Зошто би имало џамија на сред општина со 90+% христијанско население?
А Албанците секако дека ќе протестираат за било што. Можеби утре ќе им текне да протестираат поради тоа што DonJas имал свинско дома у замрзнувачот. Верувам дека ти притоа најитно ќе го отстраниш кафирското нечисто месо и ќе го замениш со овчо.
Мене ич не ми е гајле ако некој протестира за тоа што јас го имам во фрижидер. Јас ти ја кажувам мојата гледна точка на ситуацијата која ВЕЌЕ се случи. Не зборам ништо на памет. Се спомна дека ќе се гради црква на плоштад, одма се дигна паника дека мора и џамија да има, ако нема џамија, нема да има ни црква. И така беше, нема црква, ниту џамија.
Ако не ти текнуе, на кале што се деси со црквата/манастирот што веќе почна да се гради? Пошто нема и џамија одма до него, го прекинаа градењето и почнаа да го рушат, и никој не го заболе кур за тоа. Комитите беа једини (+/- некои други граѓански групи) што се спротивставија на нелегалното блокирање на изградбата. Полицијата шо праеше? Пукаше сеир.
Нажалост пријателе државава наша не функционира како што треба, можеш и ти и тие со твоите размислувања да се трескате од земја колку сакате, факт е дека Албанците добиваат тоа што сакаат, нашава држава, владата, полицијата и така натаму, не прави ништо, ама апсолутно ништо во врска со тоа.
Јас сум атеист, мене верничките градби не ми значат воопште ништо, ниту ќе отидам, ниту некогаш ќе влезам во такво нешто. Што е до мене, јас би ги срушил сите (со исклучок на тие што имаат фрески и икони изработени пред 500 години, чисто поради тоа што ме фасцинира уметничката гледна точка на сето тоа, и условите во кои се цртани), само сепак сеуште има на планетава верници, и немам право да кажам дека тоа треба така да биде.
A зашто мора да има/ кој ти кажа дека ќе има..местово каде сакаа бурмали џамија се спрема за градска куќа ..која наскоро ќе почне со градба
Како што кажав погоре, не се гради џамијата, пошто не се гради ни црквата.
--- надополнето: Jul 10, 2011 3:04 PM ---
Aко си атеист твој проблем..а што ќе ми е мене кафичи и кафани на плоштад.. не идам да трошам пари.. дискриминиран сум,и што сега да плачам ?
Зашто си дискриминиран од кафичи и кафани пријателе?
Ако си дискриминиран од тоа, тогаш ќе бидеш дискриминиран и од секоја продавница што ќе ја видиш на улица, и од секоја можна фирма што постои.
Ама знаеш зашто всушност си дискриминиран? Пошто ти е криво дека неможеш тоа ти да го изведеш.
Од друга страна, црквата која гледам дека ти е толку многу битна да е на сред плоштад, ако отвориш да ја прочиташ библијата пошо глеам дека си верник, никаде не пишува дека треба да идеш у црква да се молиш, всушност не ни пишува дека треба да постојат цркви. Епа ајде да те видам, што верник си пријателе?