Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
W

wicked_1

Гостин
Vestacki da se odrzuva tenzijata de... Isto ko so sarenata revolucija. Ova si e milo za drago. Vaka do beskraj. Pred strancite ke se soberat, ne im e problem.

Pa celo vreme prasuvas zosto nema protesti tamu... Sto menuva toa?
Не може вештачки да ја одржувате, интензитетот нонстоп ќе опаѓа.

Тој мобинг што им го удирате на луѓето по администрација со тек на време ќе им се одбие од глава на криминалците, европските дипломати се повеќе се дистанцираат а сестринската партија веќе одамна не е со нив, иако овие кешираат огромни пари за средби и припејд изјави како тие на конгресмените и на тој ушљакот од австрија.

Вие сте најголемото дно што се случило на државата, културен и цивилизациски колапс ни се деси овие 10 години, сега го чекаме денот кога ќе излезат твоиве газди со проглас дека нејќеме во ЕУ, па да добиеме санкции и народот да се испотепа по улици.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Јас ти велам дека со свои очи ги видов како ги истовараа пред базен, ти ми викаш „да имаше, ќе извадеа слики“, исто како што ги видов со свои очи како ги истовараа првиот ден пред ДИК уште вечерта, за да бидат таму „за секој случај“.
Тогаш кој протестира на другите 43 места?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Vestacki da se odrzuva tenzijata de... Isto ko so sarenata revolucija. Ova si e milo za drago. Vaka do beskraj. Pred strancite ke se soberat, ne im e problem.

Pa celo vreme prasuvas zosto nema protesti tamu... Sto menuva toa?
Ги заболе стап странците за собирање на 5к-10к луѓе еднаш у 3 месеци кога ќе дојдат. Да ги интересираше, ќе реагираа а вака си цепаат нивна политика. Црвено-жолтата линија што немаше да дозволат да се прегази ја прегазија, си влегоа во собрание, ќе формираат Влада, ќе распишат локални и ќе си продолжиме со килаво функционирање зошто не сме кадарни да фунцкионираме нормално.

Не прашувам цело време, сега прв пат прашав а да ти одговорам на прашањето, па менува, Македонија се брани на цела територија, не само од дистанца, туку и во први редови. Ако дојде до војна, пошто нели тоа го посакуваат грујобраниве од каде ќе се пукаат, од Пехчево и Виница?

Не знам уствари што курац и јас тебе те прашувам на 15к километри од државава, последно стапнување на ова тло ти е пред да го направиш последниот чекор пред да се качиш на авион.[DOUBLEPOST=1491143873][/DOUBLEPOST]
Тогаш кој протестира на другите 43 места?

Никој, тоа ти зборам. По 15 луѓе имаше во други градови дента кога ги донесоа сите тука со автобуси на 21ви март.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615
Јас ти велам дека со свои очи ги видов како ги истовараа пред базен, ти ми викаш „да имаше, ќе извадеа слики“, исто како што ги видов со свои очи како ги истовараа првиот ден пред ДИК уште вечерта, за да бидат таму „за секој случај“.

I ako seto toa e taka valjda jasno ti e deka ovoj cirkuz moze uste dolgo da si tera bez nikakvo resenie. Toa ti e ona unistuvanje na sistemot, koga edni ke pocnat so takvi igri a drugite ke prodolzat. Od ova nema poloso.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Еден ден спин протестираат пензионери.
Друг ден административци..
Трет ден средношколци..
Па и не е чудно Зајко идол што ви е и он менува мислење секој втор ден....

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
I ako seto toa e taka valjda jasno ti e deka ovoj cirkuz moze uste dolgo da si tera bez nikakvo resenie. Toa ti e ona unistuvanje na sistemot, koga edni ke pocnat so takvi igri a drugite ke prodolzat. Od ova nema poloso.
Па да, само што не. Знаеш зошто? Зошто прво имагинарната линија беше пред собрание, па овие си влегоа во собрание. Сега нема да дозволеле составање Влада, овие ќе си ја состават. После нема да дозволат избори, па овие пак ќе си спроведат АМА ќе видиш како од ден на ден бројката ќе се намалува, како фунцкионери на дпмне ќе одат во затвор и нема да има кој да ги влече за уши надвор и да протестираат. Се' си е тоа веќе предвидено само не знам зошто ти објаснувам тебе, кога и да сакаш да провериш, не можеш, пошто не си тука.

Член од
27 февруари 2017
Мислења
61
Поени од реакции
57
Во петокот, бев Битола, и на враќање, ги видов небањативе.. 300 души, ако имаше јас еве, 90% све гремлини беа.
И не само то, туку протестот траеше рекордно долго од 15 минути, од фонтана до офицерски, семафорите и толку. Односно сите траат толку, се собират лешинари +60 и кусур и по некое младо жалче, присилено од фактот шо неговите се на државно работно место, вршат низ шеталиште од горе до долу и толку.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Еден ден спин протестираат пензионери.
Друг ден административци..
Трет ден средношколци..
Па и не е чудно Зајко идол што ви е и он менува мислење секој втор ден....

Колку да ти биде посликовито како изгледа протест од 30-40 илјади луѓе.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615
Ги заболе стап странците за собирање на 5к-10к луѓе еднаш у 3 месеци кога ќе дојдат. Да ги интересираше, ќе реагираа а вака си цепаат нивна политика. Црвено-жолтата линија што немаше да дозволат да се прегази ја прегазија, си влегоа во собрание, ќе формираат Влада, ќе распишат локални и ќе си продолжиме со килаво функционирање зошто не сме кадарни да фунцкионираме нормално.

Не прашувам цело време, сега прв пат прашав а да ти одговорам на прашањето, па менува, Македонија се брани на цела територија, не само од дистанца, туку и во први редови. Ако дојде до војна, пошто нели тоа го посакуваат грујобраниве од каде ќе се пукаат, од Пехчево и Виница?

Не знам уствари што курац и јас тебе те прашувам на 15к километри од државава, последно стапнување на ова тло ти е пред да го направиш последниот чекор пред да се качиш на авион.[DOUBLEPOST=1491143873][/DOUBLEPOST]
Никој, тоа ти зборам. По 15 луѓе имаше во други градови дента кога ги донесоа сите тука со автобуси на 21ви март.

Aj ke vidime koga ke dojde na dneven red formiranje na vlada... Do togas sekoj mesec manje vise 200M evra plus ovie segasnite gi trosat.

Od sto da se brani? Pa neli ke nema vojna? Neli za takvo nesto nema raspolozenie kaj nikoj? Ova e cirkuz za novi izbori po sto ke sleduva curkuz od povtorno koj ke se pocustvuva osteten.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не на системот, овој циркус е за уништување на СЈО, тактизирање додека му помине мандатот, за да неможе да му го продолжат.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364

Пример Кратово
https://youtu.be/hRiltYO8ViY

На 21 Март беше нападнат и трактористот во Куманово и не беа 15 души и за тоа има снимки..

Секој ден има снимки у живо по градови неќе да се 15 души...

И најважно нема снимки на пример на митингот на сдсм по повод осми март беа фатени живи автобусите постирав и снимка овде.
Такво нешто на овие протести нема.

http://www.time.mk/c/c288742d73/pretepan-traktorist-na-protestite-vo-kumanovo.html

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.435
Поени од реакции
24.615
Не може вештачки да ја одржувате, интензитетот нонстоп ќе опаѓа.

Тој мобинг што им го удирате на луѓето по администрација со тек на време ќе им се одбие од глава на криминалците, европските дипломати се повеќе се дистанцираат а сестринската партија веќе одамна не е со нив, иако овие кешираат огромни пари за средби и припејд изјави како тие на конгресмените и на тој ушљакот од австрија.

Вие сте најголемото дно што се случило на државата, културен и цивилизациски колапс ни се деси овие 10 години, сега го чекаме денот кога ќе излезат твоиве газди со проглас дека нејќеме во ЕУ, па да добиеме санкции и народот да се испотепа по улици.
Samo ti gledaj, dali nemoze da se odrzuva... Zaboravas deka i vmro i sdsm vo mkd imaat u sekoe vreme barem 100K partiski vojnici...

Koj mobing? Pa neli se se partiski vraboteni tamu?

Neznam zosto mi se obrakas so vie lol, jas ne gi glasav, vie si gi glasavte, vie si gi odbravte i ednite i drugite. Sankcii ako padnat, jebi ga ke pasesh zaedno so kurtonov, obicno taka e koga nemas muda za nesto poveke.

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Најголем протест беше тој по Букурешт и НАТО самитот 2008, некаде 35 илјади официално, а оној на Пленумот нема повеќе од 28 илјади.

P

psychostasia

Гостин

Ама тогаш по медиумите се пишуваше дека одвај 10000 има на протест. Сега дури и во собрание спомнуваат бројки повеќе од 200 000 биле. Џабе постираш слики, на ботови не се докажува ништо.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364

Правиш разлика протест на 43 места и протест на едно место довлечени со автобуси?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom