Слаткар(истика)

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
има нешо вистина ха

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не го слушам, одвратен ми е, ме нервира, ама да кажам* дека `Класика` е лоша песна, грев е.

* кажав пред некое време, сега преслушав, изгледав спот, и му ебеш, добра е.

@Рокенрола

Зошто Легија си останаа андерграунд? Зошто тој пусти Марчело остана андерграунд исто? Зошто и еден куп американски рапери се апла андерграунд, па праат концерти со многу публика?
Сега го видов постов..:)
Пак ќе кажам, не ја слушам оваа музика интензивно. Тек тук слушам по некое музичко парче најмногу благодарение на брат ми. Жими на Едо Маајка што му го знам творештвото повеќе и си го почитувам.
Прашањето е колку публика имаат Легија? Ако не се лажам Џака Накот е член таму заедно со уште неколку дечки меѓу кои и најбрзиот рап рецитатор во Македонија (заборавам како се вика дечкото). За Марчело не знам ништо освен дека е Српски рапер, затоа не можам да коментирам.
Ама можам за тоа што го знам. Еве пример, Едо го слушам на одредени периоди. Едо за мене е одличен рапер. Во стиховите нема егоцентричност, пее за општеството и случувањата на балканот. Но најголемите хитови на Едо не се андерграунд, туку се комерцијала. Бомба, неговиот најголем хит досега го однесе право во Холивуд. Затоа пред да ги испоплукате момците кои решиле да направат нешто покомерцијално видете колкав успех постигнуваат заради тоа. И тоа не е грев. Секој сака помасовно признание на својот труд.
Ако секој рапер седи дома, борејќи се со фактот дека дури 200 души што му дошле во Кастро ќе го плукаат кај ќе стигнат, нешто што му се случува на Слаткар во моментов и за сметка на тоа не прави комерцијала, макар што сака да направи еден мас концерт и музика која ќе се слуша ондак тоа мене ми е нон сенс. Легијата можеби не добиле понуда која не смее да се одбие.
Во светски рамки кои се тие андерграунд рапери кои направиле многу концерти? Баш ме интересира. Еминем не е сигурно, Џеј Зи ич, а најголемите пари и хитови ги вртат они.

Нешто друго ми падна во очи овде. Слаткар го напаѓаат на форумов дека бил глуп, дека го слушале луѓе со низок IQ и дека момакот бил џанак. Значи едно по едно. Прво на ниеден изведувач не му се мери коефициент на интелегенција за да настапи на сцена. На која основа оди ова дискредитирање ќе ми остане нејасно. Второ, бу ху , плачки живи. Луѓе што ги знам што го слушаат човеков можат енциклопедија да напишат и не не се напалени 16 годишни тинејџерки.
Трето, ако конзумацијата на наркотични средства од било каков вид, ја сметате како основ за дикредитација на било кој музичар, исчистете го цел компјутер од музика. Лејм изговор. Или дека пошто е наше па не чини....

I

Intex

Гостин
Сега го видов постов..:)
Пак ќе кажам, не ја слушам оваа музика интензивно. Тек тук слушам по некое музичко парче најмногу благодарение на брат ми. Жими на Едо Маајка што му го знам творештвото повеќе и си го почитувам.
Прашањето е колку публика имаат Легија? Ако не се лажам Џака Накот е член таму заедно со уште неколку дечки меѓу кои и најбрзиот рап рецитатор во Македонија (заборавам како се вика дечкото). За Марчело не знам ништо освен дека е Српски рапер, затоа не можам да коментирам.
Ама можам за тоа што го знам. Еве пример, Едо го слушам на одредени периоди. Едо за мене е одличен рапер. Во стиховите нема егоцентричност, пее за општеството и случувањата на балканот. Но најголемите хитови на Едо не се андерграунд, туку се комерцијала. Бомба, неговиот најголем хит досега го однесе право во Холивуд. Затоа пред да ги испоплукате момците кои решиле да направат нешто покомерцијално видете колкав успех постигнуваат заради тоа. И тоа не е грев. Секој сака помасовно признание на својот труд.
Ако секој рапер седи дома, борејќи се со фактот дека дури 200 души што му дошле во Кастро ќе го плукаат кај ќе стигнат, нешто што му се случува на Слаткар во моментов и за сметка на тоа не прави комерцијала, макар што сака да направи еден мас концерт и музика која ќе се слуша ондак тоа мене ми е нон сенс. Легијата можеби не добиле понуда која не смее да се одбие.
Во светски рамки кои се тие андерграунд рапери кои направиле многу концерти? Баш ме интересира. Еминем не е сигурно, Џеј Зи ич, а најголемите пари и хитови ги вртат они.

Нешто друго ми падна во очи овде. Слаткар го напаѓаат на форумов дека бил глуп, дека го слушале луѓе со низок IQ и дека момакот бил џанак. Значи едно по едно. Прво на ниеден изведувач не му се мери коефициент на интелегенција за да настапи на сцена. На која основа оди ова дискредитирање ќе ми остане нејасно. Второ, бу ху , плачки живи. Луѓе што ги знам што го слушаат човеков можат енциклопедија да напишат и не не се напалени 16 годишни тинејџерки.
Трето, ако конзумацијата на наркотични средства од било каков вид, ја сметате како основ за дикредитација на било кој музичар, исчистете го цел компјутер од музика. Лејм изговор. Или дека пошто е наше па не чини....
Зошто да се продаде некој за пари, а се знае дека кога-тпгаш тој квалитет излегува на површина?
Панкот ти е андерграунд жанр, психоделичниот рок исто, прогресивот исто. Муабетот ми е, биле андерграунд, ги прифатила широката маса. Има многу бендови во светски рамки кои биле и пионери во жанрови, па излегле на површина.
Е сега прашањето, зошто Слаткар да постане комерцијален од андерграунд, кога знаеме сите дека е квалитетен? Да, јас тврдам дека е квалитетен, у Единствена Опција има лирики кои те оставаат со зината уста.
Плус, тој бил премногу близу до излегување на површина и како андерграунд артист.

Чисто информативно: Најмлад артист кој некогаш настапил на Егзит фестивалот?

Од кога и Еминем е некој толку квалитетен артист? Или пак Џеј Зи? Просечни рапери, кои се доволно искомерцијализирани за да полнат стадиони и сали.:D

Слаткар нема ниско ај кју. Факт.
Слаткар е џанак. Факт. Кој музичар не е? Кој уметник воопшто не е џанак? Ова е само глупо оправдување од мали деца.

П.С. Секогаш со тебе се карам во музика. -.-

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Зошто да се продаде некој за пари, а се знае дека кога-тпгаш тој квалитет излегува на површина?
Панкот ти е андерграунд жанр, психоделичниот рок исто, прогресивот исто. Муабетот ми е, биле андерграунд, ги прифатила широката маса. Има многу бендови во светски рамки кои биле и пионери во жанрови, па излегле на површина.
Е сега прашањето, зошто Слаткар да постане комерцијален од андерграунд, кога знаеме сите дека е квалитетен? Да, јас тврдам дека е квалитетен, у Единствена Опција има лирики кои те оставаат со зината уста.
Плус, тој бил премногу близу до излегување на површина и како андерграунд артист.

Од кога и Еминем е некој толку квалитетен артист? Или пак Џеј Зи? Просечни рапери, кои се доволно искомерцијализирани за да полнат стадиони и сали.:D

Слаткар е џанак. Факт. Кој музичар не е? Кој уметник воопшто не е џанак? Ова е само глупо оправдување од мали деца.

Јас разбирам дека кога човек е надуван ....ама да споредуваш рецитал на маалски псовки со рок ,панк или било каква МУЗИКА ,треба нешто појако од обична трева...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Не се караме, дискутираме..:)

Андеграундот кај нас не може да произведе маса на слушатели. Премал пазар сме и без тоа, претпоставувам дека е тоа главната мотивација за и Слаткар и Тони Зен да преминат кон комерцијалата. Значи говориме за кај нас. Не можеш да живееш од андерграунд музика, ако музицирањето ти е професија. (кај нас и без тоа едвај се живее не пак ако планираш да живееш од андерграунд музика).
За Еминем не се согласувам. Човекот има добиено и Оскар и Греми. За мој вкус е доста квалитетен музичар.

Инаку не разбрав од постов, кој е тој најмлад изведувач што настапил на Егзит? Марчело?:raz:

Член од
17 март 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
dete iskoci od toa klozetot zivej si go zivotot ne si cool ako pisues "opasni" postovi po forumi idi pusi pij setaj zaebavaj se e..te umrenite generacii posle debilni ti se pesnite.....cicka osven na redtube i na rodilkata svoja ne ste videle posle glup vi e slatkar...moze trebase za fontovi i procesori da pee i temnata sila vo univerzumot so se krie pod tvojot krevet za koja neznae nikoj osven tebe a dark angel??? a fallen bese izvini....use beter fallen....:|

I

Intex

Гостин
Не се караме, дискутираме..:)

Андеграундот кај нас не може да произведе маса на слушатели. Премал пазар сме и без тоа, претпоставувам дека е тоа главната мотивација за и Слаткар и Тони Зен да преминат кон комерцијалата. Значи говориме за кај нас. Не можеш да живееш од андерграунд музика, ако музицирањето ти е професија. (кај нас и без тоа едвај се живее не пак ако планираш да живееш од андерграунд музика).
За Еминем не се согласувам. Човекот има добиено и Оскар и Греми. За мој вкус е доста квалитетен музичар.

Инаку не разбрав од постов, кој е тој најмлад изведувач што настапил на Егзит? Марчело?:raz:
Шо им фали на Мизар кои се прилично андерграунд дарк рок бенд? Замисли, дарк рок бенд ... па дури и со етно елементи. Е тоа е немогуќе. Златко Ориѓански и неговата амбиентална музика се андерграунд. Многумина и немаат слушнато за него.

Оскарот е комерцијална награда, да не почнувате таква дискусија, молам.

Слаткар е најмладиот учесник на Егзит, ever!

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Не го слушам, одвратен ми е, ме нервира, ама да кажам* дека `Класика` е лоша песна, грев е.

@Рокенрола

Зошто Легија си останаа андерграунд? Зошто тој пусти Марчело остана андерграунд исто? Зошто и еден куп американски рапери се апла андерграунд, па праат концерти со многу публика?
Шо подразбираш бе дете под андерграунд?
Друго, ај распрашај се колку пари бара легијата за настап, па врати се да дискутираме...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ме мрзи да ти оставам видеа. Ама еве ти edno
Ахахахах се згазив од смеење на фановите. Слаткар убаво пее, Слаткар добро пее, со еден збор врв врв погоре нема xD Инаку мислим дека и Слаткар како и секој у JJ продукција ќе биде на сцената уште максимум 1 год. ако не и помалу, после Јован ќе си најде друга овца можеби овој пут ќе биде некоја рок овца барем да слушам колку толку дисторзија по кафиќиве :):)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Шо им фали на Мизар кои се прилично андерграунд дарк рок бенд? Замисли, дарк рок бенд ... па дури и со етно елементи. Е тоа е немогуќе. Златко Ориѓански и неговата амбиентална музика се андерграунд. Многумина и немаат слушнато за него.

Оскарот е комерцијална награда, да не почнувате таква дискусија, молам.

Слаткар е најмладиот учесник на Егзит, ever!
1. Мизар се една од најквалитетните музички групи кои се појавиле на Балканот, тоа е факт. Но, тие започнале со музицирање во 80 тите години, за време Југославија, пазарот бил огромен тогаш немало граници. Поинакви времиња, побрзо се забележувал квалитетот, а и комерцијалноста се уште била категорија во сенка. Сепак, тоа не го намалува мојот факт, дека од андерграунд не може да се живее. Луѓето кои ја оформија Мизар, не живеат само од нејзината музика. Творат настрана на било каков начин за да преживеат. Па нели гледаш дека Мизар се појавуваат еднаш на 5 години сега. Што ти кажува тоа? Башка нивниот жанр не може никако да премине во комерцијален, незамислив е таков трансфер, не само теоретски туку и практично.

2. Да не одиме премногу оф топик, но кога се работи за успех, тој мора да има свои мерила преку нешто. Во музиката тоа се број на продадени албуми и награди. Премногу лесно дискредитираш награда со светско реноме а про по Оскарите.

3. За ова прв пат слушам од тебе и секоја чест за дечково штом го постигнал ова. Би можеле медиумиве почесто да пишуваат за вакви работи.

M

marko 1996

Гостин

@Рокенрола

Легија више некое време не се андерграунд , све за пари и они и токсик малце може да се наречат вистински рапери у Македонија. Џака више не е тој стариот , све за пари е сега.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Легија више некое време не се андерграунд , све за пари и они и токсик малце може да се наречат вистински рапери у Македонија. Џака више не е тој стариот , све за пари е сега.
Дечки, бензинот 80 денари, лебот 30.. треба да си глуп па да не зимаш пари за нешто што те бива. Сега може не размислуваш така, ама кога ќе ти крчат цревата ќе те заболе курот за почитта... ако ме сфаќаш. ;)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

Ќе ви се умешам у дијалогот малку... :)

Зошто, зошто комерцијалата не чини !? Немора да значи дека ако е комерцијала е шунд. Уствари, која е границата меѓу комерцијала и андерграунд !? Претерувате со овие ствари, чим некој артист не ви се допаѓа одма викате „овој е комерцијала“. Точно, поголем дел од „комерцијалните“ ствари се срање, но има и работи кои вреди да се слушнат. Таквата музика е за пошироката маса на луѓе, другите бендови си имаат своја публика. И ја слушам бендови и артисти за кои знаат 100 луѓе во државава, но преку пола од нив сум дознал претходно слушајќи некој комерцијален изведувач. Ми се допаднал таквиот стил на музика и сум прочачкал да најдам и други артисти, кои по навика излегуваат поквалитетни.

Се нервирам кога ќе почнете со овие муабети дека само тоа што вие го слушате чини, другото е булшит, комерцијала, шунд... Ок, сите можеме да се согласиме дека Влатко Илиевски пее ужасно, но некои ствари се сопствен избор, затоа постојат различни жанрови... people are different ffs...

но да не одам настрана од темава. Слаткар ме нервира со неговото однесување страшно. Но дечкото има талент, тоа неможе да се оспори. Новата песна, безразлика дали е маркетиншки трик или не, е одлична. И тука важи она што погоре го споменав, поверојатно е да слушнеш некој „комерцијален“ па да те заинтересира тоа, отколку од немај каде да дознаеш за Грин Аут (ко пример ги земам само, не сум толку упатен во нашиов рап) кога тие не излегле на „јавен“ настап.

Пак за Слаткар, мислам дека ако не се глупира до толку, може да успее, не да успее вака буљашки тоа веќе го постигна, „пи*иња го сакаат, да успее вистински, зошто талент ИМА...

--- надополнето ---

3. За ова прв пат слушам од тебе и секоја чест за дечково штом го постигнал ова. Би можеле медиумиве почесто да пишуваат за вакви работи.
Е тоа е тоа, bullseye! Средината ни е таква, што сите гледаат да плукаат по некого кој излегол на површина а не да пишат добра работа за нив. Оние кои имаат потенцијал ги уништуваме и само лошите работи за нив се зборат, а оние без грам талент се форсираат...

Kajgana Shop

На врв Bottom