Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Мене во твојава фото сторија јасно ми е дека остаиле цвеќе на споменик на цар Самуил, евреин или ерменец, кој националистичките лидери во двете земји го земаат за свој, бугарин или македонец. Каде е Гоце Делчев сам си знаеш.
Да, сакам и јас да видам што договараат.
Сакам да видам и каде бугарскиот врховистички џелат тодор александров, убиец на пола прогресивно ВМРО е одлучено да биде турен на коњ у скопска Кисела Вода....и слични „ситници“ нели што тебе ти се небитни, ама затоа имаш нешо да одработиш...
Ај пак повтори у наредниот пост за гробиштата (да не забораиш).
Еј знаеш што, мене сега ми текна дека еднаш ми кажуваше за дедо то што имал 90 и кусур години и не можел да ги смисли вмро
затоа што биле бугараши.
Баш ме интересира какво мислење има за Заев?

Ти што викаш, сигурно Грујо со помош на бајачката му го поматил имот на Заев за да направи ваква глупост?
Мислам, мора да има некое логично објаснување за ова...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.375
Поени од реакции
24.083
Ме интересира да, ама нема ништо.
Не видов дека имаш прашано сега скоро. Видов дека си заинтерсиран кој му се најнови фб пријатели на Боки 13, дека Фрчковски го кудел Камбовски оти појма немам што итн итн. Ама дека те интересира што има во тоа бомбите за Смилковско не видов , дека се прашуваш зошто Заев не ги објавува а ветил и тоа невидов. Слабо некако заинтересиран зошто баш таа бомба не се објавува а клучот секако е во рацете на кој друг ако не Заев.
Додуша да си бидиме искрени и не само ти туку скоро сите со исклучок на еден што во предизборието свршувавте на тоа ветување на Заев, го спомнувавте секој втор пост како главен аргумент за незнам што, што наговестувавте од инсјадерски информации што има во таа бомба и како таа кога ќе пукнела се ке се тресело наеднаш ве снема. Нити да ја спомните, нити да го повикате Заев да си го исполни тоа што го ветил нити пак ве интерсира повеќе што имало во таа бомба. Оти така ? Шо е работата? Ви помина интересот, поинтерсно ви е за Боки да правите муабет, за Зврлевски и Талат отколку за невините деца и кој се вистинските убијци и нарачатели за кои Заев очигледно знае кои се и има аудиозапис за тоа и капаче на се ветил дека ке ги објави. Од тебе добив едно со половина уста ме интерсира ама ете нема ништо, од Алда незнаела ама и да знаела некажувала, од другите штама. Да не ве знае човек дека бевте толку храбри борци, дека еден цел режим паднавте ке си помислев дека ви прпа дури и да спомните такво нешто.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Еј знаеш што, мене сега ми текна дека еднаш ми кажуваше за дедо то што имал 90 и кусур години и не можел да ги смисли вмро
затоа што биле бугараши.
Баш ме интересира какво мислење има за Заев?

Ти што викаш, сигурно Грујо со помош на бајачката му го поматил имот на Заев за да направи ваква глупост?
Мислам, мора да има некое логично објаснување за ова...
Не сме паднале у муабет.
Мада, чоекот шпекулации коментира воздржано, а не вака као вас - прво на крст распнуење, па после да видиме стварно што се десило.
Еве јас ти кажувам - и јас сакам да го видам документот.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.587
Манчевски: Обезбедени средства за укинување на радиодифузната такса

Во ребалансот на Буџетот обезбедени се средства за укинување на радиодифузната такса и за нормално функционирање на јавниот радиодифузен сервис со финансирање од страна на државата, изјави денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски.

Уште една добра работа на новата власт.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Еве јас ти кажувам - и јас сакам да го видам документот.
А ти нешто се бунеше за нетранспарентноста на вмро?
Дедо ти бил воздржан, со други зборови - не му се верува.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.375
Поени од реакции
24.083
Па садење цвеќе у саксии е поплеменита активност од тоа што го праеше полицијата во времето на см, чавков и брколинда ако мене ме прашаш. Барем да садеа цвеќиња...наместо тоа - тие сценираа конфликт у Диво насеље со осум мртви полицајци со главна позадина - спас на сопствените шупаци.
Не се сеќавам дека тогаш беше вака активна и ажурна Бејонсе. За мене посвети од православните гробишта се животите на дечињата на тие млади луѓе и фамилиите што ги завиткавте у црно само за да предизвикате меѓуетнички конфликт.
Да продужам? Апсењата со пиштол у уста, влегувањето у собрание на дивата орда, Мартин Нешковски, Никола Младенов, Коста Крпач, демолирањето на Процес, тепачките на зекиров по Скопје, рекетирањето на урко.....у која рупа бевте коа се дешаваа овие работи бе?

Кога ќе почнеш недвосмислено да критикуваш и бараш одговорност за конкретни работи, тогаш може да дискутираме.
И масакрот кај Смилковско езеро го заборави. Колку да те потсетам дека Заев ги знае кој се убијците и нарачателите и дека има докази за тоа ама ете до ден денес не најде за сходно да ги објави иако ветил, а ти некако слабо ми инсиситраш да си се држи до ветеното.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.587
И масакрот кај Смилковско езеро го заборави. Колку да те потсетам дека Заев ги знае кој се убијците и нарачателите и дека има докази за тоа ама ете до ден денес не најде за сходно да ги објави иако ветил, а ти некако слабо ми инсиситраш да си се држи до ветеното.
Абе точно, али и приврзаниците на Груевски да ги болеше кур за Македонија и Македонците, ќе бараа да се објават. А и од нивна страна штама (во јавноста, по медиумите).
Тука се глеа дека имаат лажни патриотски позиции, иначе верувам дека би притискале за ова прашање да се дознае што се десило. Некој би рекол - им е страв да не ги видат усраните гаќи на Груевски и соработниците. Еве, да речеме дека ДУИ се инкримираат во симките за Смилковско. Во тој случај и Курир и Јанко и Петко, би барале да се објават снимките.
Ни шарените групи, ни сендвич групите, по медиумите и јавноста уопште не го покренуваат ова (чак ни на годишнината), него се занимаваат со далеку побанални работи.

Е сега, дополнителна пречка е, или сомнеж за вмешаноста на власта, тоа што Груевски притискаше да се донесе закон, со кој до сега необјавенте снимки да не се објавуваат.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не видов дека имаш прашано сега скоро. Видов дека си заинтерсиран кој му се најнови фб пријатели на Боки 13, дека Фрчковски го кудел Камбовски оти појма немам што итн итн. Ама дека те интересира што има во тоа бомбите за Смилковско не видов , дека се прашуваш зошто Заев не ги објавува а ветил и тоа невидов. Слабо некако заинтересиран зошто баш таа бомба не се објавува а клучот секако е во рацете на кој друг ако не Заев.
Додуша да си бидиме искрени и не само ти туку скоро сите со исклучок на еден што во предизборието свршувавте на тоа ветување на Заев, го спомнувавте секој втор пост како главен аргумент за незнам што, што наговестувавте од инсјадерски информации што има во таа бомба и како таа кога ќе пукнела се ке се тресело наеднаш ве снема. Нити да ја спомните, нити да го повикате Заев да си го исполни тоа што го ветил нити пак ве интерсира повеќе што имало во таа бомба. Оти така ? Шо е работата? Ви помина интересот, поинтерсно ви е за Боки да правите муабет, за Зврлевски и Талат отколку за невините деца и кој се вистинските убијци и нарачатели за кои Заев очигледно знае кои се и има аудиозапис за тоа и капаче на се ветил дека ке ги објави. Од тебе добив едно со половина уста ме интерсира ама ете нема ништо, од Алда незнаела ама и да знаела некажувала, од другите штама. Да не ве знае човек дека бевте толку храбри борци, дека еден цел режим паднавте ке си помислев дека ви прпа дури и да спомните такво нешто.
А ти зошто не го повикаш? Тебе не ти гајле па затоа ќутиш?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.587
Каде сте сега сите вие заговорници на укинувањето на РДТ, мислите ли дека правата за филмовите, сериите и спортските настани сами од себе се плаќаат. Да ве видам сега како ќе гледате Куча од Карти и ВорлдКуп наредна година.
Нешто у тие црти, да не претерувам.
Не ме јеби. Грујо праќаше на секој член од фамилија сметки за телевизија, извршители на сиромаштија, и.тн. Па ипак ЛШ само у среда имавме сиве овие десет години.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
А ти нешто се бунеше за нетранспарентноста на вмро?
Дедо ти бил воздржан, со други зборови - не му се верува.
Добро, ти признавам. Ти знаеш што мисли дедо ми на 94 години.

Многу нормално дека ќе реагирам КОГА ЌЕ ЗНАМ ЗА ШТО СЕ РАЗГОВАРА. Сега кога не знам - барам да имам на увид, па ќе реагирам. Посебно чувствителен (за мене) е периодот на НОВ и револуционерната борба на крајот на 19 и почетокот на 20 век. Веќе еднаш пишав дека историскиот лик цар Самуил мислам дека не ни припаѓа ексклузивно само на нас, не придонесува премногу во културата ниту пак надополнува некој цивилизациски континуитет и е еден класичен средновековен владетел во време кога националната определба не постоела во денешнава форма, така да - не ме засега воопшто.
Е, ама ме засега што (не се знае кој точно, ама некој од дпне) самоволно реши да велича џелат на македонскиот народ и неговите воени и политички лидери без никаква расправа - тоа е настан што се случи, ене го споменикон. Отворен без свечен настан, без објаснување...и остана така.
Тука се и симеон радев и некои си поситни апла бугари кои преку ноќ станаа поголеми Македонци од нас, ама ај друг пат тоа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.587
Сумњива работа е тоа.
Ако ти е Александров џелат на Македонскиот народ, тогаш и Лазар Колишевски е џелат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.375
Поени од реакции
24.083
Нема врска ова со новата власт , со човекот кој ветил дека ке ги објави информациите има врска. Само со него и со никој друг.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom