Словени или Антички Македонци?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
А каков е проблемот ако не исполитизирана историја од страна на Поранешната Отоманска Провинција Грција?!?

На лагата се одговара со вистина!

Јужните цигани нема шанси да попуштат во било која варијанта, па изигравање ној со закопување глава во земја и повторување дека демек “проблемот не е историски’’ - никако не помага.

Нема поголема штета од глупирањето во стил на СДСМ-овски половични “решенија’’ кои не доведоа до ова дереџе и до меѓународни преседани -- како тој да не примат под привремена референца во ООН и сега да преговараме за самите себе.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Мислам дека не сте свесни колку си ебава мајката работава.

Држава ќе остане подолго време без инвестиции, тоа е веќе евидентно.

Не влегувањето во НАТО ќе си го направи своето, никој нема шајка в'мозок да инвестира во ризично подрачје, каде сите соседи си кројат своја карта од македонските територии.

Политиките на соседите се рефлектираат во внатрешни тензии, кои доведоа Македонија да е поделена по повеќе основи.

Имаме партиска поделба која реално веќе е права борба за живот или смрт.
Имаме меѓуетнички тензии.
Имаме раздор во Македонија по основ на нашиот идентитет со бугарите.
Иако во малцинство, сепак имаме поддржувачи на СПЦ за признавањето на нашата црква.
Имаме раздор по основ на бугарски пасоши.

И СЕГА КАКО ДА НЕ БЕШЕ СЕТО ОВА ДОВОЛНО, НЕКОЈ ГО ОТВАРА ПРАШАЊЕТО ДАЛИ СМЕ СЛОВЕНИ ИЛИ АНТИЧКИ МАКЕДОНЦИ

Со ова се удира директно во центарот на и така малата маса на Македонци кои реално се патриотски настроени и си ја сакаат и ја почитуваат својата држава.
Раздорот е веќе видлив, еве како чист пример да го земеме форумов, а во реалниот живот и бетер ќе биде.

ЗАТОА НЕМОЖАМ, А ДА НЕ СЕ ЗАПРАШАМ, ДАЛИ ОВА ПРАШАЊЕ Е НАМЕРНО НАМЕТНАТО И ДАЛИ ТИЕ КОИ ГО ЗАГОВАРААТ СЕ СВЕСНИ ШТО ПРАВАТ!!!

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Мислам дека не сте свесни колку си ебава мајката работава.
Како не сме свесни, 18 години истата игра ја игра тројанското магаре наречено СДСМ, потпомогнато од татарските магариња.

Имаме партиска поделба која реално веќе е права борба за живот или смрт.

ЈБГ...

Имаме меѓуетнички тензии.

Имаме. Но не на ниво на разијдување. Не дај Боже да се повтори 2001-ва, ќе го јаде “некој’’ стапот.

Имаме раздор во Македонија по основ на нашиот идентитет со бугарите.

Немаме. Татарите знаат дека нема ништо од таа работа. Но сепак циган е циган, а поподли од нив - нема.

Иако во малцинство, сепак имаме поддржувачи на СПЦ за признавањето на нашата црква.

Немаме.

Имаме раздор по основ на бугарски пасоши.

Имаме формално, Бугаристан ќе јаде трици ко по обичај, но реално немаме.

И СЕГА КАКО ДА НЕ БЕШЕ СЕТО ОВА ДОВОЛНО, НЕКОЈ ГО ОТВАРА ПРАШАЊЕТО ДАЛИ СМЕ СЛОВЕНИ ИЛИ АНТИЧКИ МАКЕДОНЦИ Со ова се удира директно во центарот на и така малата маса на Македонци кои реално се патриотски настроени и си ја сакаат и ја почитуваат својата држава. ЗАТОА НЕМОЖАМ, А ДА НЕ СЕ ЗАПРАШАМ, ДАЛИ ОВА ПРАШАЊЕ Е НАМЕРНО НАМЕТНАТО И ДАЛИ ТИЕ КОИ ГО ЗАГОВАРААТ СЕ СВЕСНИ ШТО ПРАВАТ!!!

Па свесни се, треба ли да ти црта некој? Истите говеда се на сцената - Фрчковски, Бранко Црвенковски, Ризаов, Геровски, Љупчо, Доста, АнтониЈо Милошоски, итн. итн.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
мн дискутабилно прашање , нормално дека се осеќам ко Македонец е сеа потеклото на тој Македонец можи да те однеси и кај словените и кај античките македонци ... али мое мислење е дека ние денешните македонци сме микс од словени и антички македонци
i slovenite poteknuvaat od antickite makedonci.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Мешавина од словени и антички македонци !!

Всушност и едите и другите доаѓаат од ПЕЛАЗГИТЕ !!

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Абе луѓе не се блесавите, Словени е широк поим.
Тоа е фамилија од многу народи кои делеле исти вредности.
Пред Македонците на Балканот беа Пелазгите.
А тие Пелазгите ја дадоа целата античка митологија во која веруваа и Македонците.

Пелазгите како и Венетите се во фамилијата на протословенски народи.
Ние сме Македонци но сме дел од големата словенска фамилија, кон која сме се однесувале со почит и сме дале дел од себе, тоа најубавото, за да го имаат и они.

Словенските народи се повеќе своите корени си ги наоѓаат во антиката.

Заборавате ја теоријата за преселба на Словените во 6 век, не постои, зошто Словени имаше и во антиката од двете страни на карпатите.

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
"Historical documents and linguistic studies prove that Slavs are the direct descendants of the Veneti, the founders of Venice, Viena, and the people who have created the amber route and dominated the amber trade for over a thousand years...In different regions and in different centuries the Veneti Slavs have been known under different names: Veneti, Etruscans, Euganei, Eneti, Enetoi, Enetii, Henetoi, Phrygians, Brigi, Venden, Lycians, Lydians, Macedonians, Ostrogoths, Vandals, etc. Today they are called Slavs...”

http://www.slovio.com/venetnikis/index.html

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Македонците потекнуваат од Македонци а тн. Словени се измислица , створена за уништување на овие првите...
Тц,тц,тц.:pos2:Не бегај од школо.:) Оти ке те тепа татко ти.

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Ни Словени ни Антички Македонци.МАКЕДОНЕЦ ништо ни пред ни после зборот.Само МАКЕДОНЕЦ.
:salut:

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Јас 100% се чувствувам како Македонка! Тоа е национално чувство, не наука. И воопшто не ми е важно чија крв тече низ моите вени, важно е дека оние чијашто лоза ја продолжувам ме воспитале како Македонка. Никогаш не сум ја слушнала мајка ми или баба ми да рече:„Ние, чедо, сме Словени“, секогаш ми велеле дека сме Македонци! Прашањево, според тоа е „out of question“, односно не треба да биде предмет на расправа.
П.С.Ова го напишав на слична тема, „Кој го дели Македонецот“,предлагам овие две теми да се спојат.

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
i slovenite poteknuvaat od antickite makedonci.
т.н. Словени се се секако Македонци, сите они се и антички и ранохристијански и византиски и средновековни... Проблемот е во тоа што од кога е век, сите оние на кои им е фуфка, ќе прифат било какво име од тука до Русија само да не е името Македонија, затоа и толку лесно го прифатија и не натераа така да се нарекуваме. Да, ние сме Славјани, ние сме оние славните кои го направија она што никој не успеал да го направи, ние сме Македонци...

L

lubenakov

Гостин
Da sme bile 500 godini pod grcko robstvo ke kazam deka sum MAKEDONEC (posti grcite se pederi i sigurno se e*ele maz so maz i zenite nema da ni gi cepkale) ama................ Nie sme bile 500 godini pod Tursko robstvo i mislam deka kolku ima ANTICKA kolku ima SLOVENSA tolku ima i TURSKA krv vo nas. Osti i se najubavite zemi turcite gi onaduvale.

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
Da sme bile 500 godini pod grcko robstvo ke kazam deka sum MAKEDONEC (posti grcite se pederi i sigurno se e*ele maz so maz i zenite nema da ni gi cepkale) ama................ Nie sme bile 500 godini pod Tursko robstvo i mislam deka kolku ima ANTICKA kolku ima SLOVENSA tolku ima i TURSKA krv vo nas. Osti i se najubavite zemi turcite gi onaduvale.
А да те прашам, што тоа подразбираш под турска крв, дали мислиш на племињата Селџуци и Османалии кои ја освоиле територијата на Мала Азија и Балканот и владееле во текот тие неколку века, или пак на сите оние што живееле претходно на тие територии и кои останале таму да живеат... Прашањето е колку има турско во турското...

Kajgana Shop

На врв Bottom