Сладоледот како летно задоволство

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Незнам како се вика, знам дека надвир има поставено столици и маси, спроти цвеќара е, до мега е и има како полутопка столица што се лула :)
Ама сладоледите му се баш онакви да те оладат во лето :)

П.С. И во Лептокарија, во Анатеа има убав сладолед, посебно тој од смоква :)
Па тоа е La Apetit :D а комшијата е комерцијална банка :) одамна не сум бил е сега ме тераш да одам по сладолед :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
ѓ
Па тоа е La Apetit :D а комшијата е комерцијална банка :) одамна не сум бил е сега ме тераш да одам по сладолед :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2
Да се договориме, некој ден заедно ќе идеме :)

Styx

nocturnal
Член од
8 ноември 2008
Мислења
47
Поени од реакции
91
еден жолт со нешто ко кафенки ронки в натре?
Иначе ми еубав и тој од јогурт и шумско овошје ама тој е помал и поскап , за в заби.:)
И тој за праење шо е во прав 19 денари не е лош ...

да, тој е :) а имаше и еден, нешто како сладолед-торта беше ама не ми текнува како се вика, преубав беше, исто од КАМ. абе германски сладолед, шо да биди :D

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246

да, тој е :) а имаше и еден, нешто како сладолед-торта беше ама не ми текнува како се вика, преубав беше, исто од КАМ. абе германски сладолед, шо да биди :D
мене тој јагода ванила чоколадо ми е поубав, а овој ми е шубе да го јадам , ко со рски внатре.:)

Styx

nocturnal
Член од
8 ноември 2008
Мислења
47
Поени од реакции
91
мене тој јагода ванила чоколадо ми е поубав, а овој ми е шубе да го јадам , ко со рски внатре.:)
тоа би требало да е ванилата (претпоставувам), знаеш оние како мешунки што се. остај, ми се пријаде ептен сега :D

B

babsyy

Гостин
Мене омилен ми е тој од Палма. Комбинација боровница и овошен јогурт, ептен освежувачки. Денес после којзнае колку време си го 'мрцнав'. French kiss им праев на тие парченцата боровница.
Бисквитот на цермат исто ми е многу вкусен. Сакам и такви low budget 2кг паковање што се од Кам (некаде 150 денари). Три врсти, ванила, јагода, чоколада. Сама си го јадам, нормално.
Си обожавам и сладолед од карамела, мада за у лето малку ми е turn off. Ама со карамелизиран прелив и бисквит одозгора ми е must eat- ice cream.
Мајка ми прави многу вкусен домашен, пржен сладолед. Она е малку специфика, па си додава и цимет.
Јас не експериментирам, пошто резултатот ќе биде комплетно фијаско. :)

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Мразам сладолед.

Блаугранец!

mes que un club!
Член од
28 август 2009
Мислења
785
Поени од реакции
176
Мене сладоледиве од БЕСТ и Несквик ми се врв.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Во последно време Bounty ми е фејворит, секако уз Марс заедно...

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
секаков освен алгида (од фамилијарните) па човече катастрофа беше,не како туку изгледа со вода наместо со млеко беше правен
кога спомнав фамилијарни Цермат и Милина (оти наше си е наше)
знам порано овошни не сакав ама ако нема никаков и такви јадам
сакам ванила страчатела лешник и секако ЧОКОЛАДО
за ЧОКОЛАДЕН сладолед чоек тепам :D

Kajgana Shop

На врв Bottom