Скопјанки - спремајте бикини!

Плажа на Вардар?

• Вкупно гласачи
    186

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Ти уште имаш трауми од Б.Ц и компанија

--- надополнето ---

А си помислил ли некогаш каква е таа вода во фонтаните....таа вода КРУЖИ не се менува постојано со нова, затоа и е ФОНТАНА
А си помислил ли ти дека водата што ќе ја исфрла фонтаната ќе паѓа у Вардар и ќе се меша ?? затоа реков,ќе праат базен за водата шо ќе се исфрла да паѓа у него,за да не се меша со вардарската,капиш?Али тоа нема да се деси,и ти секогаш кога ке поминуваш низ мостот ќе си одиш дома со арома на гомненца.:tv:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
^ Лечиш комплекси. Опозиција си, предавник си, чим ти смета ваков одличен проект.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
А си помислил ли некогаш каква е таа вода во фонтаните....таа вода КРУЖИ не се менува постојано со нова, затоа и е ФОНТАНА
Да бе, а водата од резерварот пак ќе паѓа во резервар? :eek:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Што му знаеш, италијанци ќе ја праат, ехее колкава механизација имаат донесено ...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
^ Лечиш комплекси. Опозиција си, предавник си, чим ти смета ваков одличен проект.
Убаво реков јас 2 страни наназад.

Него не ми се дискутира веќе на оваа тема, секогаш ќе има некој попаметен што ќе ми рече дека сум предавник :)

--- надополнето ---

Што му знаеш, италијанци ќе ја праат, ехее колкава механизација имаат донесено ...
Италијанци ќе ја прават? Ај барем ќе има 2 работни места за нашиов народ, оноа за стискање дугме.
Иначе штета, не знам дали новиов закон "ќе платам кога јас сакам" ќе важи и за италијанциве, изгледа на нив аванс ќе им дадеме дури...
Ама за овие нашиве фирми ќе важи законот, знаете, криза е и за државата и за фирмите, а законов "ќе платам кога јас сакам" ќе и помогне и на државата и на фирмите, зашто не е убаво македонските фирми да останат без работа, што ќе значат и нови отпушатања...

Ма марш сите бреее.... Знам дека темава е у ЧДА, али некој тука да ми кажува предавник, а уствари го "убива" сопствениот народ.
Ох бре глупи македончиња... предавници сме сите ние... или до проклетството на Александар е...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ти уште имаш трауми од Б.Ц и компанија

Да те поправам..ти лечиш трауми од тоа време штом мислиш дека и гомната се одлична идеа за напредоков на земјава :)

Генијалец

генијално
Член од
10 јули 2010
Мислења
58
Поени од реакции
4
ami oti samo za skopjankite ta i tie od drugite gradovi zosto da ne si pojdat i ne samo zenski ta nie maskite nemame li kupaci
nekako naslovov mi e glupav

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Да те поправам..ти лечиш трауми од тоа време штом мислиш дека и гомната се одлична идеа за напредоков на земјава :)
Па серете многу..од кај иначе толку гомна у Вардар :uvo:.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.473
Поени од реакции
7.924
Од вчера почна со работа игралиштето за одбојка на песок. До недела ќе се одржува турнир во одбојка на плажа. Од понеделник теренот ќе биде бесплатен за користење, со претходно закажување (дополнително ќе бидат објавени детали за ова).

Член од
28 март 2006
Мислења
17.746
Поени од реакции
12.202
Додека се трошат дебели пари за коекакви проекти, се друго тоне во ѓубре и се распаѓа...дури и болниците (повеќе слики од руинираната болница има во печатеното издание)

Место во Битола, се вратив во Сомалија

По 40 години поминати во Австралија, Стефан Ѓоргиевски ова лето првпат стапна во родното село Поешево и во Битола. Тој еден месец чека прием кај градоначалникот Владимир Талески за да му ги покаже фотографиите од, како што вели, срамот на Битола.
"Во доста реклами во медиумите гледав и слушав запознај ја Македонија, и точно тоа го сторив кога дојдов во мојот град Битола. Од она што го видов и сретнав, можам да кажам дека се срамам од каде потекнувам. По на што го гледам по улиците, по реките, по болниците, повеќе наликуваме на државата Сомалија отколку на која било европска земја. Не си верував на очите кога ја шетав мојата родна Битола. Жените на потпетици не можат да одат слободно по Широк сокак, се сопнуваат, паѓаат. Ромите во центарот на Битола се капат во фонтаната, а да не зборуваме за Битолската болница и за ѓубрето насекаде по градот. Тоа, навистина, е невиден срам", вели Стефан.
Отишол до Општината Битола и побарал да разговара со градоначалникот Владимир Талески, но и по еден месец, сe уште никој не му се јавил.
"Тука сум повеќе од 2 месеца и не можам да замижам пред она што го гледам, а богами и го мирисам во мојата Битола. Сакам да го прашам градоначалникот Талески што направи со неговото предизборно ветување дека ќе направел Битола да личи на големите градови во Австралија. Но денес Битола, за жал, повеќе личи на Сомалија, а многу е далеку од Австралија. Градоначалникот Талески го запознав како глумец пред десетина и повеќе години во Австралија. Можеби е најдобро да $ се врати на глумата, а да им ја остави Битола на тие што имаат визија за градот. Не знам дали нашиот премиер Никола Груевски знае што се случува во нашава Македонија. Не знам дали знае за корупцијата која овде во Битола, во државните институции, почнувајќи од полицијата, Болницата и други институции ја има на секој чекор", вели иселеникот Стефан Ѓеоргиевски, кој работи како маркетинг менаџер на австралиско-македонски неделник.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Abe arno vikaat VARDAR da ve odnesi arno vi praj GRADONACHALNIKOt :) hahahahaha Ko nema site da ve odnesi

Kajgana Shop

На врв Bottom