Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
27 декември 2011
Мислења
12
Поени од реакции
0
Ne be samo prashuvav oti me interesirashe... jas imam SR 50 kako na slikata...sakam da kupam Gianelli ama ne znam kolku che mi troshi togash a sega mi troshi 4-4.5 zavisi kako ja vozam

Attachments

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Ne be samo prashuvav oti me interesirashe... jas imam SR 50 kako na slikata...sakam da kupam Gianelli ama ne znam kolku che mi troshi togash a sega mi troshi 4-4.5 zavisi kako ja vozam
4-4.5? Многу е тоа ако ти е стандард. Кај мене со двајца со стегање скока до 3,5, иначе нешто под 3 ми троши, ја возам нормално 60-70 и ретко 80.

Си проверил колку киломтери минуваш со еден резервоар? Јас околу 170км до пред да ми светне (коа ќе остане на 1 цртичка)

R1K0

the chosen one
Член од
7 јули 2012
Мислења
116
Поени од реакции
42
абе може ли некој да ми каже од што се зависи потрошувачката на скутерот.некој ми кажаа дека има врска ролните какви се каишот свеките ,ако се возат 2 потешки повеке трошело итн ај да слушнам мислење од некој по искусен и уште нешто да пражам дали сите скутерчиња од 50 цц имаат ист резрвоари?ако не колку собира на Hamachi

Член од
27 декември 2011
Мислења
12
Поени од реакции
0
4-4.5? Многу е тоа ако ти е стандард. Кај мене со двајца со стегање скока до 3,5, иначе нешто под 3 ми троши, ја возам нормално 60-70 и ретко 80.

Си проверил колку киломтери минуваш со еден резервоар? Јас околу 170км до пред да ми светне (коа ќе остане на 1 цртичка)
I jas tolku ama od ko che mi svetni mozham komotno ushte 50 km da izvozam !
--- надополнето: 26 јули 2012 во 12:10 ---
абе може ли некој да ми каже од што се зависи потрошувачката на скутерот.некој ми кажаа дека има врска ролните какви се каишот свеките ,ако се возат 2 потешки повеке трошело итн ај да слушнам мислење од некој по искусен и уште нешто да пражам дали сите скутерчиња од 50 цц имаат ист резрвоари?ако не колку собира на Hamachi
za prvoto neznam , a rezervarite ne se site isti .. mojata aprilia zbira 7litri a od drugarmi e Glanz matador zbira 5litri hamachio zbira 4-5 litri

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
I jas tolku ama od ko che mi svetni mozham komotno ushte 50 km da izvozam !
Ако е така како што кажуваш тогаш со еден резервоар од 7 литри поминуваш (170+50) 220км, односно 7 литри / 220 км * 100 = 3,18 литри што е далеку од 4-4,5

Член од
26 јули 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
zdravo decki...nov sum na forumov a isto i taze sofer na skuter...
imam kinesko skuterce 4 taktno 50 kubika pa me interesira dali ima nekoe pravilo za steluvanje na karburacija...znaci kolku kruga dase zavrti diznata za smesa,kolku kruga za ler gas,na sto dase obrne vnimanie dur se steluva i taka nataka...ve molam za informacija..pozdrav

Член од
27 мај 2011
Мислења
265
Поени од реакции
113
Sakam da zimam malaguti firefox F-12.. Imal li nekoj iskustvo so vakov motor ? Sum go vozel odlicen e, nitu se trese nitu nisto.. Samo sto ulje trosi mnogu.. Mozebi ima nekoj problem ?

Член од
27 мај 2011
Мислења
265
Поени од реакции
113
Zemi go.Brz motor,ne trosi mnogu,stabilen.Samo najdi nekoj socuvan.kolku ti e budzetot?
Ne planiram da go kupuvam, mi dolzat pa kako kompenzacija mu go racunav 200 evra F-12kata.. Inaku maskite ne i cinat drugo sve e dobro, za brz stvarno brz e ali mislam deka ima nesto posto i trosi malce poveke od drugite 50 kb motori (na primer drugar mi ima Yamaha 50 kb ovoj trosi poveke od negoviot) a i kako sto kazav i preska ulje trosi mnogu na sekoi 3-4 dena treba da staam..

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Ne planiram da go kupuvam, mi dolzat pa kako kompenzacija mu go racunav 200 evra F-12kata.. Inaku maskite ne i cinat drugo sve e dobro, za brz stvarno brz e ali mislam deka ima nesto posto i trosi malce poveke od drugite 50 kb motori (na primer drugar mi ima Yamaha 50 kb ovoj trosi poveke od negoviot) a i kako sto kazav i preska ulje trosi mnogu na sekoi 3-4 dena treba da staam..
Epa, taman 200 evra.Maskite ne se golem problem,osven ako gledas da ti e "cool" nadvoresnosta na motorot.Za uljeto neznam, nekoj poiskusen moze ke ti odgovori :)

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
540
Поени од реакции
266
Potrosuvackata ne ja meri so onaa na yamahata bidejki sekogas tvojot ke trosi poveke. btw normalno e da trosi bidejki e 2 takten

Член од
26 јули 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
zdravo decki...nov sum na forumov a isto i taze sofer na skuter...
imam kinesko skuterce 4 taktno 50 kubika pa me interesira dali ima nekoe pravilo za steluvanje na karburacija...znaci kolku kruga dase zavrti diznata za smesa,kolku kruga za ler gas,na sto dase obrne vnimanie dur se steluva i taka nataka...ve molam za informacija..pozdrav
ja steluvame smesata na 2 ili 2.5 kruga motorot e trom mnogu sporo ubrzuva...a ja mestime smesata na 1.1/4 ili na 1.5 krug motorot e dosta poziv znaci poubavo ja prima gasta...
e sega site vikaat deka treba smesata da bide od 2 do 2.5 kruga ???dane ima nekoja steta sto e na 1.5 krug ??

Член од
27 декември 2011
Мислења
12
Поени од реакции
0
Ако е така како што кажуваш тогаш со еден резервоар од 7 литри поминуваш (170+50) 220км, односно 7 литри / 220 км * 100 = 3,18 литри што е далеку од 4-4,5
mi svetnuva negde na 120-130 km pominato i dur pominam 170 nema gajle a sveti ama mi kazhaja deka ako imali vnatre pumpa i nechineli da bidi na suvo oti mozhi da se rasipi... I ako znaj nekoj da mi kazhi kolku che mi troshi pojche ako klam gianelli auspuh i kolku + che imam brzina i ako ima ushte neshto kazhete mi .... tatko mi prael so toj muabet i ovaj mu rekol da se smenime so mojo(fabrichkio obichen) za negovio(vozen 2500km,mojo 1500) i da mu dodam ushte 50e...:D

Член од
22 јули 2012
Мислења
115
Поени од реакции
30
Со бројкиве тука све кажувате!!!!
За мене нема добар скутер-на две тркала е сепак-земи си кола и немаш гајле
хаха така е, моторот е болест која се јавува во текот на животот, кој пробал знае:гомце:
--- надополнето: 26 јули 2012 во 22:47 ---
јас знам друже дека потрошувачката зависи од кубикажата, староста на моророт колку се изјадени кариките, колку има компресија моторот, ако е стар моторот ке додавас само гас , а не оди тој сто возис под полн гас ке троси повеке, незнам сто те интересира точно

Kajgana Shop

На врв Bottom