Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
според ова вака што го пишуваш многу имаш згрешено што ако дојде некој друг на власт освен твојве, ќе наебиш.. треба да ти е страв ако си играл хаикири со закониве....
Капс лок е база на нервоза...грујовчињата стануваат нервозни кога ги сеќаваш дека смрдат :pos2:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
според ова вака што го пишуваш многу имаш згрешено што ако дојде некој друг на власт освен твојве, ќе наебиш.. треба да ти е страв ако си играл хаикири со закониве....
Од тие што ги викаш ти „моите„фатив усвет од МК ,земја која твојте ја сардисаа ,а „моите„ ја докрајчуваат.Кој сака нека биде на власт , мене може само да ми се фатат , и тоа ако им дадам дозвола.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
АУУУУУ!

Повише глупости одамна неам прочитано. Цар си Месијо, нема што. Свака част...браво

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Незнам што уште се расправате и нервирате со инаетливи портокалови војничиња кој ќе чујат нешто од нивниот квази водач или блиски газолижачи и само во тој правец гледаат и мислат. Обично кога немаат аргументи да возвратат за дискусијата на форумот која е отворена за Заев, тие веднаш напаѓаат на СДСМ и на Бранко. Некако како да го забораваат Љубчо Ѓеоргиевски.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Капс лок е база на нервоза...грујовчињата стануваат нервозни кога ги сеќаваш дека смрдат :pos2:
- leci se ili piij navreme apcinjata .. ke vides so kakov progres ke "virees"

АУУУУУ!

Повише глупости одамна неам прочитано. Цар си Месијо, нема што. Свака част...браво
car car ami kako ?

Незнам што уште се расправате и нервирате со инаетливи портокалови војничиња кој ќе чујат нешто од нивниот квази водач или блиски газолижачи и само во тој правец гледаат и мислат. Обично кога немаат аргументи да возвратат за дискусијата на форумот која е отворена за Заев, тие веднаш напаѓаат на СДСМ и на Бранко. Некако како да го забораваат Љубчо Ѓеоргиевски.
- nokoj ne e neciij vion uste pomalce na nikola , prosto situacuija i sklop na okolnosti - nekoi portokalovi , nekoi soncenca - ova so soncencata treba da znaci novo svetlo - od boldiranoto sem ljubco - e delo bas na garniturite na istive soncenca - zaev - samo si ja akna glata vo torbata , sega "fotejla" liderska samo vo o.o sr na sds , sds - praese parce po republikava , so site raspolozlivi luge i sredstva ! branko - nesakam da komentiram za "minatoto" - se ezam od nego - ljubco : edinstveniot kontrafakt na sds - ako im spomnes 3000 dela i "akcioneri" "funkcioneri" - vednas = ljubco ( covek koj ne pripaga na vmro od 2002 ) dobri ste bre site vie !

p.s - Galactikos ? ne bese neutralen - ko taka da imav citnato tvoj post deka ne si "oboen" nit simpatizer - ili ova od "zal za despina - nju zjec ?
ako sakas odgovori mi !

pozZ

Член од
5 декември 2007
Мислења
16
Поени од реакции
0
Заев за проектот доби честитки и поддршка како и награда за најдобро реализиран проект во Македонија на локално ниво од цела Меѓународна Заедница од инвеститорот и ЕУ додека Груевски и владата доби поддршка од општинскиот комитет на ДПБНЕ , Никола и огледало.
Шо сакаше да кажеш уште не ми е јасно!? Абе тии награди си ги делат ко тоалет хартија зошто и толку вредат. ЕУ само ни прави лице дава признаници награди них и не им е гајле кој како што направил за нив е доста и добра фасада...

Дури и оштетените фамилии да се добиле пари тоа не е нивна вина. Да ти разјаснам денационализација е враќање на имотот на твоите предци кои им е насилно земен за државна-јавна-општествена намена е сега законот за денационализација го содржи ова....

Доколку имотот е во државна намена - има изградено општествен објект или е веке продаден на 3то лице имаш право на оштета.
НО!
Немаш право да им платиш оштета доколку имотот е во државна состојба а не се користи или сакаш да го продадеш - што заев направи...
Односно им плаќаш оштета поради фактот што имотот е во државна сопственост а после 1-2 месеца го продаваш имотот на приватно лице!?

Од ова поголемо профитерство-корупција-бедна работа немам видено од љубен пауновски...

Е сега математика
Трговскиот центар е на 5-6 души кои изпрофитира максимално....

А

Сите објекти на старата чаршија и околу слободно може да стават клуч....
Значи 5 фамилии по 4 члена - трговскиот центар ќар за 20 души!
Негатива... 200 локали во центарот кои трпат загуба заради трговскиот по 4 члена 800 и да речеме 150 од тии локали се под наем по 4 члена фамилија 600... значи вкупно 1400 лица на еден начин или друг се оштетени во Струмица? За што? За заев и компанија профитерски филм!!!

Да ова е општество на конкуренција. И овие 1400+- засегнати лица се колатерална штета но само ако се беше ЛЕГАЛНО!!! А не овој ја злоупотребува јавната позиција за свој профит и им прави конкуренција на овие 1400+- лица (загубата Струмичане сега ќе почнат да ја гледат!)...

Доста се палиме на фасада... Дека вака бе? Ќе литаме ли?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Недореченоста на законот за денационализација си го направи своето и ги поларизира Македонците како ни еден друг закон.Се запрашал ли некој зошто на одредени луѓе им е национализиран имотот кој последниве години стана предмет за денационализација?Дали некој е свесен дека во Македонија на пример им е национализиран имот и на луѓе кој се стекнале со тој имот само затоа што за време на Бугарската окупација тесно соработувале со Бугарскиот окупатор?За да се стекнат со тој имот тие однеле во смрт повеќе Македонци и барем неколку илјади евреи,а Бугарите им го препишале како награда за нивното предавство.
Јас во Прилеп знам за неколку такви случаеви,на кој луѓето како малку да подзаборавија,можеби истото се случувало и во Струмица,сигурно и повеќе одколку во Прилеп.На дел од тие Бугарски слуги денес им се вратени поголем процент од имотите па всушност имаме парадокс кога оној кој бил слуга на Бугарските окупатори е награден за сметка на можеби 1000 Македонски граѓани како во случајот со Глобал во Струмица.
Би сакал дел од ДПМНЕ-овците да се произнесат окулу ова чисто и формално прашање окулу обесштетувањето на Бугарските слуги,дали е реално и етички праведно кон децата на жртвите од Бугарскиот терор?

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
Освен портокалови глупости имаш со што да ме демантираш?...Kако на пример со нешто што се викало аргумент или факт дека сум во криво.

Tebe sekoj eden mozi da te demantira, zatoa sto nema sto demantira od tebe poln si so gluposti i izmislici.
P.S. Zarem i ovde dojde da go zasmrdis i ovoj Makedonski forum.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Самиот факт дека ЗЗ прифати аболиција, значи дека е виновен. Пресудата сам си ја донесе. Крај на приказната. Било какви коментари се излишни.

May the defendant please rise. How do you plee? Guilty your honor.

Заврши приказната. Прифатил зделка типот. Виновен или не, призна самиот. Сам себе го убијал. Што го дрвите толку не сте ми јасни?

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
p.s - Galactikos ? ne bese neutralen - ko taka da imav citnato tvoj post deka ne si "oboen" nit simpatizer - ili ova od "zal za despina - nju zjec ?
ako sakas odgovori mi !

pozZ
Да да се сеќавам, знам што зборуваш, за време на последниве избори беше тоа.
Како прво и тогаш пишав дека го поддржувам Заев бидејќи беше носител на листата во изборна единица 4, каде спаѓа и Струмица, а знаеш тој е градоначалник и доста направи за неа, па така се определив токму за него. Но последниве случувања, кој јас ги согледувам како политички монтиран процес (знаеш секој има различно мислење, па така и јас од твоето) некако заради тоа што се случи со Заев почнав да добивам Антипатии спрема портокаловите, а Заев е СДСМ, па нормално следува поголемо симпатизирање на сонцињата и мислам дека сум јасен.

Искрено во СДСМ треба да се сменат многу работи, да се случи една реформација оти ако продолжат така уште долго ќе се опозиција (реално). А сметам дека уште со првиот конгрес кој доаѓа на ред ќе започнат поголеми реформи, не се џабе оставките од Шекеринска и Минчев.

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
.

Искрено во СДСМ треба да се сменат многу работи, да се случи една реформација оти ако продолжат така уште долго ќе се опозиција (реално). А сметам дека уште со првиот конгрес кој доаѓа на ред ќе започнат поголеми реформи, не се џабе оставките од Шекеринска и Минчев.

Ke zamini sekerinska, ke se vrati drzavnikot, i sto ste dobile??? ne poglava tuku po vrat, od loso poloso.
Sekerinska ima rejting 2,7% A DRZAVNIKOT 3% E POVELETE NA IZBORI SO VAKVI POLITICARI.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
Шо сакаше да кажеш уште не ми е јасно!? Абе тии награди си ги делат ко тоалет хартија зошто и толку вредат. ЕУ само ни прави лице дава признаници награди них и не им е гајле кој како што направил за нив е доста и добра фасада...

Дури и оштетените фамилии да се добиле пари тоа не е нивна вина. Да ти разјаснам денационализација е враќање на имотот на твоите предци кои им е насилно земен за државна-јавна-општествена намена е сега законот за денационализација го содржи ова....

Доколку имотот е во државна намена - има изградено општествен објект или е веке продаден на 3то лице имаш право на оштета.
НО!
Немаш право да им платиш оштета доколку имотот е во државна состојба а не се користи или сакаш да го продадеш - што заев направи...
Односно им плаќаш оштета поради фактот што имотот е во државна сопственост а после 1-2 месеца го продаваш имотот на приватно лице!?

Од ова поголемо профитерство-корупција-бедна работа немам видено од љубен пауновски...

Е сега математика
Трговскиот центар е на 5-6 души кои изпрофитира максимално....

А

Сите објекти на старата чаршија и околу слободно може да стават клуч....
Значи 5 фамилии по 4 члена - трговскиот центар ќар за 20 души!
Негатива... 200 локали во центарот кои трпат загуба заради трговскиот по 4 члена 800 и да речеме 150 од тии локали се под наем по 4 члена фамилија 600... значи вкупно 1400 лица на еден начин или друг се оштетени во Струмица? За што? За заев и компанија профитерски филм!!!

Да ова е општество на конкуренција. И овие 1400+- засегнати лица се колатерална штета но само ако се беше ЛЕГАЛНО!!! А не овој ја злоупотребува јавната позиција за свој профит и им прави конкуренција на овие 1400+- лица (загубата Струмичане сега ќе почнат да ја гледат!)...

Доста се палиме на фасада... Дека вака бе? Ќе литаме ли?
наградите ги делеле како тоалет хартија:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: е па шо не му доделат и на грујо една (тоалет
се испосера) само што овој пат наградата е од Советот на европа ,а за старата чаршија велеа дека ке се затвори и кога ја направија стоковната ,а кој дукан ке работи и како е ЕКОНОМИЈА и информирај се добро заслучајот па после пишувај

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333

Се згазив од смеење. Гледајќи го ова, воопшто не ми е чудно што сонцата изгубија.
Инаку да повторам, не е важно дали добил награда, дали направил трговски, дали луѓе го сакаат, ако направил криминал. И не го тапeте до бескрај.

Папата го помилува.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
кога некој се служи со лаги и полувистини ,вистината за 8 милиони евра е дека легнале на сметката на инвеститорот точно ,но власта упоно премолчува дека инвестицијата е 12 милиони, ако некој знае математика значи има 4 милиони (деловен прстор непродаден) значи ризикот за објектот е на инвеститорот.
2,А за неправилностите околу притварањето ги има толку многу да не се повторувам што мислам дека тоа го нема ни во Белорусија ....

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
..А за неправилностите околу притварањето ги има толку многу да не се повторувам што мислам дека тоа го нема ни во Белорусија ....
Нели зборуваше погоре зз за земја, да имаше уште некоја секунда од рекламата и за сточарство ќе спомнеше.
Епа стока криминална како треба да се тера?
Говедата се тераат со стап.
заев имаше среќа, избегна суројца.
Треба да е радосен што не го швркнаа по грб или нешто друго.
Така да, нека си ќути. А и вие околу него.
Што толку ве задолжил?
Се скапаа луѓе, го оној самоубиствениот да го бранат.
Зошто?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom