Zaphod Beeblebrox
Поранешен покул Божино
- Член од
- 7 јуни 2008
- Мислења
- 16.676
- Поени од реакции
- 21.233
Абе баталете Слаткар, кој му даде да пее на Аце НЛ? >.<
Ме мрзи да ти оставам видеа. Ама еве ти ednoТака се однесува. Чудно, но не е џанкер до толку. Да, го имам гледано како пуши, но мислам не и на интервјуата:smir:
Сега го видов постов..Не го слушам, одвратен ми е, ме нервира, ама да кажам* дека `Класика` е лоша песна, грев е.
* кажав пред некое време, сега преслушав, изгледав спот, и му ебеш, добра е.
@Рокенрола
Зошто Легија си останаа андерграунд? Зошто тој пусти Марчело остана андерграунд исто? Зошто и еден куп американски рапери се апла андерграунд, па праат концерти со многу публика?
Зошто да се продаде некој за пари, а се знае дека кога-тпгаш тој квалитет излегува на површина?Сега го видов постов..
Пак ќе кажам, не ја слушам оваа музика интензивно. Тек тук слушам по некое музичко парче најмногу благодарение на брат ми. Жими на Едо Маајка што му го знам творештвото повеќе и си го почитувам.
Прашањето е колку публика имаат Легија? Ако не се лажам Џака Накот е член таму заедно со уште неколку дечки меѓу кои и најбрзиот рап рецитатор во Македонија (заборавам како се вика дечкото). За Марчело не знам ништо освен дека е Српски рапер, затоа не можам да коментирам.
Ама можам за тоа што го знам. Еве пример, Едо го слушам на одредени периоди. Едо за мене е одличен рапер. Во стиховите нема егоцентричност, пее за општеството и случувањата на балканот. Но најголемите хитови на Едо не се андерграунд, туку се комерцијала. Бомба, неговиот најголем хит досега го однесе право во Холивуд. Затоа пред да ги испоплукате момците кои решиле да направат нешто покомерцијално видете колкав успех постигнуваат заради тоа. И тоа не е грев. Секој сака помасовно признание на својот труд.
Ако секој рапер седи дома, борејќи се со фактот дека дури 200 души што му дошле во Кастро ќе го плукаат кај ќе стигнат, нешто што му се случува на Слаткар во моментов и за сметка на тоа не прави комерцијала, макар што сака да направи еден мас концерт и музика која ќе се слуша ондак тоа мене ми е нон сенс. Легијата можеби не добиле понуда која не смее да се одбие.
Во светски рамки кои се тие андерграунд рапери кои направиле многу концерти? Баш ме интересира. Еминем не е сигурно, Џеј Зи ич, а најголемите пари и хитови ги вртат они.
Нешто друго ми падна во очи овде. Слаткар го напаѓаат на форумов дека бил глуп, дека го слушале луѓе со низок IQ и дека момакот бил џанак. Значи едно по едно. Прво на ниеден изведувач не му се мери коефициент на интелегенција за да настапи на сцена. На која основа оди ова дискредитирање ќе ми остане нејасно. Второ, бу ху , плачки живи. Луѓе што ги знам што го слушаат човеков можат енциклопедија да напишат и не не се напалени 16 годишни тинејџерки.
Трето, ако конзумацијата на наркотични средства од било каков вид, ја сметате како основ за дикредитација на било кој музичар, исчистете го цел компјутер од музика. Лејм изговор. Или дека пошто е наше па не чини....
Јас разбирам дека кога човек е надуван ....ама да споредуваш рецитал на маалски псовки со рок ,панк или било каква МУЗИКА ,треба нешто појако од обична трева...Зошто да се продаде некој за пари, а се знае дека кога-тпгаш тој квалитет излегува на површина?
Панкот ти е андерграунд жанр, психоделичниот рок исто, прогресивот исто. Муабетот ми е, биле андерграунд, ги прифатила широката маса. Има многу бендови во светски рамки кои биле и пионери во жанрови, па излегле на површина.
Е сега прашањето, зошто Слаткар да постане комерцијален од андерграунд, кога знаеме сите дека е квалитетен? Да, јас тврдам дека е квалитетен, у Единствена Опција има лирики кои те оставаат со зината уста.
Плус, тој бил премногу близу до излегување на површина и како андерграунд артист.
Чисто информативно: Најмлад артист кој некогаш настапил на Егзит фестивалот?
Од кога и Еминем е некој толку квалитетен артист? Или пак Џеј Зи? Просечни рапери, кои се доволно искомерцијализирани за да полнат стадиони и сали.
Слаткар нема ниско ај кју. Факт.
Слаткар е џанак. Факт. Кој музичар не е? Кој уметник воопшто не е џанак? Ова е само глупо оправдување од мали деца.
П.С. Секогаш со тебе се карам во музика. -.-
Не се караме, дискутираме..Зошто да се продаде некој за пари, а се знае дека кога-тпгаш тој квалитет излегува на површина?
Панкот ти е андерграунд жанр, психоделичниот рок исто, прогресивот исто. Муабетот ми е, биле андерграунд, ги прифатила широката маса. Има многу бендови во светски рамки кои биле и пионери во жанрови, па излегле на површина.
Е сега прашањето, зошто Слаткар да постане комерцијален од андерграунд, кога знаеме сите дека е квалитетен? Да, јас тврдам дека е квалитетен, у Единствена Опција има лирики кои те оставаат со зината уста.
Плус, тој бил премногу близу до излегување на површина и како андерграунд артист.
Од кога и Еминем е некој толку квалитетен артист? Или пак Џеј Зи? Просечни рапери, кои се доволно искомерцијализирани за да полнат стадиони и сали.
Слаткар е џанак. Факт. Кој музичар не е? Кој уметник воопшто не е џанак? Ова е само глупо оправдување од мали деца.
П.С. Секогаш со тебе се карам во музика. -.-
Шо им фали на Мизар кои се прилично андерграунд дарк рок бенд? Замисли, дарк рок бенд ... па дури и со етно елементи. Е тоа е немогуќе. Златко Ориѓански и неговата амбиентална музика се андерграунд. Многумина и немаат слушнато за него.Не се караме, дискутираме..
Андеграундот кај нас не може да произведе маса на слушатели. Премал пазар сме и без тоа, претпоставувам дека е тоа главната мотивација за и Слаткар и Тони Зен да преминат кон комерцијалата. Значи говориме за кај нас. Не можеш да живееш од андерграунд музика, ако музицирањето ти е професија. (кај нас и без тоа едвај се живее не пак ако планираш да живееш од андерграунд музика).
За Еминем не се согласувам. Човекот има добиено и Оскар и Греми. За мој вкус е доста квалитетен музичар.
Инаку не разбрав од постов, кој е тој најмлад изведувач што настапил на Егзит? Марчело?:raz:
Шо подразбираш бе дете под андерграунд?Не го слушам, одвратен ми е, ме нервира, ама да кажам* дека `Класика` е лоша песна, грев е.
@Рокенрола
Зошто Легија си останаа андерграунд? Зошто тој пусти Марчело остана андерграунд исто? Зошто и еден куп американски рапери се апла андерграунд, па праат концерти со многу публика?
Ахахахах се згазив од смеење на фановите. Слаткар убаво пее, Слаткар добро пее, со еден збор врв врв погоре нема xD Инаку мислим дека и Слаткар како и секој у JJ продукција ќе биде на сцената уште максимум 1 год. ако не и помалу, после Јован ќе си најде друга овца можеби овој пут ќе биде некоја рок овца барем да слушам колку толку дисторзија по кафиќивеМе мрзи да ти оставам видеа. Ама еве ти edno
1. Мизар се една од најквалитетните музички групи кои се појавиле на Балканот, тоа е факт. Но, тие започнале со музицирање во 80 тите години, за време Југославија, пазарот бил огромен тогаш немало граници. Поинакви времиња, побрзо се забележувал квалитетот, а и комерцијалноста се уште била категорија во сенка. Сепак, тоа не го намалува мојот факт, дека од андерграунд не може да се живее. Луѓето кои ја оформија Мизар, не живеат само од нејзината музика. Творат настрана на било каков начин за да преживеат. Па нели гледаш дека Мизар се појавуваат еднаш на 5 години сега. Што ти кажува тоа? Башка нивниот жанр не може никако да премине во комерцијален, незамислив е таков трансфер, не само теоретски туку и практично.Шо им фали на Мизар кои се прилично андерграунд дарк рок бенд? Замисли, дарк рок бенд ... па дури и со етно елементи. Е тоа е немогуќе. Златко Ориѓански и неговата амбиентална музика се андерграунд. Многумина и немаат слушнато за него.
Оскарот е комерцијална награда, да не почнувате таква дискусија, молам.
Слаткар е најмладиот учесник на Егзит, ever!
Легија више некое време не се андерграунд , све за пари и они и токсик малце може да се наречат вистински рапери у Македонија. Џака више не е тој стариот , све за пари е сега.Не го слушам, одвратен ми е, ме нервира, ама да кажам* дека `Класика` е лоша песна, грев е.
@Рокенрола
Дечки, бензинот 80 денари, лебот 30.. треба да си глуп па да не зимаш пари за нешто што те бива. Сега може не размислуваш така, ама кога ќе ти крчат цревата ќе те заболе курот за почитта... ако ме сфаќаш.Легија више некое време не се андерграунд , све за пари и они и токсик малце може да се наречат вистински рапери у Македонија. Џака више не е тој стариот , све за пари е сега.
Ќе ви се умешам у дијалогот малку...Зошто да се продаде некој за пари, а се знае дека кога-тпгаш тој квалитет излегува на површина?
Е тоа е тоа, bullseye! Средината ни е таква, што сите гледаат да плукаат по некого кој излегол на површина а не да пишат добра работа за нив. Оние кои имаат потенцијал ги уништуваме и само лошите работи за нив се зборат, а оние без грам талент се форсираат...3. За ова прв пат слушам од тебе и секоја чест за дечково штом го постигнал ова. Би можеле медиумиве почесто да пишуваат за вакви работи.