Солунски Атентатор
НУДИСТ
- Член од
- 10 мај 2010
- Мислења
- 2.727
- Поени од реакции
- 1.970
Napravete si tema za Kumanovo ,ne ja unistuvajte ovaa .
Да и што значи..? Не владеат масони? Ние сме вонземјани? Убав начин на авторот како да заработи пари од радознали..Не е ништо случајно изградено во проектот за 2014. Завчера купив една книга од анонимен автор која гласи "Скриениот симболизам на проектот Скопје 2014". Инаку ја купив од Табернакул на Рекорд и чини 180 ден. Веднаш ќе препознаете и ќе заклучите за што се работи кога ќе ја видите корицата на која е нацртан превртениот пентаграм со главата на Бафомет.
И ја сум за тоа.. а со тоа и Ченто треба да се тргне..за да се запази симетријата.http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=D0E4AC01EF373940AFFA8F7695657373
Ако оваа е вистина, конечно нешто паметно, мојата идеја ќе се оствари. Напишав на ова тема дека тој споменик не го личи каде што е, а има и уште неколку такви кои треба да се преместат.
Ти си ја прочитал книгата па да збориш на празно, прво прочитај ја што пишува па после суди кој заработувал пари а кој не. И овој проект е платен од некој да биде направен ете некои вика Скопје да стане окултен град, некој враќање на историјата преку овие градби или сосема друго, но се повеќе е веројанто првото па затоа и се притиска да се направи. Овие пари може и да не се од Буџетот на РМ, зашто би дале будаливе толку пари за камени скулптури и стари градби кога можат да ги искористат за многу други попаметни работиДа и што значи..? Не владеат масони? Ние сме вонземјани? Убав начин на авторот како да заработи пари од радознали..
--- надополнето: 29 декември 2011 во 22:41 ---
Не е ништо случајно изградено во проектот за 2014. Завчера купив една книга од анонимен автор која гласи "Скриениот симболизам на проектот Скопје 2014". Инаку ја купив од Табернакул на Рекорд и чини 180 ден. Веднаш ќе препознаете и ќе заклучите за што се работи кога ќе ја видите корицата на која е нацртан превртениот пентаграм со главата на Бафомет.
Таа лименка у што и да ја направат поубаво ќе изгледа отколку сега.знае ли некој дали вистина тоа сакаат владата у барок стил да ја напраат 0.о ?
таа лименка е изградена од некој човек(уште е жив не ми текнуе на името) и он си ја градел ја смислил и се тоа и сеа на грујо му прднало на паметот сакал градот да личи на будимпешта па ќе ја преправал тоа ми е страшно глупо .. ај па ако не и уким комплексот нека го преправат нема логика ... тоа си носи некој белези од некое време ...Таа лименка у што и да ја направат поубаво ќе изгледа отколку сега.
Тоа е лименка во буквална смисла на зборот и се наоѓа у состојба слична на Собранието, на се личи само не на зграда каде е сместена Владата.таа лименка е изградена од некој човек(уште е жив не ми текнуе на името) и он си ја градел ја смислил и се тоа и сеа на грујо му прднало на паметот сакал градот да личи на будимпешта па ќе ја преправал тоа ми е страшно глупо .. ај па ако не и уким комплексот нека го преправат нема логика ... тоа си носи некој белези од некое време ...
извини ама со барок неможеш ништо да осовремениш абе друже јас го подржував у главном проектов добро улица македонија да театарот да ама владата си носи друго обележје , УКИМ си носи сосема трето обележје значи сите тие си имаат обележја вака ќе искочи никогаш сме немале комунизам стално монархија било ова и среден век сме биле права европска држава , ај па ако не ко св.стефан у виена нека ја напраат соборна значи некој работи не идат ...Тоа е лименка во буквална смисла на зборот и се наоѓа у состојба слична на Собранието, на се личи само не на зграда каде е сместена Владата.
Исто ќе го поздравам и потегот доколку успеат комплексот на УКИМ да го осовременат.
Значи поише смета трансформерс лавовите на Гоце Делчев мостот и местоположбата на капијата отколку преуредување на изгледот на зградата-лименка.извини ама со барок неможеш ништо да осовремениш абе друже јас го подржував у главном проектов добро улица македонија да театарот да ама владата си носи друго обележје , УКИМ си носи сосема трето обележје значи сите тие си имаат обележја вака ќе искочи никогаш сме немале комунизам стално монархија било ова и среден век сме биле права европска држава , ај па ако не ко св.стефан у виена нека ја напраат соборна значи некој работи не идат ...
епа тоа е тоа ќе живееме у лага дека никогаш не сме живееле во комунизмот и дека сме биле европска држава во тој век ... што нема логика значи не е поентата да живееме во лага поентата е да бидеме тоа што сме а да одречеш дека сме живееле во комунизмот е чиста глупост .... што да ги уредиме УКИМ комплексот во барок и да се лажеме дека факултетот ни е стар како некој европски 0.о ? која е поентата ? зошто да се лажеме самите себеси ? значи да дел од улица македонија и зградите кај плоштад биле и порано нешто у тој стил или театарот којшто ств постоел нели , ама што е многу е многу ... владата си има свое обележје , УКИМ си има свое .... ај ако не се да напрајме у барок кој к*р тоа калето на ништо неличи ќе го прајме ко англиските замоци не го бива вакво , тоа црквата пантелејмон у охрид за к*р не ја бива ќе ја прајме ко средновековните катедрали во италија вака не ја бива , ме разбираш ?Значи поише смета трансформерс лавовите на Гоце Делчев мостот и местоположбата на капијата отколку преуредување на изгледот на зградата-лименка.
А ако со тоа што ќе биде реновирана зградата ќе се изгуби сеќавањето на комунизмот, тогаш не само Владата, сите згради кои го симболизираат комунизмот слободно нека ги преуредат.