- Член од
- 28 мај 2008
- Мислења
- 3.231
- Поени од реакции
- 4.103
најбедаПобеда?
Победа?
Победа?
поБЕДА?
најбедаПобеда?
Победа?
Победа?
поБЕДА?
Aеродром?Скопје 2014?некаква врска?ФОТО: Новиот лик на влезот во „Аеродром“
вака се работи, пример треба да земат некои градоначалници,како тој на Кисела Вода,Охрид или Куманово
Па нема друго соодветно место кај да се стави веста .Aеродром?Скопје 2014?некаква врска?
инаку, me gusta
војвода на коЊвака се работи, пример треба да земат некои градоначалници,како тој на Кисела Вода,Охрид или Куманово
4,5 милиони денари за уредување на просторот кај чешма?! Зар има таму простор за уредување па што ќе им требаат толку пари... Леле колку бедно...Сигурно г-динот По_втор_пат_градоначалник ќе се фали до крајот на мандатот како тој допринел за општината со тоа што направил постамент на скулптура... И ништо друго, се разбира... Типот само општинската зграда знае каде му е во Кисела Вода, ништо друго за општината...Општина Кисела Вода, пак, има обврска да го изгради постаментот и да го уреди околниот простор за што од својот буџет одвои 4,5 милиони денари.
Прочитај ја книгата, потоа давај мислење. Ослободи се од гневот или насочи го таму каде што треба.Кој и да го пишувал ова има сериозни психички проблеми. Неможев да се изначудам на глупавоста прво да се помисли на ова, а не па и книга да се напише.
Во Куманово, Охрид и Струмица има најмалку државни инвестиции, затоа што се градоначалници од Сдсм, а не од Вмро.И Куманово може да стане Лас Вегас со државни пари, ама за жал никој не ни ги дава.Тотоално сме блокирана и отсечени од власта НАМЕРНО.Во Куманово последните 5-6 години немаше никаква државна инвестиција.Се она што се сработи се сработи од општинските пари.Јас не сум видел никаква државна инвестиција во Куманово.Се што се прави се прави во Скопје, а ти толку се радуваш на тоа како да си од Скопје.ФОТО: Новиот лик на влезот во „Аеродром“
вака се работи, пример треба да земат некои градоначалници,како тој на Кисела Вода,Охрид или Куманово
Во Куманово, Охрид и Струмица има најмалку државни инвестиции, затоа што се градоначалници од Сдсм, а не од Вмро.И Куманово може да стане Лас Вегас со државни пари, ама за жал никој не ни ги дава.Тотоално сме блокирана и отсечени од власта НАМЕРНО.Во Куманово последните 5-6 години немаше никаква државна инвестиција.Се она што се сработи се сработи од општинските пари.Јас не сум видел никаква државна инвестиција во Куманово.Се што се прави се прави во Скопје, а ти толку се радуваш на тоа како да си од Скопје.
Прво прочитај ја веста па после изнесувај глупости во темава! Оваа инвестиција е на Општина Аеродром, ни градот ги праи па најмалку владава има вмешано прсти у фонтаниве... али ве сфаќам љубоморни сте што вашите градоначалници парите ги трошат по кафани и по певаљки на плоштад, а нашиов у Аеродром се гледа за што ги троши да не набројувам многу има!Во Куманово, Охрид и Струмица има најмалку државни инвестиции, затоа што се градоначалници од Сдсм, а не од Вмро.И Куманово може да стане Лас Вегас со државни пари, ама за жал никој не ни ги дава.Тотоално сме блокирана и отсечени од власта НАМЕРНО.Во Куманово последните 5-6 години немаше никаква државна инвестиција.Се она што се сработи се сработи од општинските пари.Јас не сум видел никаква државна инвестиција во Куманово.Се што се прави се прави во Скопје, а ти толку се радуваш на тоа како да си од Скопје.
Ја не сам партиски обоен, ни имам партиску книшку, па да га брану градоначалница на Куманово.И он си има свои минуси.Taчно е земјак.. само што е тој што се сработи сс општински паре...
кажи ми 3 работе ,покрупни..да не е само крпење улице, или 5 квадрата бекатон нареден .
За Охрид сигурно имат пари, значи зборувам чисто општински од такси од туризам - настрана од буџетските пари на РМ (кои во секоја општина се минимални, освен во Скопје).Во Куманово, Охрид и Струмица има најмалку државни инвестиции, затоа што се градоначалници од Сдсм, а не од Вмро.И Куманово може да стане Лас Вегас со државни пари, ама за жал никој не ни ги дава.Тотоално сме блокирана и отсечени од власта НАМЕРНО.Во Куманово последните 5-6 години немаше никаква државна инвестиција.Се она што се сработи се сработи од општинските пари.Јас не сум видел никаква државна инвестиција во Куманово.Се што се прави се прави во Скопје, а ти толку се радуваш на тоа како да си од Скопје.
Ја не сам партиски обоен, ни имам партиску книшку, па да га брану градоначалница на Куманово.И он си има свои минуси.
Градски кеј, нов булевар, нов плоштад, атлетски патеке, асфалтирани много улице у град, приградски населбе и села су дел од проекти што су направени.Нова административна зграда и затворен базен су у процес на изградбу.Куманово нема буџет на Њујорк, па да прави којзнае какви проекти.
За улице си у праву дека се правив фушерајски, сас евтин асфалт, без тротоари, а тај улица бидне никаква за 5-6 године.Плус од водовод су толко неспособни што после асфалтирање на улице им текне дека забравиле негде цевке да ставивЈа не кажа дека си партиски обоен..далеко од тој,не ми беше намера.. ама да те цитирам..
1.Градски кеј , плоштад и 3 МУБ су проекти направени пред 5 године.. Од тг навамо су прошле 5 буџета од по 20 милиона евра за буџет = 100 милиона..
2. Кои много улице су асвалтирани ? У моју населбу улица беше асвалтирана пред 4-5 године,сга цела е пропадната ,ископана и дупка до дупку.. мислиш ли дека тој е НОРМАЛНО асвалтирање, за 5 год. улица да биде како пред асфалтирање ?.. не е нормално..
3. Сви тија улице и уличке у пригратски населбе су неквалитетно и фушерајски направени.. почни од дебелину на асфалт па заврши до тротоари кои ги нема,шахте подигнати кола да искршиш и без ивичњаци..
друже , такој не се работи , .. Куманово нема како Њујорк буџет,ама има довољно буџет некои основни работе да се средив за да заличимо и ми на људи и да почнемо како људи да живимо..