Скутерчиња: Се за и околу нив

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
kpbKENGUR fala brat za informaciive, a koe mislite deka e bolje matrixot ili generic xor>>?? a ke padnat neso cenive ??:pos2:
само ќе се заебеш со xor-от... земи матрикс без да му ја мислиш. мојов мука нема. има само 2 проблеми:
1.прагот за нозете е превисок, ако си многу висок мале неудобно ќе ти биде. ама од друга страна, највисок скутер во однос на прагот. нема да закачиш ни еден лежечи џандар, ни еден тротар и сл. јас сум 186-7цм, и ми е премало местото. ама и вака и така возам со свиткани нозе, наназад, поудобно и поубаво ми е така. поубава контрола.
2.максималната брзина-70км/h. ако сакаш повеќе, ќе мораш да му доставиш бар полукит. тоа ќе те кошта од кај 130-150 евра =)

иначе, почнува сезона, ако цените се движат во некој правец, тоа е УГОРЕ. да паѓаат-нема шанси.

и пофали се овде штом го земеш. ;)

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
^дербито е сон на изглед, ама мислев дека ќе е поевтино :S иначе дербито нема да извади повеќе од 80-90... не верувам. провери на јутуб колку ги пичат. само, глеј да не е некое "пимпувано" па да фуче 140 =)

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Го гледам на јутуб максимум иде 80 и не сакам да верувам во тоа :) а не ми се исплати некако да дадам 2750е и дирекно од продавница да го носам во флексо, грев ми е да дадам да му го отворат моторот + не се малку пари...незнам дали да го земам, а многу ми е убав моторот, вујко ми има дерби ама 250 кубика 4 тактна, моторот е ѕвер само редки се тие што ќе дадат над 4000е за скутер.Кога ќе размислам убаво скутер е, неможеш од него да бараш некоја јака брзина, 80 мислам дека е ок, само што ке се нервирам од некои кинески :), незнам на априлиата која и е крајната брзина, и колку може да дигне 50ка со кит опрема со спортски ауспух...знае некој?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Полу кит- бушиш цилиндарот на максимум, и ставаш најголем клип :pos2:. Мислам дека стандард е 38-ка а со бушење се доаѓа до 40-41, зависи ѕидот на цилиндарот.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе вие арни се? 2700 евра бре дете ке земиш мотор, не скутер. Е јебига нема да биди нов, ама има да пичи 200 како ништо. Зборам за 10-тина години старо брзинско, или 650 кубици ендуро. Тоа има брзина, не од 50 кубици сакате 150. Е нема тоа никаде.

За 50-ка со кит опрема Кактус ке ти кажи, тој има Априлија некаде 110-120 оди. Ама тоа китот, кошта еден куп пари. И не е само кит, треба менување ролни, друго палење, друг карбуратор....

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Bogami Dzis kup pari ...treba epten da si fanatik....
Kaj mene Momentalen setup e
Malossi Mhr replica 70cc 48klip
Malossi Radilica
Malossi 2000 variator so 5 gr rolni
Malossi Delta Lamela
Dell'Orto carb 19.5
Malossi Sekundaren dolg prenos...da ja smiti mashinata na pogolema brzina
toa bi doslo kako 6 ta brzina u kola :pos2:
Gianelli Shot auspux
Malossi elektornika koja ovozmozuva da ide obrtajot nad 10.000 rpm
Suma Sumarum negde okolu 16 hp
Potosnja Nad 6 l

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
...вујко ми има дерби ама 250 кубика 4 тактна, моторот е ѕвер само редки се тие што ќе дадат над 4000е за скутер.Кога ќе размислам убаво скутер е, неможеш од него да бараш некоја јака брзина, 80 мислам дека е ок, само што ке се нервирам од некои кинески :), незнам на априлиата која и е крајната брзина, и колку може да дигне 50ка со кит опрема со спортски ауспух...знае некој?
1. 4000 евра за скутер?! луд си =) бар некое беверли да биде... или нексус шознам. па ај да речеш...
2.80 е макс, а као, ти се тркаш од семафор до семафор?! не го глеај тоа како фактор за купување -) "еј фак, иам веспа од 3000евра, а кинез од 1000еу ме претрка..." не иде некако. од скутер брзина не барај, патетично е. ако сакаш адреналин, земи шо вика џиш. ако ти е за низ град, од овде до онде, земи си скутерче. па веќе коа го имаш тоа кинезот што фуче 100км/h, ја би си го задржал. низ град повеќе не ти ни треба. =)
3.априлијата иде 90-95.. иам другар ја има. ФУЧЕ! ама, пак е прескапа.. за скутерче не би дал толку.

твоја е одлуката, и пиши штом(ако) се подновиш =)

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Polu kit takvo nesto ne postoi ....
kit e klip i cilindar...kako bi doslo polu ? :)
Obrazoven link
http://www.svijetskutera.com/index.php?f=44&a=228
дап, постои.. тоа значи дека клипот,цилиндарот не се појачуваат. ставаш некои обични срања без да ја чепкаш машината.
полукит-ауспух,ролни,каиш... така бар јас знам, научи ме ако грешам =)

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Jok kit ili termo grupa e klip i cilindar...a se drugo e sportski delovi :)
Btw ve podrzuvam za kinezite za 1000 evra ....abe 2 god da se trkala Topovi

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
ок моторџијо, разбрав =) грешно ме известиле :)
иначе, кинезиве можат да преживеат повеќе од 2-3 години ;)

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Зошто да не дадеш ако имаш толку пари :) Има априлии, пијаџо... од по 6-7000евра, незнам што модели беа, имаат по 500 кубика, 40 коња...Инаку верувај дека нервира кога ќе те претрка кинеска, инаку кога би земал нешто поголемо би земал Кавасаки З-750...ама околу 6000е треба да се дадат :(

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
ок моторџијо, разбрав =) грешно ме известиле :)
иначе, кинезиве можат да преживеат повеќе од 2-3 години ;)
Ако не се тркаш со него... Ако се тркаш... не верувам дека ке издржи многу до даска оптеретена.

Имате инфо како се снабдени со кит-ови кинезите? Или тие што се од малоси, се стандард и фаќаат на сите веспи.

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Postoi Kit i za kinezi i mnogu dodatni sranja...ali ne reagira isto kako kaj drugi agregati...

http://www.scooter-attack.com/index2.php?lang=e
samo sto cenite sto ke gi vidite tuka kaj nas se 20 % poskapi

KLik najpoznata strana za tjuniranje...dole navigation..pa na shop.....birash model na skuter i ti gi dava site raspolozlivi delovi...

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Sport klasa 70ccm

DR. EVO (oko 8hp)
Top perfromance Trophy(oko 8hp)
Polini Sport (oko 8hp)
Malossi Sport (oko 8hp)
Hebo cast iron (oko 8hp)