Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Каде ги има? Има посебен салон или?
Во априлиа ги има кај соборна, во аеродром во трговскиот (бисер или три бисери е не ми текнува).

Во врска со кинескиот 250-ка најдобро кенгур иди на www.motori.com.mk таму има форум и знам еден од членовите има таков и најдобро распрашај се таму ќе ти кажат.

Член од
6 август 2007
Мислења
387
Поени од реакции
3
Бев денес пак, во други места и ги гледав овие:

50 кубици, 1390 евра, австриски биле, Generic. Цел Охрид ги вози, и цените не се покачени (би требало да не се :)). Шо мислите? о.0
Брат да не го земаш ова Дегенериков само 125ка евентуално тоа е подобро, и јас сум од охрид и јас бев загреан ама си напраив најдобар избор, овие се ептен слаби исто како и кивеј матикс, фокус, факт, итн, а да не праиме муабет за КИНЕЗ 4тактен, моЧЧЧање.се. Имам еден другар дава сим јет 2 50 кубика како ново е ако сакаш пишими ке средиме работа, како ново е, може да го видиш да го пробаш, многу е подобро и од џенерик кивеј и незнам шо, еве ти кажуаваат и кајганџииве. бдв и јас си зедов сим само по нов нешто, гром е..:vozbud:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Во априлиа ги има кај соборна, во аеродром во трговскиот (бисер или три бисери е не ми текнува).

Во врска со кинескиот 250-ка најдобро кенгур иди на www.motori.com.mk таму има форум и знам еден од членовите има таков и најдобро распрашај се таму ќе ти кажат.
Koj си ти иначе на мотори?:)
Иначе Кенгур тој што ја има 250ката живее кај мене, и ако ги имаш парите не му ја мисли многу многу и зимај го и викај да пичиме по аутопут:)

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
точкест, ја би одма, ама кеш нема. ем шо да му праам на матриксот? =)

мислев доволно ќе ми е од овде до онде, ама влече мајке ми. знам дека ако земам 150цц ќе сакам после 250, па 500 па 600 итд... ко дрога е мамата. зависност ствара :S
само, сигурен си за потрошњата? колку му е макс брзина? дај нешто повеќе инфо =)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
точкест, ја би одма, ама кеш нема. ем шо да му праам на матриксот? =)

мислев доволно ќе ми е од овде до онде, ама влече мајке ми. знам дека ако земам 150цц ќе сакам после 250, па 500 па 600 итд... ко дрога е мамата. зависност ствара :S
само, сигурен си за потрошњата? колку му е макс брзина? дај нешто повеќе инфо =)
За потрошњата сум мање више сигурен мислам дека рече 6 дека му трошел, максимална брзина ќе го прашам утре ама уште го нема поминато на втор сервис така да не верувам дека го стиснал ко што треба, тешка педантерија е бај д бук:)
Ќе го распрашам убаво утре и така се договаравме да ги процепаме моториве до Катланово па ќе ти кажам како се покажува на пат

Иначе за зависноста остај, прееска возам и си викам МИ ТРЕБА ПОбРЗО:pos::pos:
И дај бе да се договориме да се видиме со моториве едно круг два пет низ градов сега си го венчав моено :)

Член од
6 август 2007
Мислења
387
Поени од реакции
3
Да, ама колку ќе издржи кинески Yamasaki и Sym Jet??

Jас сметам дека кинеските дека користат копија од хонда, јамаха мотори од 90-тите со застарена техонлогија, ама дека се лиценцирани малку потешко.
Ја имам сим јет ама уште е ново, мој другар со добар двотактол има поминато 25-26000 и повеке можеби, а скутерот спие, немам зборови за таа машина..

Bogami Dzis kup pari ...treba epten da si fanatik....
Kaj mene Momentalen setup e
Malossi Mhr replica 70cc 48klip
Malossi Radilica
Malossi 2000 variator so 5 gr rolni
Malossi Delta Lamela
Dell'Orto carb 19.5
Malossi Sekundaren dolg prenos...da ja smiti mashinata na pogolema brzina
toa bi doslo kako 6 ta brzina u kola :pos2:
Gianelli Shot auspux
Malossi elektornika koja ovozmozuva da ide obrtajot nad 10.000 rpm
Suma Sumarum negde okolu 16 hp
Potosnja Nad 6 l
Која ти е крајна брзина пријател?

јас возев деновиве сличен сетап, ама ср50 постара.. И од каде ја имаш набавено електрониката, коллку кошта, дали комплет или само CDIто што е?

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Ако може некој повеќе да напише за SYM Jet Sport X?
Прочитав неколку страни наназад дека бил доста добар, со цена е таман, ме интересира ако може некој да сподели искуство за моторов, во врска со: издржливост, оптимална брзина, потрошувачка...

Дали е добар избор за 50че?

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
добар избор...брзина 66.67 km/h потрошувачка може малце над 3...со возење до даска цело време...
Sym...Би го пофалил ко еден од најиздржливи скутери...благодарение на нискиот обрт...и хондината машина...прв адут му е издржливост...
јас имав од 99 до 2004 та...и му пиминав скоро...50.000 без ремонт...

Член од
6 август 2007
Мислења
387
Поени од реакции
3
Прочитав неколку страни наназад дека бил доста добар, со цена е таман, ме интересира ако може некој да сподели искуство за моторов, во врска со: издржливост, оптимална брзина, потрошувачка...

Вака другар, ја имам спорт икс, навистина е екстра за таа цена која што е, максимална кај мене со извадени блокажи од и до 68, нагоре сите ги јадеш, не априлија не ова не она, што сака нека е, тоа 100% сум сигурен од лично искуство, потрошња така накај 3, зависи како ке го дрнкаш, али јас сум презадоволен, за сим машина немам зборови имам другар со скоро 27-28000 има, моторот незнае што е сервис што се вика, а има и 2 во битола мислам беа кои беа купени од охрид, само сим џет 2, за пица сервис ги земале ( по 50-60000, и уште тераат како луди вика пријателов) прашај кој сакаш нема лош збор за нив! Тоа од мене ако имаш уште нешто прашај...

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
да да сигурно нагоре сите ги јадеш ....:pos2:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Шо ќе кажете за Aprilai sr 50 :)?

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
па и сток да е ...пак ке биде побрз на угорница

Член од
6 август 2007
Мислења
387
Поени од реакции
3
па и сток да е ...пак ке биде побрз на угорница
Ги имаме бркано сим јет 2ка, со ср50 новата и постарата сток сите, го јадеа стапот, ја лично сум возел и така е, да не праиме муабет за со 2јца на мотор, другар ми со ср50р ја туркаше на горе:pos2:
Сеа зависи за каква угорнина мислиш!:smir:

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178

Јас веќе од минатото лето имам спорт икс имам поминато 6.000 км и ми се нема случено никаков квар, одење на редовни сервиси и ставање квалитетно уље...тоа е целата работа.
Задоволен сум севкупно поготово од предната кочница...нема да те изневери, потрошувачката ми е 3.7 литри на 100км но со оглед на тоа што имам спортски ауспух.
1700 евра :)

Kajgana Shop

На врв Bottom