Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.437
Поени од реакции
24.615
Партиските војници ќе си гласаат за нивната партија, неутралните ќе бираат помало зло, како и секогаш...

Ама сепак, најдобро би било да се реши преку избори... СДС ќе добие 80 пратеници и ќе нема протести...

Nema ni togas da se resi... Sdsm so svojte postapki poslednive godini plus sarenite bukvlano ja unistija drzavata. Ova ke se resi samo ako vojskata (ne ivanov) napravi puc i gi uapsi site politicki lideri i zabrani da se kandidiraat za pratenici site sto bile do sega... Totalno novi prestavnici u parlament. Dur nesto takvo ne se sluci se e dzabe a do togas segasnite ke si bidat defekto na vlast.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Nema ni togas da se resi... Sdsm so svojte postapki poslednive godini plus sarenite bukvlano ja unistija drzavata. Ova ke se resi samo ako vojskata (ne ivanov) napravi puc i gi uapsi site politicki lideri i zabrani da se kandidiraat za pratenici site sto bile do sega... Totalno novi prestavnici u parlament. Dur nesto takvo ne se sluci se e dzabe a do togas segasnite ke si bidat defekto na vlast.
Значи не ја уништи државта Гвујо со документиран криминал од епски размери, туку ја уништија оние кои го открија тој криминал. Генијално. Тоа е како да имаш женска која се ебава на страна, и врската не ти ја уништува таа, туку оној кој ќе ти каже што таа прави.

Бисер до бисер.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Значи не ја уништи државта Гвујо со документиран криминал од епски размери, туку ја уништија оние кои го открија тој криминал. Генијално. Тоа е како да имаш женска која се ебава на страна, и врската не ти ја уништува таа, туку оној кој ќе ти каже што таа прави.

Бисер до бисер.
Ne se cudi, vo Makedonija vaka e. Ziveenjeto vo ignorantnost e blagoslov.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ајде паметен, кажи по што заклучи дека е ворд? Еве, денес ми го сними документот, некни празна страна со лоадирање, но не снимаше ништо.
Те молам, одговори како ќе знаеш дали е ворд ако не го отвори?
Рече дека не му го отвара а не дека не го симнува. Правиш разлика?
Ne. Saka da ti kaze deka nema sansi uste ednas da ima tolkava izlezenost. Deka nema sansi uste ednas $ipcite da gladaat za sdsm ako vidat deka ovie ne se kadri da zavrsat rabota... Drugite ke si glasaat sekoj za svojata banda toa e ocigledno
Од каде таа информација? Зошто не би имало толкава излезност? Кој па од Македонија ти кажал тебе кој си позади седум мориња и седим планини дека е разочаран од есдеес и покрај тоа што ги гласал, сега нема да ги гласа?

Партиските војници ќе си гласаат за нивната партија, неутралните ќе бираат помало зло, како и секогаш...

Ама сепак, најдобро би било да се реши преку избори... СДС ќе добие 80 пратеници и ќе нема протести...
Никад никој не заслужува да има повеќе од 55 пратеници, за да има здрава опозиција а не мртва ко онаа на есдеес. Тоа не го менува фактот дека „овововово се осеќаат предадено“ е ноторна лага.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.383
Поени од реакции
13.331

Бисер до бисер.
Да се надоврзам, тоа ти го кажува бившата со која сте раскинале оти и таа се мавала ко печат во општина...

Понатакај, ти раскинуваш со моменталната и се враќаш кај бившата...

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Да сакале, ќе го реализирале ова. Аме не сакале.
Се добива погрешен впечаток за јазиците. Едно е употреба (што е во рамки на индивидуални човекови права), а друго е службен. едно е малцинство, друго е конститутивен народ... Македонија мора да остане национална држава на македонскиот народ, а секако, држава на сите жители.
Не не сакале туку не можеле, бидејќи мораше избори да има и плус снимките. Да го немаше тоа тогаш ќе го реализираа без проблем, и вие немаше да скокате толку и немаше да протестираат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.437
Поени од реакции
24.615

Бисер до бисер.

Ne, ne takvi finti prodavaj na sarenite i drugi isprani mozoci.

Drzava se unistuva so nepocituvanje na sistem, so odbivanje da se vleze vo parlament, da se prisustvuva na sednici, da se odolgovlecuva i drugi gluposti ko sega na primer sto gi pravi vmro. Toa so kriminalot si e sosema druga tematika i toa mozese i trebase drugcije da se resi. Ovie sto pravele pravele, za toa treba da odgovaraat ako ima adekvatni dokazi. Duri i tuka ima problem so sistemot (sudsvoto, za koe neli site poslebno zaev znaese) ama sdsm resi toa da ne go resava u przino nego barase fantomi, vesterki, javni ispituvanja i sto ti ne mesto da pobara specijalen sud...

PS. imalo miljarada slucaevi kade razni vladi kradele, sepak sistemot opstanal. Ne se vadi ovde deka ovie so kradenjeto nesto unistile.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да се надоврзам, тоа ти го кажува бившата со која сте раскинале оти и таа се мавала ко печат во општина...

Понатакај, ти раскинуваш со моменталната и се враќаш кај бившата...
Па ако баш сакаш да ја туркаме аналогијава, бившата не ти кажува за сегашната, туку ти презентира снимки на кои јасно се слуша како сегашната спортува. Тоа што бившата исто не била многу верна, не ја намалува вистинитосната вредност на снимките.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.383
Поени од реакции
13.331
Па ако баш сакаш да ја туркаме аналогијава, бивштата не ти кажува за сегашната, туку ти презентира снимки на кои јасно се слуша како сегашната спортува. Тоа што бившата исто не била многу верна, не ја намалува вистинитосната вредност на снимките.
Се разбира, ама тоа не значи дека треба да стапиш повторно во врска со бившата... Така само се вртиш во круг...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.437
Поени од реакции
24.615
Од каде таа информација? Зошто не би имало толкава излезност? Кој па од Македонија ти кажал тебе кој си позади седум мориња и седим планини дека е разочаран од есдеес и покрај тоа што ги гласал, сега нема да ги гласа?
Mislam deka vmro ima adekvatna propagandna masina da napravi dovolen presvrt kaj neopredelenite. Mislam deka SDSM nema da ima finansiski tolkava podrska za uste edni izbori, za razlika od vmro koe sekako ima pari taka? Mislam deka $iptarite nema pak da glasaat za sdsm.

Ova se samo moj mislenja, nemora da se tocni. Ako ste tolku sigurni deka gresam negledam zosto ne se ide na izbori, posto sekako cirkuzot ke prodolzi do nedogled.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Mislam deka vmro ima adekvatna propagandna masina da napravi dovolen presvrt kaj neopredelenite. Mislam deka SDSM nema da ima finansiski tolkava podrska za uste edni izbori, za razlika od vmro koe sekako ima pari taka? Mislam deka $iptarite nema pak da glasaat za sdsm.

Ova se samo moj mislenja, nemora da se tocni. Ako ste tolku sigurni deka gresam negledam zosto ne se ide na izbori, posto sekako cirkuzot ke prodolzi do nedogled.
Едно е да мислиш од позади седум мориња и седум планини а друго е да си сведок на моменталната ситуација и од први редови да пратиш што се случува. дпмне имаШЕ пропагандна машина која е веќе зарибана, доказ за тоа е што сега на улица немаш ни 10к (собрано од сите градови). Да требаше да се прават КОНТРАпротести како до пред некоја година, ќе вадеа по 80-90-100к како од шала, секој ден. Ја немаат веќе таа моќ и доказ за тоа е „масовноста“ на улица, поготово кога еден богдан ти ги води протестите.

Затоа да ти кажам, грешно мислиш.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993

Абе сеа "бунар жеље" ќе праиме за вас небањати - избори секој втор месец. Ти па најде да ги бараш што не плаќаш даноци, а чинат по 10 милиони евра. Ќе ви праиме циркуз дур не победи паторот (на свети никад).

Прочитал два наслови од КУРир и АНАЛитичар стана.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Не се собрани од градови бидејќи протести има на 43 места..
Затоа сега има интернет снимки па може да се види колку има луѓе и по градови и секаде каде се протестира..
Портали не мораш да читаш сега секој може снимка да направи...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.437
Поени од реакции
24.615
Едно е да мислиш од позади седум мориња и седум планини а друго е да си сведок на моменталната ситуација и од први редови да пратиш што се случува. дпмне имаШЕ пропагандна машина која е веќе зарибана, доказ за тоа е што сега на улица немаш ни 10к (собрано од сите градови). Да требаше да се прават КОНТРАпротести како до пред некоја година, ќе вадеа по 80-90-100к како од шала, секој ден. Ја немаат веќе таа моќ и доказ за тоа е „масовноста“ на улица, поготово кога еден богдан ти ги води протестите.

Затоа да ти кажам, грешно мислиш.

Abe ubavo toa, jas pak ke ti kazam, eve za nekoj mesec so lokalnite moze da se probate... Sekako do togas ovie ke si pravat cirkuz u sobranie, bar taka nalikuva rabotata[DOUBLEPOST=1491141721][/DOUBLEPOST]
Абе сеа "бунар жеље" ќе праиме за вас небањати - избори секој втор месец. Ти па најде да ги бараш што не плаќаш даноци, а чинат по 10 милиони евра. Ќе ви праиме циркуз дур не победи паторот (на свети никад).

Прочитал два наслови од КУРир и АНАЛитичар стана.
kurtone ti rekov da ne me citiras veke tret pat denes... Pa tolku glup covek da si toa e cudo edno. Ne te ni citam, nema potreba

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom