Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

ALE-X-ANDAR

Direktor za Klosharizam
Член од
28 октомври 2011
Мислења
14
Поени од реакции
2
go odobruvam jas lichno i vo privaten zivot dosta kontra dobivam od sonarodnicite moj "kako to e zaludno troshenje pari" megutim zimi to skopje bar neka se izgradi koga nekoj evro coek ke dojde ke vidi neshto asalno "ama nazalost samo centarot se gradi" taka da nedaj boze da posakaat tie evo coecinja da setnat naselbite hahahaha :P samo grujo treba da znae deka ushte 31 drugi gradchinja ima vo MKD ;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.702
Поени од реакции
8.722
go odobruvam jas lichno i vo privaten zivot dosta kontra dobivam od sonarodnicite moj "kako to e zaludno troshenje pari" megutim zimi to skopje bar neka se izgradi koga nekoj evro coek ke dojde ke vidi neshto asalno "ama nazalost samo centarot se gradi" taka da nedaj boze da posakaat tie evo coecinja da setnat naselbite hahahaha :P samo grujo treba da znae deka ushte 31 drugi gradchinja ima vo MKD ;)
Се согласувам со тебе!! Од време на време читам како по нешто се средило во некој град, но мислам дека треба уште многу повеќе да се среди!
Има за гледање многу повеќе од Скопје (посебно се надевам на инвестиции во нашите Национални паркови и Скијачки центри) од кои би заживеале и помалите градчиња.
Не знам што ви беше нудено во агендата, зарем не ви беше понуден никаков проект? Ако не, зошто не го барате?
Мојата населба беше запуштена со децении, гето наркоманско. Се собравме сите (без оглед на партиски симпатии) и си побаравме урбанизирање, во спротивно - бојкот. Да видиш како одма се сетија на нас.

ALE-X-ANDAR

Direktor za Klosharizam
Член од
28 октомври 2011
Мислења
14
Поени од реакции
2
PurplePuma: vaka sega drugar za da se vidit vo eden grad sho imat "trebit od ministerstvoto da iskrelamiraat " sfajkash PRIMER EVE ukluchi mobimak odma welcome to macedonia bla bla we wish nice place and enjoying in macedonia go chek skopje ohrid zamisli SKOPJE I OHRID samo. ne da rechat sv. jovan bigorski eden od postarite manastiri na balkanov ....eden od postarite gradovi vo makedonija "struga" ima na 3 kmod struga edna crkva mozda datira od 6-7-8 vek A DRAGITEN NASHI ... skopje-ohrid ;) sfajkas so sakas da kazam ..:) ete neka odat ohrid neka se iznamirisaat od kanalizacijata kako septichka jama sho mirisat :)ali zapazi ova rabota SKOPJE-DRZAVA.....dur e skopje drzava nema drzava da ima vo r.makedonija..

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Абе ти разбираш агендатата како беше, зарем немаше агенда за Струга, за Св. јован Бигорски. Еве Скопјани си ја изгласаа агендата Скопје 2014 и таа се гради во полн ек! Оти не се буните што агендата ваша не ви ја исполниле... или сакате да кажете дека (пу-пу скраја да е) воопшто немало агенда! Немој со такви инсинуации...

:icon_lol: абе да ви го имам паметот на еден ден, па да видам во кое светско чудо живееме конечно :icon_lol:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
PurplePuma: vaka sega drugar za da se vidit vo eden grad sho imat "trebit od ministerstvoto da iskrelamiraat " sfajkash PRIMER EVE ukluchi mobimak odma welcome to macedonia bla bla we wish nice place and enjoying in macedonia go chek skopje ohrid zamisli SKOPJE I OHRID samo. ne da rechat sv. jovan bigorski eden od postarite manastiri na balkanov ....eden od postarite gradovi vo makedonija "struga" ima na 3 kmod struga edna crkva mozda datira od 6-7-8 vek A DRAGITEN NASHI ... skopje-ohrid ;) sfajkas so sakas da kazam ..:) ete neka odat ohrid neka se iznamirisaat od kanalizacijata kako septichka jama sho mirisat :)ali zapazi ova rabota SKOPJE-DRZAVA.....dur e skopje drzava nema drzava da ima vo r.makedonija..
Хехехех на Стружанец му е криво зашто Охрид го рекламираат :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.702
Поени од реакции
8.722
Скопје е главен град на РМ и нормално е таму најмногу да се инвестира.
Политиката на Т-Мобиле не можеме да ја дискутираме, тоа си е приватен капитал и што сакаат можат да напишат.

Реков - се надевам дека ќе се вложи многу повеќе во внатрешноста, немам валидни информации што се случува, би можела да шпекулирам само вака.
--- надополнето: Oct 28, 2011 10:37 AM ---
Абе ти разбираш агендатата како беше, зарем немаше агенда за Струга, за Св. јован Бигорски. Еве Скопјани си ја изгласаа агендата Скопје 2014 и таа се гради во полн ек! Оти не се буните што агендата ваша не ви ја исполниле... или сакате да кажете дека (пу-пу скраја да е) воопшто немало агенда! Немој со такви инсинуации...

:icon_lol: абе да ви го имам паметот на еден ден, па да видам во кое светско чудо живееме конечно :icon_lol:
Жал ми е што ти или не си прочитала, или ти ја одбрале опцијата која не си ја гласала, во градот во кој живееш.
Не го потценувај народот, многу добро знае што му одговара, а што не.

Секогаш пред било кои избори постојат агенди, мене ме интересира дали партијата која ја изгласале (која и да е) го остварува тоа што го напишала таму, во овој случај, околу средувањето на градовите.

П.С. Не си интересна, а ни смешна. Кажи нешто паметно, изненади ме.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Mнозинството што толку многу го сакаш или да се изразам народот, се неписмена багра со основно образование! Направи еден статистички пресек и ќе видиш што е еден просечен македонец од народот. :pos:

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Mнозинството што толку многу го сакаш или да се изразам народот, се неписмена багра со основно образование! Направи еден статистички пресек и ќе видиш што е еден просечен македонец од народот. :pos:
Тоа е причината зошто го сакаат го почитуваат толку народецот наш. Или да ги цитирам партиотитие "НЕ ГО ПОТЦЕНУВАЈ НАРОДОТ НИГГГГА."

Градот изменет, историјата изменета, клучен збор "остваруваме." Што и како не е битно, а зошто :icon_lol: е тоа е правото прашање.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Или со зборови на еден наш т.н. политичар - "Народот е секогаш во право па дури и кога греши "
Затоа сте таму каде што сте, затоа што го потценувате народот. Мнозинството е секогаш во право без разлика дали ви се допаѓало тоа или не. Ако не го разбирате тоа тогаш не треба да живеете во ова време.
Некој ги цитираше резултатите од изборите, и тоа не држи вода за проектов што го коментираме затоа што има луѓе што го подржуваат а што гласале за опозицијата а има и обратни случаеви. Како и да е политиките на владата (меѓу кои и проектов) беа ставени на избори и народот гласаше.
Дали оваа влада ја има подршката на мнозинството во парламент - ДА.
Дали оваа влада ја има подршката на народот - Да.
Дали оваа влади има лигитимитет да ги спроведува своите политики - ДА.
Ете го мнозинството кое е признато и признаено , се друго е само извртување тези

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.702
Поени од реакции
8.722
Баш убаво мислење за својот народ имаш.
Чудно, сега се повеќе народот се образува, ефтино е високото образование, задолжително средното...
Oh wait!
Па се бунеа зошто е задолжително средното!
--- надополнето: Oct 28, 2011 12:46 PM ---
Тоа е причината зошто го сакаат го почитуваат толку народецот наш. Или да ги цитирам партиотитие "НЕ ГО ПОТЦЕНУВАЈ НАРОДОТ НИГГГГА."

Градот изменет, историјата изменета, клучен збор "остваруваме." Што и како не е битно, а зошто :icon_lol: е тоа е правото прашање.
1. A зошто па да не се менува градот? Ај кажи ми те молам. Одма да излеземе да урнат тоа кружните текови, како не им е срам што ги направија!

2. Која историја е сменета?

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
1. A зошто па да не се менува градот? Ај кажи ми те молам. Одма да излеземе да урнат тоа кружните текови, како не им е срам што ги направија!
Ок е нека се прави. Само што се прави, како и каде се прави е така побајаги дискутабилно.
2. Која историја е сменета?
Македонската. Немаш приметено ?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Баш убаво мислење за својот народ имаш.
Чудно, сега се повеќе народот се образува, ефтино е високото образование, задолжително средното...
Oh wait!
Па се бунеа зошто е задолжително средното!
Да, да, сега завршуваат факултети и незнаат да спојат две реченици.Каков кадар излегува од факултетиве, страв да те фати.
Онтопик, кружните немаат допирни точки со Скопје 2014.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.702
Поени од реакции
8.722
Де бре девојче кај живееш ти. У тема за Скопје 2014 сме. Почни за спомениците тие треба да претставуваат "историја" па после иди надаље.
Кој од тие споменици ја менува нашата историја? Ченто, Сандански, Делчев.... кој де, кој?

Kajgana Shop

На врв Bottom