Скутерчиња: Се за и околу нив

Дали има некој Kymco Agility R16 50 2t без рестрикции да каже колку му е максимална брзина и дали добро се движи? За Р16 прашувам моделот што има 14инчи задно тркало.

Не за стариот модел Agility City 50 2t што имаше 16 инчи. За овој стариот знам дека е одличен. Меѓутоа во некои земји новиот модел го оставиле со стариот пренос и едвај постигнува 50кмч бидејќи обртаите му се превисоки. На некои им се одобрило корекција, и им смениле изгледа пренос и после си е океј. На некои не и едвај се движат.

Има некој?
 
Секоја година треба сега да се регистрира 50cc? Онака пролостав низ темата и видов дека имало нов закон. Некој имал проблеми со ова?
 

Sikimco

ALL BAD THING MUST COME TO AN END!!
Aprilia Sr 50 2016 модел сакам да го сменам издувот. Опции ми се Gianneli Reverse i Rekord Carbon. Од продавница ме претискаат да ги сменам и ролните за да сум осетил разлика. Скутерот е во фабричка состојба. Reverse e 9000 ден со ролни, Rekord Carbon e 8000 плус 600 ден за ролни. Цената е тука некаде. Ве молам за мислење. Дали мора да се сменат ролните за да се осети на снага? Дали значително ќе се зголеми потрошувачката? Дали може штетно да влијае на машината и преносот бидејќи другите делови се фабрички?
Благодарам однапред
 

Ron0n

The Mercedes Guy
Aprilia Sr 50 2016 модел сакам да го сменам издувот. Опции ми се Gianneli Reverse i Rekord Carbon. Од продавница ме претискаат да ги сменам и ролните за да сум осетил разлика. Скутерот е во фабричка состојба. Reverse e 9000 ден со ролни, Rekord Carbon e 8000 плус 600 ден за ролни. Цената е тука некаде. Ве молам за мислење. Дали мора да се сменат ролните за да се осети на снага? Дали значително ќе се зголеми потрошувачката? Дали може штетно да влијае на машината и преносот бидејќи другите делови се фабрички?
Благодарам однапред
Нема да влијае штетно на машината и препорачливо е да ги смениш ролните. Затоа што тој издув работи на принцип на резонанца, а за тоа треба и поразличен тип на ролни (најчесто полесни) за да ги постигне побрзо посакуваните обртаи каде што резонантната фреквенција е погодена. И затоа ќе добиеш и убави перформанси од скутерот.

Во продавницата не те излажале :)
 
Aprilia Sr 50 2016 модел сакам да го сменам издувот. Опции ми се Gianneli Reverse i Rekord Carbon. Од продавница ме претискаат да ги сменам и ролните за да сум осетил разлика. Скутерот е во фабричка состојба. Reverse e 9000 ден со ролни, Rekord Carbon e 8000 плус 600 ден за ролни. Цената е тука некаде. Ве молам за мислење. Дали мора да се сменат ролните за да се осети на снага? Дали значително ќе се зголеми потрошувачката? Дали може штетно да влијае на машината и преносот бидејќи другите делови се фабрички?
Благодарам однапред
Брат ролни и ауспух како ајвар и сирење, едно без друго не иде.
Стај си ги ролните со ауспухот шо ќе ти дојдат (мислам 6 грамски) и ќе корне моторот.
 

Sikimco

ALL BAD THING MUST COME TO AN END!!
Нема да влијае штетно на машината и препорачливо е да ги смениш ролните. Затоа што тој издув работи на принцип на резонанца, а за тоа треба и поразличен тип на ролни (најчесто полесни) за да ги постигне побрзо посакуваните обртаи каде што резонантната фреквенција е погодена. И затоа ќе добиеш и убави перформанси од скутерот.

Во продавницата не те излажале :)
Брат ролни и ауспух како ајвар и сирење, едно без друго не иде.
Стај си ги ролните со ауспухот шо ќе ти дојдат (мислам 6 грамски) и ќе корне моторот.
Имам две опции:
1. Gianneli Reverse 9000ден комплет со 6грамски ролни
2. Gianneli Rekord Carbon 8000ден плус 600ден сет 4грамски ролни
 

Ron0n

The Mercedes Guy
Имам две опции:
1. Gianneli Reverse 9000ден комплет со 6грамски ролни
2. Gianneli Rekord Carbon 8000ден плус 600ден сет 4грамски ролни
Ауспухот е истиот само рекордот има друг пригушувач. За тежината на ролните ќе треба да експериментирате на лице место и зависи од тоа ти како ќе бидеш задоволен и што сакаш да добиеш од скутерот. Нема баш правила. На пример јас секогаш сум штеловал ролни за високи обртаи, поголемо забрзување, на сметка на малку помала крајна.
 
Ај да прашам и овде, имам нова sr50 2019 со 300km, извадив тоа блокажа, па дали е ок да се стави на 300км поминати рекорд гианели, дали има некој искуство со толку малку км поминато да стави ауспух? Позз, и дали ако ставам мислете ќе штети на векот на машината побрзо одошто би штетил пример на 1000 да се стави?
 

Ron0n

The Mercedes Guy
Ај да прашам и овде, имам нова sr50 2019 со 300km, извадив тоа блокажа, па дали е ок да се стави на 300км поминати рекорд гианели, дали има некој искуство со толку малку км поминато да стави ауспух? Позз, и дали ако ставам мислете ќе штети на векот на машината побрзо одошто би штетил пример на 1000 да се стави?
Начелно нема да штети, само немој да му ја вадиш душата на моторот. Ако сакаш да си посигурен, почекај до 1000км, равози го некоја недела-две и оди стави си ауспух.
 
Начелно нема да штети, само немој да му ја вадиш душата на моторот. Ако сакаш да си посигурен, почекај до 1000км, равози го некоја недела-две и оди стави си ауспух.
Вчера го ставив рекорд ауспухот со 4.3 грамски ролни, не знам каде стои таа мембраната со е меѓу карбураторот и филтерот за воздух, ама и вака, чијзс колку е брз за 50 ка. Возев многу мотори ама ова ме искрено изненади разликата меѓу сток издув и афтер маркет.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Последно уредено:
Имам две опции:
1. Gianneli Reverse 9000ден комплет со 6грамски ролни
2. Gianneli Rekord Carbon 8000ден плус 600ден сет 4грамски ролни
Сум ги имал сите сетапи на априлиа, најдобро ми било со се фабричко освен ролни 6 грамски малоси (можда беа и 6.2) и реверс ауспух.
Накај 95 крајна и моќно забрзување

Е сеа никого да не убедувам, прај си како мислиш, али ако ја пак праам априлиа пак реверс и ролни само.
 

Sikimco

ALL BAD THING MUST COME TO AN END!!
Сум ги имал сите сетапи на априлиа, најдобро ми било со се фабричко освен ролни 6 грамски малоси (можда беа и 6.2) и реверс ауспух.
Накај 95 крајна и моќно забрзување

Е сеа никого да не убедувам, прај си како мислиш, али ако ја пак праам априлиа пак реверс и ролни само.
А какво е забрзувањето со 6 односно 6.2 грамски ролни.
 
А какво е забрзувањето со 6 односно 6.2 грамски ролни.
Глеј сеа ипак е 50ка да не си праиме бајрам на паметот, али ќе иде убаво.
Мојата пунеше 95 и имаше многу моќен старт. Се јадев со 125ки (дури и брзинци) до кај 70-80
 

Маркетинг

На врв