Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
Па затоа не ми е јасно зашто ни требаат овие проверки на исправноста на гласањето, приговори и слично. Зарем некој би помислил дека господинот Груевски праи пиздарии и го злоупотребува изборниот процес за свои лични цели? Од кај им таа идеја, не ми е јасно.
Најдобро да нема избори воопшто и со устав власта да биде во рацете на господинот Груевски. Само тоа е спасот за Македонија.
Или во рацете на Заев. Буквално се е подобро од ова сега.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.707
Поени од реакции
21.219
да ви помогнам малце со темава :
И едните и другите се исто, кога ќе дојдат на власт забораваат зашто се дојдени таму, кој ги поставил на таа позиција и која проблематика треба да ја решаваат. Ниту ќе има просперитет ниту пак некој ќе не сака ( ние самите меѓу себе не се сакаме) ниту ќе напредуваме, и се додека не се оправиме во главите нема да не бидува. Јасно е зашто и едните и другите се борат за фотеља но нејасно останува зашто вие се борите за нивните фотељи. Цело ова верглање што го правите на форумов сигурно си имате причина најчесто некоја ветена од некого. Ќе се решел проблемот мај ес, толкава меѓусебна омраза на метар квадратен нема никаде на планетава.
Заклучок : да мавне еден астероид со епицентар во Скопје и да не снема сите ќе биде најдобро решение :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Омраза? Емоција? Ти мислиш дека ти лично или ВМРО како колектив или било кој што не ми е од блиски пријатели и фамилија се вредни за емоција? :) Дечко збориме реални муабети овде, пари нема, аш. Иде време на ембарго, на изолација, на немање пари, на бркање од работа. Иде време сјебано. Тргни емоциите и патриотизмот и национализмот на страна, почни да размислуваш трезвено иако е касно веќе. Верувам дека имаш фамилија оставено во МК, па барем за нивна љубав почни да размислуваш како што треба. Дали ќе се викала Македонија или ФИРОМ или у загради прегради незнам веќе што, нив лебот на маса нема да им зависи од тоа.

Не бе бате Владе, се ќе одеше како подмачкано да не украдоа овие миљарди државни пари. Да не не задужеа за истите по разни белосветски лихвари кои ќе си дојдат по своето за брзо време. На Грујо никад нема да му биде заборавено што по 10 години успеа да воскресне мртва умрена партија како СДС. Немаше потреба од националистичка политика која му е неприродна на Грујо, туку во неговите говори импровизира император и војвода. Не му личи. Шмирглан е у Белград и Германија каде што го спремаа како да задужи држава, земе провизија за тоа, и остане на власт. За жал не му кажаа дека кад тад секој криминал испливува на површина, а во најчест случај се случува кога ќе се заебеш сам во својата игра.

А можеше да биде мнооогу поинаку, за што впрочем и го гласавме на почетокот.

Taka e, svitkaj kicma prekrsti se, daj dvojazicnost i terame. Ne se sekiraj ti za mojata familija vo mk, ima koj za toa da se grizi.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Или во рацете на Заев. Буквално се е подобро од ова сега.
Зарем Заев? Па ако дојде он на власт ќе има двојазичност и федерализација, ќе се збори на албански у собрание, државни институции ќе бидат напишани на два јазика. Замисли на пример, идеш у пошта и гледаш све на два јазика, или пак идеш у општина и гледаш пред државна институција се вее албанско знаме. Заев би им дал директорски и министерски места на команданти на УЧК. Можеби во својата сниходливост кон Албанците дури и би се дрзнал да амнестира воени злосторници Албанци и да им даде работа у архива, да речеме, како награда за тоа што се изживувале врз граѓани, само затоа што се каури. Заев и орли би им дозволил да поставуваат кај им текне и ред други лоши работи, да не ги набројувам, а ми текнуваат.
Не, Заев никако. Единствен спас за Македонија е доживотно премиерство за господинот Груевски и без глупости како изборни демократски процедури, кои само земаат време, енергија и пари, што можат многу попрактично да се употребат на разни реформаторски проекти од типот на панорамско тркало, мајмунска градина во Аеродром и слично.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
Па затоа не ми е јасно зашто ни требаат овие проверки на исправноста на гласањето, приговори и слично. Зарем некој би помислил дека господинот Груевски праи пиздарии и го злоупотребува изборниот процес за свои лични цели? Од кај им таа идеја, не ми е јасно.
Најдобро да нема избори воопшто и со устав власта да биде во рацете на господинот Груевски. Само тоа е спасот за Македонија.
треба проверки ама во амбулантата во Демир хисар... невидени будалаштини, зајко ги изнуди приговорите за да се правда за поразот...Тој вети на неговото членство оставка ако пак изгуби... со сите албански гласови сепак само 49 мандати и ред е да си даде оставка.. А кој ќе формира влада е друга работа, тоа е отворено прашање, небитна е целава циркусијада со приг

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
Не ми беше за стадионот,ионака не одам да гледам фудбал...за оние пластичните огради што држат стреја кај драгорот ми е,без таквите нема градот да просперира.
Е добро де и за нив, шојма врска. Пак е за градот, не ке си ги земат дома.
И ако тебе не ти е до стадинонот , копанки, затворениот базен и велосипедката патека на повеќето битолчани вклучувајчи ме и мене очигледно ни е до тоа дојдено. Видиш се е средено само уште тоа да се подсреди и таман сме. Топ не не бија.
Зарем Заев? Па ако дојде он на власт ќе има двојазичност и федерализација, ќе се збори на албански у собрание, државни институции ќе бидат напишани на два јазика. Замисли на пример, идеш у пошта и гледаш све на два јазика, или пак идеш у општина и гледаш пред државна институција се вее албанско знаме. Заев би им дал директорски и министерски места на команданти на УЧК. Можеби во својата сниходливост кон Албанците дури и би се дрзнал да амнестира воени злосторници Албанци и да им даде работа у архива, да речеме, како награда за тоа што се изживувале врз граѓани, само затоа што се каури. Заев и орли би им дозволил да поставуваат кај им текне и ред други лоши работи, да не ги набројувам, а ми текнуваат.
Не, Заев никако. Единствен спас за Македонија е доживотно премиерство за господинот Груевски и без глупости како изборни демократски процедури, кои само земаат време, енергија и пари, што можат многу попрактично да се употребат на разни реформаторски проекти од типот на панорамско тркало, мајмунска градина во Аеродром и слично.
Не ни очекував да сфатиш, незнам ни зошто покушав. Од толку бањање мозокот ти се има разводнето.
Оди мавај си лајкој со Алмедиа., секако со него најповеќе си се сложвате. Игледа иста купка за тело користите.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Омраза? Емоција? Ти мислиш дека ти лично или ВМРО како колектив или било кој што не ми е од блиски пријатели и фамилија се вредни за емоција? :) Дечко збориме реални муабети овде, пари нема, аш. Иде време на ембарго, на изолација, на немање пари, на бркање од работа. Иде време сјебано. Тргни емоциите и патриотизмот и национализмот на страна, почни да размислуваш трезвено иако е касно веќе. Верувам дека имаш фамилија оставено во МК, па барем за нивна љубав почни да размислуваш како што треба. Дали ќе се викала Македонија или ФИРОМ или у загради прегради незнам веќе што, нив лебот на маса нема да им зависи од тоа.

Не бе бате Владе, се ќе одеше како подмачкано да не украдоа овие миљарди државни пари. Да не не задужеа за истите по разни белосветски лихвари кои ќе си дојдат по своето за брзо време. На Грујо никад нема да му биде заборавено што по 10 години успеа да воскресне мртва умрена партија како СДС. Немаше потреба од националистичка политика која му е неприродна на Грујо, туку во неговите говори импровизира император и војвода. Не му личи. Шмирглан е у Белград и Германија каде што го спремаа како да задужи држава, земе провизија за тоа, и остане на власт. За жал не му кажаа дека кад тад секој криминал испливува на површина, а во најчест случај се случува кога ќе се заебеш сам во својата игра.

А можеше да биде мнооогу поинаку, за што впрочем и го гласавме на почетокот.
..имам впечаток дека појма немаш што е една милијарда, од било што ..па и бонбони или бобинки. Земи почни број. Не па да ја украдеш миљарди државни пари :) :)
А сдсм рука на срце не ја воскресна Грујо , туку некои други медицини и комбинаторики кои мислам дека сега заради поместување на гравитационите маси на големите губат на влијание... Грујо како секоја појава и живо суштество има почеток-максимум и крај . Интегралот под таа функција се вика рок на траење. И неговиот ќе дојде , ама не сега , се мислам дека не сега... :) :) :)

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Заклучок : да мавне еден астероид со епицентар во Скопје и да не снема сите ќе биде најдобро решение :)
Има и побезболно решение, да се мавне master reset во врхушката на сите поголеми партии, да се испрати кој треба да свири на клавирот, кој во амбасадори, кој во пензија и да се почне со нови лица. Мене ми е за неверување дека партии со по 100к членови немаат кадарни лица, мора да изнедрат нови раководства чие најголемо достигнување не е константно фелацио на партискиот султан.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Taka e, svitkaj kicma prekrsti se, daj dvojazicnost i terame. Ne se sekiraj ti za mojata familija vo mk, ima koj za toa da se grizi.
Vo tetovo,struga,kicevo imas ednojazicnot i toa blagodarenie na buckovski i sds so teritorjalnata podelba.
I ako ne marvesh skip ne te esapat ni pod razno

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
Има и побезболно решение, да се мавне master reset во врхушката на сите поголеми партии, да се испрати кој треба да свири на клавирот, кој во амбасадори, кој во пензија и да се почне со нови лица. Мене ми е за неверување дека партии со по 100к членови немаат кадарни лица, мора да изнедрат нови раководства чие најголемо достигнување не е константно фелацио на партискиот султан.
Нема побезболно решение. Поминаја тие времиња кога сето ова можеше да се реши ајде да речам побезболно за сите нас.

S

silmarillion

Гостин
И неговиот ќе дојде , ама не сега , се мислам дека не сега... :) :) :)
Јас искрено се надевам дека не му е уште крајот, бидејќи има уште за доуништување па така со неговото владеење и дефинитивно ќе се урниса она што сме го добиле 91ва. И тогаш или од ново рестарт ќе праиме или Гоце Николовски ќе го праќаме на евровизија.

А за миљардите, можда ја незнам али келнерите у Кала и те како знаат и се сеќаваат на таа вечер :)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Oдносно со ердоганска чистка по која свршаваше Владето, е јеби га нема доволно пратеници сега за тоа. За наша среќа

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Ne gledam jas nikakov problem i.
не, не...не е така. Ти овде пишуваш дека се спремала двојазичност и свиркачот не туркал кон федерализација.
a segasniot aboliciran poglavica e svirkac i ucenuvac so telefonskite razgovori. Plus eve sprema dvojazicnost i ne turka kon federalizacija.
досега во предизборието се споменуваше сдсм и двојазчиност. Сега, кога можеби ако, дпмне би коалицирал со дуи, одеднаш нема никаква разлика. Зошто ако сдсм победеше ке имаше двојазичност (мада и сега законски има), а ако дуи влезе со платформа за двојазичност, ќе немаме проблем? затоа што ти си еден од оние кои тврдеа дека доколку победи сдсм, ќе воведе двојазичност., затоа и те прашувам, дали ја знаеш платформата на дуи, дали знаеш кои беа дпа, дали знаеш какви се состојбите во општините каде имаат градоначалници?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom