Скутерчиња: Се за и околу нив

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
неможиш да осетиш перформанси само поради маслото, но подоброто масло го продолжува векот на моторот. значи не штеди на масло чим возиш априлија. не вреди да ја мачиш со масло поефтино 4-5 стотки кое го трошиш за 4-5 месеци.
На самото масло пишува дека се подобруваат возните својства како забрзување, помирна работа итн... Исто така на високи обртаи треба да дава подобро резултати во агилност на моторот

Член од
18 август 2011
Мислења
47
Поени од реакции
5
Здраво форумџии :)

Разгледував скутерчиња половни да земам и имам понудени Кивеј Хурикан, Џонвеј со 6000км заминати и Баотиан од 2007 год, сите се 50 цц. Сакам да прочитам мислење од вас зошто немам искуство со скутерчиња. Кое од овие ми го препорачувате како опција (настрана дали е сочувано, дали има дефекти и слично, за тоа ќе ги носам кај други лица). Прашувам тука зошто гледам дека има членови што стварно имаат познавање околу овие работи.

Фала ви на внимание

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Здраво форумџии :)

Разгледував скутерчиња половни да земам и имам понудени Кивеј Хурикан, Џонвеј со 6000км заминати и Баотиан од 2007 год, сите се 50 цц. Сакам да прочитам мислење од вас зошто немам искуство со скутерчиња. Кое од овие ми го препорачувате како опција (настрана дали е сочувано, дали има дефекти и слично, за тоа ќе ги носам кај други лица). Прашувам тука зошто гледам дека има членови што стварно имаат познавање околу овие работи.

Фала ви на внимание
Од горенаведените кивејот, мада е малечок многу незнам дали го имаш споредено, ф-акт е таман
бајдвеј до колку пари планираш ?

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Ceaser Milan Се согласувам со торте.Од овие кивејот ти е подобар.Мада сите се кинези.Најди некој сочуван.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ceaser Milan Се согласувам со торте.Од овие кивејот ти е подобар.Мада сите се кинези.Најди некој сочуван.
Кивејот не е чајниз мирикал како другиве кинески марки, башка 2 тактен е и доста км издржуваат, марката е унгарска или вотевр ама е правен во кина нормално како и се друго
претходно имав чајниз лингбен и врска нема со кивеј, исто како и кивеј со кимко (тоа што го имам сега) па натака 50чињава до кај 2500 евра (што е лудост за 50 кубика)

Член од
18 август 2011
Мислења
47
Поени од реакции
5
Не сакам многу пари да потрошам затоа што само нецели 3 месеци ќе ми биде потребен скутерот, затоа гледам нешто поефтино
--- надополнето: 27 јули 2012 во 23:50 ---
А за поправки кога ќе им дојде време, комплетен ремонт да се направи колку би ме чинело сето тоа? Можеби прашањава се :гомце: за некого, но немам никакво искуство со овие работи

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Кивејот не е чајниз мирикал како другиве кинески марки, башка 2 тактен е и доста км издржуваат, марката е унгарска или вотевр ама е правен во кина нормално како и се друго
претходно имав чајниз лингбен и врска нема со кивеј, исто како и кивеј со кимко (тоа што го имам сега) па натака 50чињава до кај 2500 евра (што е лудост за 50 кубика)
тотално се согласувам со тебе.Ма не се дава 2500 евра за 50 кубика моторче.Боље кола ќе си земеш.Ама ете некој има потреба.а иначе овие гарелли италијанска машина се? Пошто гледам ги фалат многу минарели машина, а и исто тера 85кмх како априлијиве.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Не сакам многу пари да потрошам затоа што само нецели 3 месеци ќе ми биде потребен скутерот, затоа гледам нешто поефтино
--- надополнето: 27 јули 2012 во 23:50 ---
А за поправки кога ќе им дојде време, комплетен ремонт да се направи колку би ме чинело сето тоа? Можеби прашањава се :гомце: за некого, но немам никакво искуство со овие работи
Немој да земаш чајна мирикал, посебно не стари со саглам километри поминато, мојот на 8-9000 км кинескиот беше за ремонт, како и другите делови кои беа пред распаѓање, на крај го продадов за 100 евра само да не го гледам

ремонт чини околу 50тина евра грубо, поправки зависи од моторот и дефектот нормално

Член од
18 август 2011
Мислења
47
Поени од реакции
5
Немој да земаш чајна мирикал, посебно не стари со саглам километри поминато, мојот на 8-9000 км кинескиот беше за ремонт, како и другите делови кои беа пред распаѓање, на крај го продадов за 100 евра само да не го гледам

ремонт чини околу 50тина евра грубо, поправки зависи од моторот и дефектот нормално

Овој Кивеј што го гледав е стегнат на маските, многу добро сочуван надворешно. Ама 22 000 км има заминато, тоа ми е малку ама па за 350 евра не ќе најдам некој со 5 000 поминато :). Но му има сменето нов клип, цилиндер, лагери на радилица и нов реглер. Да ме тера мене 25-30 000 км со понатамошно средување, макар ме фатило и 100 евра понатака, ќе бидам презадоволен.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Овој Кивеј што го гледав е стегнат на маските, многу добро сочуван надворешно. Ама 22 000 км има заминато, тоа ми е малку ама па за 350 евра не ќе најдам некој со 5 000 поминато :). Но му има сменето нов клип, цилиндер, лагери на радилица и нов реглер. Да ме тера мене 25-30 000 км со понатамошно средување, макар ме фатило и 100 евра понатака, ќе бидам презадоволен.
Абе не се зезај 22.000 е мноооооогу, премногу и за 350 евра не се исплати, истрошен е
од Скопје си?

еве една шала

Член од
18 август 2011
Мислења
47
Поени од реакции
5
А за тие 2500 евра, јас мислам сепак секој ќејф си се плаќа. Сепак се доста пари за 50цц скутерче.
--- надополнето: 28 јули 2012 во 00:14 ---
Не, не сум од Скопје. Од Гостивар сум и сакам да го однесам во Маврово, кога одам таму да си правам екскурзии околу езеро.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
А за тие 2500 евра, јас мислам сепак секој ќејф си се плаќа. Сепак се доста пари за 50цц скутерче.
--- надополнето: 28 јули 2012 во 00:14 ---
Не, не сум од Скопје. Од Гостивар сум и сакам да го однесам во Маврово, кога одам таму да си правам екскурзии околу езеро.
Ех па ако ти е за мало место такво имам Keeway F-Act NKD ... naked фабрички со gianelli ауспух, реп, подигач, варијатор малоси и ролни итн, маана му е што другаров ја изгуби сообраќајната а жената е отидена во странство и на нејзино име е така што неможе да извади нова и ми го продаде на мене за делови пошто јас имам ист таков ама racing
еве слика од него, инаку има поминато 6000 и нешто км 2010 е моделот што значи ова му е трета сезона иако оваа сезона е многу кратко возен, планирам инаку да му барам 280 еври, ако не се продава ќе си ги префрлам на мојот ауспухот, гумите и другите спортски делови

инаку ауспухот е 7500 нов, гумите се 5000 двете ... кај се другите делови ... на крај моторот ќе испадне гратис :)

Член од
18 август 2011
Мислења
47
Поени од реакции
5
Ми нудеа Априлиа без документи 250 евра, ама не ја зедов. Како твојот случај да е за делови да, би ја зел веднаш. Но несакам да се заробам со моторчето, да дојде ден за продавање ќе неможам да го продадам. За полиција немам никаков проблем
--- надополнето: 28 јули 2012 во 00:45 ---
Torte Mobile™, сепак фала што се понуди. А Јамаха Јог 3, имал сменето делови, му греело. Можно е да грее скутер извесен период со новите делови?

Член од
19 мај 2012
Мислења
30
Поени од реакции
5
тотално се согласувам со тебе.Ма не се дава 2500 евра за 50 кубика моторче.Боље кола ќе си земеш.Ама ете некој има потреба.а иначе овие гарелли италијанска машина се? Пошто гледам ги фалат многу минарели машина, а и исто тера 85кмх како априлијиве.
Минарели машина liqud се лесни за одржавање тунирање, италијанско тера толку ама не е тоа тоа како априлиа колку му е квалитето појма неам има една мана не се гасат светлата со 1200 км не можам ништо да коментирам за негативни ефекти понатам ке покаже до сеа се си е нормално сервисирано колку пари толку музика..

Kajgana Shop

На врв Bottom