hahaha е ова го има само у Македонија - на никое друго место неT1p43 напиша:кај џемо у ескимо.Џемо ако читаш да даеш 100 денара шо ти праам тука реклама
Гледате? Закон се! Од ореви, лешници, 3 вида на чоколадо, шумско овошје, страчатела, со еклери, со некои колачиња... со што нема!bibika напиша:Carte D'or и т.о.ч.к.а.!!!
Во малага има стварно многу убави сладоледи. (Јадам кога одам во Охрид) Претпочитам сладоледи кои се фабрички затворени, но понекогаш се успевам да им одолеам на прекрасните и шарени видови на сладоледи по слаткарниците. Секогаш земам топка од лешник, ванила, карамела, страчатела, капучино. И, најчесто земам по 3 топки. Толку! :je:betogrozdanov45 напиша:Дефинитивно најдобро нешто што се вика сладолед е:
Голем корнет, а во него топка од ванила, топка од лешник и прелив чоколаден. Се тоа од Малага!
МАЛАГА РУЛЗ! КАЖИ БЕ БУШАФ ТВОЈ РЕОН Е ТОА!
Јас не сум знаел дека има во Скопје, а тука живеам. Малага во Охрид - прва лига! Башка, сега кога бев за Првомајските празници, ставаа мноооогу големи топки! :je: Не знам дали станува збор за случајност или намерно ставаат. Супер се! А, да не зборам што таму е 10 денари топка, а убавиот корнет -5 ден. Кај нас корнетот е минимум 10, а цената на топката се движи 10-20 денари ако не и повеќе. :star:Acid напиша:Зар има Малага во Охрид... не сум знаел.
Малага во Скопје (до Беко) имаше добар сладолед до пред 2-3 години, ама ги заебаа и они. Ептен им се водлести и бааајаѓи помалку ставаат отколку што ставаа порано. Штознам, мислам дека сеуште живеат на „стара слава”. Бозата беше одвратна последен пат кога ја пробав...