Скутерчиња: Се за и околу нив

Поздрав дечки.
Барам совет за скутер до 50 кубика.
Половен до максимум 700 евра.
Што би било добро до таа цена, на што да обрнам внимание и секој совет што ќе ми се најде во иднина сум благодарен бидејќи сум почетник во светот на машините.
Благодарам на времето.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Поздрав дечки.
Барам совет за скутер до 50 кубика.
Половен до максимум 700 евра.
Што би било добро до таа цена, на што да обрнам внимание и секој совет што ќе ми се најде во иднина сум благодарен бидејќи сум почетник во светот на машините.
Благодарам на времето.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Нема расположени за совет а? хД

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 

Torte Mobile

Модератор
Поздрав дечки.
Барам совет за скутер до 50 кубика.
Половен до максимум 700 евра.
Што би било добро до таа цена, на што да обрнам внимание и секој совет што ќе ми се најде во иднина сум благодарен бидејќи сум почетник во светот на машините.
Благодарам на времето.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Kymco некој модел
 
Може да се најде стара апрлиа стрит, пиаџо или џилера но сигурно со над 20000 и истрошената целата, со уште ситни уложувања може да биде пак коска
Мене ми фати око Гарели машина. Гледам дека е Италијнаец. Има доста кои се 2015 и одат околу 800.
Априлите или Дерби машините ми се солени а што не ми. е воопшто логично цената за 2008 год е околу 1400 горе доле.
Машина стара 10 год.
Е сега многу ме интересира трошоците
што е потрошен матрејал околу моторот, на колку изминати километри се менува тоа и колку чини.
Бидејќи сакам моторот да си го користам домаќински.
Нормално све ова можам да изгуглам, ама ќе треба време, а во моментов го немам многу.
А и за тоа служи форумов.
Фала на одговорите и до членот подоле.
Инаку кимко гледам дека го фалите супер 8 кој по огласиве гледам дека е над 1000 а искрено ако одам над таа сума ќе биде или за априлија или за дерби.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Мене ми фати око Гарели машина. Гледам дека е Италијнаец. Има доста кои се 2015 и одат околу 800.
Априлите или Дерби машините ми се солени а што не ми. е воопшто логично цената за 2008 год е околу 1400 горе доле.
Машина стара 10 год.
Е сега многу ме интересира трошоците
што е потрошен матрејал околу моторот, на колку изминати километри се менува тоа и колку чини.
Бидејќи сакам моторот да си го користам домаќински.
Нормално све ова можам да изгуглам, ама ќе треба време, а во моментов го немам многу.
А и за тоа служи форумов.
Фала на одговорите и до членот подоле.
Инаку кимко гледам дека го фалите супер 8 кој по огласиве гледам дека е над 1000 а искрено ако одам над таа сума ќе биде или за априлија или за дерби.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Јас имам гарели гсп 50 две години има од како го зедов нов од салон, имам пројдено 6400 км и никаков проблем само сервис на секој 2000 км и уље мотул скутер експерт...не ипоне уље...за сега немам пожалби само пофални зборови, позџ
 
Јас имам гарели гсп 50 две години има од како го зедов нов од салон, имам пројдено 6400 км и никаков проблем само сервис на секој 2000 км и уље мотул скутер експерт...не ипоне уље...за сега немам пожалби само пофални зборови, позџ
За каков сервис менување на што и колку би чинело тоа.
Дали делови се наоѓаат?
Кој е просекот за сервис на априлии, дерби, пиаџо.Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
За каков сервис менување на што и колку би чинело тоа.
Дали делови се наоѓаат?
Кој е просекот за сервис на априлии, дерби, пиаџо.Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Сервис правам на 2000км, менување филтри воздух, уље, бензин, уље у диференцијал, свеќица...1000 ден ми е сервис, но сето ова можеш и дома да го направиш за 600 ден...уљето мотул е 600 денари и ме тера од прилика 500км, бензин троши околу 4-5 литри на 100км и тоа е тоа[DOUBLEPOST=1536419150][/DOUBLEPOST]
За каков сервис менување на што и колку би чинело тоа.
Дали делови се наоѓаат?
Кој е просекот за сервис на априлии, дерби, пиаџо.Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Инаку не знам за априлиа колку е, ова е за гарели
 
Последно уредено:
M

memento

Гостин
Имам проблем со хамачи 2т.
Во сред возење ми угаси, му дадив гас, почна да се гуши и одма угаси.
Го палам, одма запали, работи и се гаси наеднаш. Пак го палам, одма пали, убаво работи и почнува наеднаш да ги зголемува обртајте, пример од 2000 нормално што си работи ги зголемува на 3500-4000, работи така 10-20 секунди и гаси. Цело време така, може 20-30 пати пробав.
Последниот пат кога го запалив работеше 5 минути и пробав да го извозам, 100 метри оде, давам гас и пак исто се случи.
Приметив на задниот бандаж имаше уље потечено
 
Zdravo na site
Imam piaggio beverly 400cc 2006ta god
pred skoro vreme mi se ponavi problem so codot ili immobilajzerot...(ne se razbiram dovolno)
nekogas go cita koga ce dam kontakt
nekogas ne...
ja nosev po 300 majstori nikoj nisto neznae da kazi..
dali imal nekoj iskustvo so vakvo nesto?
sekoj sovet ce mi bidi od korist
 

Ron0n

The Mercedes Guy
Zdravo na site
Imam piaggio beverly 400cc 2006ta god
pred skoro vreme mi se ponavi problem so codot ili immobilajzerot...(ne se razbiram dovolno)
nekogas go cita koga ce dam kontakt
nekogas ne...
ja nosev po 300 majstori nikoj nisto neznae da kazi..
dali imal nekoj iskustvo so vakvo nesto?
sekoj sovet ce mi bidi od korist
Здраво и на тебе. Очигледно мајсторите толку си ја знаеле работата...

Дали клучот ти делува во ред (визуелно)? Пробај со резервниот како ќе се понаша.

Може на крај да завршиш со нова единица каде што се става клучот и евентуално репрограмирање на код и компјутер за да функционира правилно. Ова е се теорија и да го однесеш на правилен мајстор убаво ќе ти дијагнозира. На пример добар мајстор за Априлија/Пијаџо (а и за остали мотори) е МотоЈове (кај Момин поток во Скопје)
 
Здрaвo дaли имa некoј вo фoрумoв штo имa пoзнaвaње нa скутериве, ми требa пoмoш. Се рaбoти зa кинески скутер 150цц, кoј штo гo купив пред неделa денa. Пред дa гo купам скутерoт тoест кoгa идев дa гo гледaм oтидoв сaм без некoј дa земaм сo мене штo се рaзбирa и сегa следнoтo е тoa штo прoдaвaчoт ми рече декa нa скутерoт aкoмулaтoрoт не му чини aли рaбoти без никaкви мaни демек пaли и нa курглa и нa тaстер мене тoa не ми пречеше гo земaв иaкo тoa билo сaмo тргoвскa финтa нa прoдaвaчoт пoшo oн и пред тoa се бaвел сo скутери кaкo купувaч и препрoдaвaч, кaкo и дa е пред дa гo земaм ми рече oди дoмa стaви aкoмулaтoр и прoбaј дa гo зaпaлиш нa тaстер и ке ми кaжеш дaли е све вo ред. Другиoт ден се пoзaјмив зa aкoмулaтoр чистo зa прoбa гo стaвив aкoмулaтoрoт ги пoврзaв клемите нoрмaлнo + - скутерoт пoчнa дa мирисa нa стoпен кaбел пoсле тoa несaкaше ни нa курглa дa зaпaли гo викнaв чoвекoт дoјде гo прoвери и упoрнo ме убедувa декa спoјoт нa скутерoт јaс гo имaм предизвикaнo кaкo демек пoгрешнo сум ги пoврзaл жиците, бaрем aкo ништo другo имaм oснoвнo пoзнaвaње штo е плус a штo е минус и несaкaше дa си јa признaе декa мoтoрoт oд пред тoa имaл спoј штo е лoгичнo чoвек штo се зaнимaвa сo тoa a дa не стaви aкoмулaтoр иaкo имaше уште некoлку скутери зa прoдaжбa сo изгoвoр немaм aкoмулaтoр и нa другите вo целaтa ситуaцијa кaј мене е винaтa a oн кoгa дoјде кaј мене гo пoврзa сo aкoмулaтoр oд кoлa и скутерoт нa курглa пaли aмa чим се извaдaт клемите скутерoт oдмa се гaсне дaли oвa е сериoзен прoблем и штo тoчнo е прoблемoт? Пaтем и реглерoт е изгoрен.
 
упoрнo ме убедувa декa спoјoт нa скутерoт јaс гo имaм предизвикaнo кaкo демек пoгрешнo сум ги пoврзaл жиците
Истото и јас го мислам . Мора погрешно да се ставени ....Носи го на мајстор,заврши сезона за мотори,немаат многу работа сега .
 
Истото и јас го мислам . Мора погрешно да се ставени ....Носи го на мајстор,заврши сезона за мотори,немаат многу работа сега .
Не е вoзмoжнo дa се стaвени нoпaку кoлку и дa не си упaтен пaк немa дa згрешиш oснoвнo пoзнaвaње нa плус и минус немa дa знaеш? :facepalm:[DOUBLEPOST=1542482921][/DOUBLEPOST]Мoрa дa гo имала прoблемoт пред тoa пa нaмернo е стaвен рaсипaн aкoмулaтoр сo цел дa се сoкрие мaнaтa, сигурнo прoдaвaчoт знaел зa тoa пa сегa негирa и прaви финти кaкo oд кaде дa знaм штo си му прaвел дoмa ти гo имaш рaсипaнo.
 

Маркетинг

На врв