога не знам - барам да имам на увид, па ќе реагирам.
Ова ти е исто ко да влезеш во спална и да ја видиш некој качен на жена ти,
а ти да речеш

"Е добро де, може не е тоа што мислам дека е.
Може човекот работел фасада, па се лизнал од скелето и паднал во спална кај мене."
Да не се правиме наудрени.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.368
Поени од реакции
24.082
А ти зошто не го повикаш? Тебе не ти гајле па затоа ќутиш?
Зошто јас би го повикал? Не го ни сфатив сериозно и сметам дека лажел за да добие ситни политички поени. Јас не ни очекувам да излези таква бомба. Тебе кој ти е изговорот?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.587
Изгледа не си запознаен со работата на извршителите. Тие наплаќаат кои судски се пресудени. Преку нив доверителите си ги наплатуваат побарувањата.
Судски пресудени...
Коа го слушам овој израз некако одма на памет ми доаѓа Мијалков како преку телефон, (све по устав и закон, нема фрка) кажуе кој ќе биде судија, а кој не.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ова ти е исто ко да влезеш во спална и да ја видиш некој качен на жена ти,
а ти да речеш

Да не се правиме наудрени.
Ти се праиш наудрен.
Дај бе некој детаљ!
Принтскринови од твои сајтови ич не се ни труди да ми вадиш, уште сега да ти кажам.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
И ова што не ја следи оваа препорака на ЕК, некако сакам да му простам. Ти?
Јас? Јас би сакал нафтата и дериватите да ги ослободи од данок и акцизи и да се намали цената драстично. Патарини да не се плаќаат. Евтина струја да има преку цел ден. Парите за придонеси и данок да се исплаќа како плата место во буџетот. Се би му простил што би се случило како последица. Зезанција е ова со рдт. Тоа е ставка која на јавниот сервис му обезбедува стабилен буџет, а не да зависи од волјата на власта колку ќе одвои од државниот буџет. Дури се смета како потенцијална можност плус за мешање на власта во тој сервис.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.587
Јас? Јас би сакал нафтата и дериватите да ги ослободи од данок и акцизи и да се намали цената драстично. Патарини да не се плаќаат. Евтина струја да има преку цел ден. Парите за придонеси и данок да се исплаќа како плата место во буџетот. Се би му простил што би се случило како последица. Зезанција е ова со рдт. Тоа е ставка која на јавниот сервис му обезбедува стабилен буџет, а не да зависи од волјата на власта колку ќе одвои од државниот буџет. Дури се смета како потенцијална можност плус за мешање на власта во тој сервис.
Одлични желби имаш!
- кои спиеја десет години и Заев ги разбуди.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ти се праиш наудрен.
Дај бе некој детаљ!
Принтскринови од твои сајтови ич не се ни труди да ми вадиш, уште сега да ти кажам.
Па јас не сум премиер бе Алда.
Штом нешто се крие од јавноста, има причина за тоа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сумњива работа е тоа.
Ако ти е Александров џелат на Македонскиот народ, тогаш и Лазар Колишевски е џелат.
Александов е соработник со Даме Груев и не бил дел од Врховниот Комитет, т.е. врховист.[DOUBLEPOST=1499889914][/DOUBLEPOST]
Судски пресудени...
Коа го слушам овој израз некако одма на памет ми доаѓа Мијалков како преку телефон, (све по устав и закон, нема фрка) кажуе кој ќе биде судија, а кој не.
Добро. Нека ти должат тебе и не си ги барај парите.[DOUBLEPOST=1499890033][/DOUBLEPOST]
Одлични желби имаш!
- кои спиеја десет години и Заев ги разбуди.
Друго ми беше муабетот. Секако дека секој сака муфте, но ова е навистина препорака на ЕК. Не е случајно.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.368
Поени од реакции
24.082
Абе точно, али и приврзаниците на Груевски да ги болеше кур за Македонија и Македонците, ќе бараа да се објават. А и од нивна страна штама (во јавноста, по медиумите).
Тука се глеа дека имаат лажни патриотски позиции, иначе верувам дека би притискале за ова прашање да се дознае што се десило. Некој би рекол - им е страв да не ги видат усраните гаќи на Груевски и соработниците. Еве, да речеме дека ДУИ се инкримираат во симките за Смилковско. Во тој случај и Курир и Јанко и Петко, би барале да се објават снимките.
Ни шарените групи, ни сендвич групите, по медиумите и јавноста уопште не го покренуваат ова (чак ни на годишнината), него се занимаваат со далеку побанални работи.

Е сега, дополнителна пречка е, или сомнеж за вмешаноста на власта, тоа што Груевски притискаше да се донесе закон, со кој до сега необјавенте снимки да не се објавуваат.
Добро е Берик кажа сто пати, кур не били нас за републиката јасно е тоа и незнам што толку те чуди оти не инсистираме да се објават тие бомби. Зошто не ги прашаш овие твоите кои очигледно многу повеќе се загрижени за републиката оти не бараат да се објават? Не е тоа мала работа и не е тоа мало ветување. Оти ги штедиш на зборови? Оти си лицемерен? Ете прашај ја Алда оти не инсистира туку се бафта со глупости. Секако ви оди муабетот па да видиме што ке ти одговори туку само ти прашуваш. Никој друг. Нити еден па ни јас.
И батали тој муабет дека ради законот не ги објавува. Кој ке го суди ако ги објави ? Сам себе ќе се суди.
Види и колку незабележително помина веста со гробиштата, како ништо и да не било. Како некој саксија да скршил. Не така оддамна од ваква вест сензација ке направевте, а сега само едно гооолемо ништо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom