Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Нели сме секуларна држава? Што ке ни е религиозен објект на толку видно место? И некој да сте ми давале примери за црквите во другите градови што се на плоштад, тие плоштади се градени околу црквите а не вака да си додаваме.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Нели сме секуларна држава? Што ке ни е религиозен објект на толку видно место? И некој да сте ми давале примери за црквите во другите градови што се на плоштад, тие плоштади се градени околу црквите а не вака да си додаваме.
Aко си атеист твој проблем..а што ќе ми е мене кафичи и кафани на плоштад.. не идам да трошам пари.. дискриминиран сум,и што сега да плачам ?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Aко си атеист твој проблем..а што ќе ми е мене кафичи и кафани на плоштад.. не идам да трошам пари.. дискриминиран сум,и што сега да плачам ?
Што сакам можам да бидам и пак можам објективно да гледам. Религијата не се покажува со насилени религиозни градби туку со ВЕРА. Секаде можеш да одиш да се помолиш или што и да правиш. Ако ти е до црква на плоштад за да бидеш верник, алал нека ти е.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Што сакам можам да бидам и пак можам објективно да гледам. Религијата не се покажува со насилени религиозни градби туку со ВЕРА. Секаде можеш да одиш да се помолиш или што и да правиш. Ако ти е до црква на плоштад за да бидеш верник, алал нека ти е.
a да ги срушиме сите цркви и у пештери да се молиме ? тоа ви е целта на вас безверниците.. за изградба на црква на плоштад,мојот одговор е ..а зошто да не .. кога може во Скопје да има повеќе џамии од цркви,а христијанското население да е 70%,ќе може и црква баш во центар.. мене ме чуди зошто ниеден муслиман не е против изградба на џамија,него само христијаните и безверниците-христијани

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имам друштво што се муслимани и не сакаат никаков верски објект на плоштад. Тоа се вика чувство за естетика а не пување.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
a да ги срушиме сите цркви и у пештери да се молиме ? тоа ви е целта на вас безверниците.. за изградба на црква на плоштад,мојот одговор е ..а зошто да не .. кога може во Скопје да има повеќе џамии од цркви,а христијанското население да е 70%,ќе може и црква баш во центар.. мене ме чуди зошто ниеден муслиман не е против изградба на џамија,него само христијаните и безверниците-христијани
Каде ќе ја ставиш таа црква бе!?
На простор широк 40м а ќе оставиш на луѓето простор од 3м?
Ете го Соборниот Храм и онаа до МОБ, на 500м ви се.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ко првин, од кај знаеш што сум јас бе? Јас ти кажав објективно. Религиозни објекти си има колку сакаш, силење на никого не му одговара. И повторно, тибам нацијата која подржува архитектонски решенија врз основа на верски фанатизам.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ti drkas i sledstveno na toa ke goris vo pekolot.
A sigurno i si poglednal na nekoja so bludni misli (koga veke ne mozes da bludnicis)...
Citni si go Pismoto, treba da se pokaes kako prav vernik za da vlezes vo rajot, inaku i najgolemata crkva so ednotonski .999 promili zlaten krst koja ke go zafati cel plostad ne ti vrsi rabota...

Kade vo pismoto pisuva da se molis vo crkva!?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Каде ќе ја ставиш таа црква бе!?
На простор широк 40м а ќе оставиш на луѓето простор од 3м?
Ете го Соборниот Храм и онаа до МОБ, на 500м ви се.
Moра да ти цртам

CutPicture.com_2011-Jul-10_09_29_01.jpg

1.црква
2.Хотел Мериот
3. Хотел сеуште не се знае кој
4.Градска куќа т.н. Офицерски дом

Као што гледаш ,црквата би била на локација бр.1.. сега на тоа место имаш семкари,сончогледари и продавачи на книги..зјае како дупка,дава поглед на грдото здание наречено лумикс и недовршениот и одамна не реконструираниот ГТЦ..

Кога би се изградила црквата ,би имало симетрија ,гледаш со црвено како би биле симетрично подредени улиците,кога би немало црква,никаква симетрија нема да има..
--- надополнето: Jul 10, 2011 1:37 PM ---
Ко првин, од кај знаеш што сум јас бе? Јас ти кажав објективно. Религиозни објекти си има колку сакаш, силење на никого не му одговара. И повторно, тибам нацијата која подржува архитектонски решенија врз основа на верски фанатизам.
Кажи му го тоа на некој муслиман,две очи ќе ти извади..зашто не кажа нешто против џамиите кои никнуваат како печурки,него црква ти смета......:notworthy:

T

Tetro

Гостин
1.црква
2.Хотел Мериот
3. Хотел сеуште не се знае кој
4.Градска куќа т.н. Офицерски дом
А воздух за дишење од каде?
Вака заградено енма ниту место за влез ниту за излез од плоштадот.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
А воздух за дишење од каде?
Вака заградено енма ниту место за влез ниту за излез од плоштадот.
како нема..имаш 4 широки улици..имаш камени мост,имаш кеј ..едино хелиодром ако ви треба,ја незнам

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Кажи му го тоа на некој муслиман,две очи ќе ти извади..зашто не кажа нешто против џамиите кои никнуваат како печурки,него црква ти смета......:notworthy:
Ти изгледа црташ ама јас треба да ти зборам поооолеееекааааа.

Јас сум против СИТЕ верски објекти кои на сила се градат по цела Македонија само за да се мерат религиозните курови на верските заедници. На кој народ му треба бе црква на плоштад? Оние што живеат у зградата над Дал мет Фу? Или ај тие што живеат на Рекорд? Има полно цркви во тој дел. Ако веќе се буниш за повеќе цркви, зашто не се буниш за тоа што нема ниту една црква во општина Карпош? Туку одма се буниш за тоа што нема да ти се гради на плоштад. А за тоа за џамии, веруј имам повеќе против и тоа од истата причина - се силат од ИВЗ со толку големи минариња на премногу џамии кои се за 100 луѓе наменети. Ова ми е кажано исто и од професор муслиман па види сеа. Значи јас сум против какво и да вештачко полнење на празните места низ градов со религиозни објекти. Религиозни објекти - да, ама таму каде што е потребно. Религиозните објекти се за народот да оди во нив а не да ги гледа кога поминува покрај нив.

T

Tetro

Гостин
Ах, што беше убаво порано.... Имаше простор и концерти се правеа на плоштад, и фестивал со промоција на вино и секакви разни спектакли.

Сега каде ќе се прават?
По стапките на големците, на митинг пред влада? Нонсенс е работава. Кај е шуто, па сака да боде. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom