Скијање Зима 2011/12

Оваа зима на скијање:

• Бугарија

Гласови: 34 40,0%
  • Македонија (на некои од нашиве ски центри)

Гласови: 34 40,0%
  • На подалечно место, ќе наведам на кое

Гласови: 4 4,7%
  • Оваа зима не одам на скијање (финансиска криза)

Гласови: 3 3,5%
  • Србија

Гласови: 2 2,4%
  • Не одам на скијање, ќе одмарам оваа зима

Гласови: 8 9,4%

• Вкупно гласачи
    85

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Пошо никој не се произјаснил на темава, ајде брзо... кој каде беше викендов?

Јас бев Пелистер- Копанки (отворање минатата саботата), па споделувам искуство за сите што сакаат да го посетат.
Дневна карта:400 денари во викенд, во нормален ден 300. Работи секој ден освен понеделник (без разлика на луѓе), најверојатно после нова година ќе работи 7 дена во неделата.

Моментално во функција само жичарницата, ски лифтот не работи, ама стазата е спремна, така да се очекува и тој да го пуштат наскоро. Должина на двете патеки за скијање околу километар и пол. Не е којзнае што, ама колку пари толку музика. Снег моментално има околу 80 цм, но нажалост е многу сув. Патеката е добро спремна ама заради немањето на подлога многу брзо снегот се растурка на страна и се појавија камења. Ако не падни нов снег деновиве, не се исплати да се оди.

- Ски центар Вигла (соседна Грција, во близина на Лерин)
Другар мој беше во неделата, и ќе си каснам од мадето шо не ојдоф со него... 13 евра дневна карта, функционира 100%... 2 ски лифтови, 2 жичарници, 6 ски патеки + спремни за сезоната уште од пред 1 недела, подлога со топови тинтири минтири... со еден збор кажано перверзија. Нареден пат таму ќе одам.

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Пошо никој не се произјаснил на темава, ајде брзо... кој каде беше викендов?
.
И јас ја отворив сезоната вчера! На Шапка бев,сончев ден прекрасно беше.се до 2ипол кога стана магловито. Стигнавме накај 9,уште немаше гужва,се пуштивме неколку пати по Тетекс и двоседот, па трнавме на Церипашина,и цел ден таму окапавме,освен 15 минути пауза за чај. 900 денари е дневна преку викенд, преку недела 600 денари,мислам дека беше,не сум сигурен
Снег имаше,спремни беа стазите,но при крај на денот,исто како на Пелистер, и тука се појавија камења! Се на се убав скијачки ден пројдов! само нека ни се таложи снегот.

И Џиш,една молба до тебе,ако се собирате екипа за на Вигла,да ме убаците и мене,ќе се довлечкам до Битола,па да поделиме трошоци за пат,и башка заедничко кајгана скијање да истераме. Не сум бил на Вигла,а читам на форумов дека супер е спремено.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Желба, изнајмени скии од 300-400 денари и некој да ти ги покаже основите. Скијање е радост другар,само тоа не заборавај,зошто додека не ги научиш основите малку е заморно

Инаку јас денеска отворив сезона! Шапка беше топ спремена! Еден збор:Церипашина! Отворена беше топ спремена, како мали деца бевме со другарите!
Работеше Церипашина? Скапаници се, во саботата не ја пуштија и седеа до 2 само, да не потрошат случајно струја троа повеќе на отварање. Означена беше или нешто зошто слушав дека ја поправале?
Инаку јас бев саботата на Шапка и времето беше ПЕРВЕРЗИИ, снегот беше добар иако на некои места фалеше ама ко прв пат бордање после една година јако си поминавме :)

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Работеше Церипашина? Скапаници се, во саботата не ја пуштија и седеа до 2 само, да не потрошат случајно струја троа повеќе на отварање. Означена беше или нешто зошто слушав дека ја поправале?
Инаку јас бев саботата на Шапка и времето беше ПЕРВЕРЗИИ, снегот беше добар иако на некои места фалеше ама ко прв пат бордање после една година јако си поминавме :)
Да да работеше Церипашина,а сите лифтови и жичарите работеа до 3ипол,супер беше во неделата. Ваљда дека сабота бесплатно беше,па затоа штеделе. глупо е ало тоа е тоа. Само нека трупа снег,фаците на жичарата ми кажаа дека цела сезона ќе биде отворена

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Да да работеше Церипашина,а сите лифтови и жичарите работеа до 3ипол,супер беше во неделата. Ваљда дека сабота бесплатно беше,па затоа штеделе. глупо е ало тоа е тоа. Само нека трупа снег,фаците на жичарата ми кажаа дека цела сезона ќе биде отворена
Па ако отидам јас или нема да работи или ќе работи али ќе биде ужас времето : )))) До сега ни еднаш ја немам начекано Церипашина ко што треба... Така да ако планирате да идете молете се да не идам и јас во истото време зошто нема да ви се исплати :D

Член од
20 октомври 2011
Мислења
45
Поени од реакции
24
читам како сте поминале викендов на скијање и ви завидувам по малце.:icon_lol: јас знам да скијам и имам желба за скијање но немам друство:( па ако има некој од Скопје што иде често и сака да ме прими у друштво нека пише:)

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
читам како сте поминале викендов на скијање и ви завидувам по малце.:icon_lol: јас знам да скијам и имам желба за скијање но немам друство:( па ако има некој од Скопје што иде често и сака да ме прими у друштво нека пише:)
Скијаш или бордаш? Може да се договориме и од форумов да се собереме луѓе да идеме на скијање на ден или сл.

Член од
20 октомври 2011
Мислења
45
Поени од реакции
24
Скијаш или бордаш? Може да се договориме и од форумов да се собереме луѓе да идеме на скијање на ден или сл.
јас скијам... иначе нека се изјаснат кој е заинтересиран за скијање па да напрајме добра организација после нова година и да одиме :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
И Џиш,една молба до тебе,ако се собирате екипа за на Вигла,да ме убаците и мене,ќе се довлечкам до Битола,па да поделиме трошоци за пат,и башка заедничко кајгана скијање да истераме. Не сум бил на Вигла,а читам на форумов дека супер е спремено.
Лани имаше превоз со комбе на релација Битола - Вигла - Битола, така да и немораше којзнае каква екипа да се бери за да се оди на скијање... картата беше 5 евра, можиш место да си резервираш совреме, комбето најчесто беше полно. Годинава најверојатно ќе ја има релацијата пак, па ќе ти кажам, сеуште е рано пошо и на Вигла сега падна првиот снег. Инаку како јас ќе одам незнам, зависи од то како ќе има гужва во викенди... пошо сум со флексибилно работно време, можно е да се свлечкам до таму во делник (нема гужва, а ќе работам во сабота/недела), а ми се прај ќефо и за ноќно скијање (го пуштија и то годинава) ама навечер било многу ладно па без солидна опрема не е препорачливо да се оди освен ако немаш намера да преседиш ноќта во кафанчето.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
јас скијам... иначе нека се изјаснат кој е заинтересиран за скијање па да напрајме добра организација после нова година и да одиме :)
Може :) Јас сум на борд али нема гајле последно време повеќето пати одам со скијачи :) Кој сака нека каже, може да се организираме со коли или има комбиња што собираат 8 патници, за 50 евра носат до Шапка и враќаат. Додади ме на скајп или на фејсбук, може да идеме деновиве пак па ако сакаш да дојдеш со нас.
FB: http://www.facebook.com/profile.php?id=1434575021

M

macgowan

Гостин
Лани имаше превоз со комбе на релација Битола - Вигла - Битола, така да и немораше којзнае каква екипа да се бери за да се оди на скијање... картата беше 5 евра, можиш место да си резервираш совреме, комбето најчесто беше полно. Годинава најверојатно ќе ја има релацијата пак, па ќе ти кажам, сеуште е рано пошо и на Вигла сега падна првиот снег. Инаку како јас ќе одам незнам, зависи од то како ќе има гужва во викенди... пошо сум со флексибилно работно време, можно е да се свлечкам до таму во делник (нема гужва, а ќе работам во сабота/недела), а ми се прај ќефо и за ноќно скијање (го пуштија и то годинава) ама навечер било многу ладно па без солидна опрема не е препорачливо да се оди освен ако немаш намера да преседиш ноќта во кафанчето.
Пак има комбе редовно за Вигла и годинава и тоа колку разбрав сега ќе да се повеќе `превозници`. Јас сефте не направив викендов ама по новогодишните празници врзувам неколку дена одмор за божиќ и ќе одам секој ден(пусти желби, ќе видиме...).
А крајот на месецот ѓомити Банско, ако има кворум. Се на се, ќе има снег треба да се искористи.
Џиш, за Вигла ноќно скијање се е ок, само треба баааѓи оштри кантови и не многу загревање претходно со рум и сл.адитиви бидејќи јас пред 2 год. имав солидна набиеница и проблеми од тоа ноќното.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
23
Поени од реакции
10
Ne ve razbiram,i vi se cudam na site.Pazi Grcija ski tereni i zimski centri.Izvinete no ne ste normalni......hahahahahhallllne ve razbiram,aloooo toa tuka ima problem so sneg a ne dole.Eden ke otide ili nekoj lapnal pari za promocija a Vie site se palite....alooooo JUG e toa....ne ste normalni.
Vikendov bev na otvaranje na ski sezonata vo Krusevo i top si pominavme,stazite super sredeni,zicarnicata renovirana,baciloto na stazite go napravile preubavo,vo natre po kratki rakavi da sedis,usluga top....ajde da ne ve palam,sepak Vie pak odete za Grcija i ve molam samo potivko da zboruvate vo nivnite ski centri za da ne ve razberat od kade ste.Vprocem i site taka se odnesuvate koga ke otidete vo Grcija,a nekoi podobro se snaogjaat kazuvaat deka se od druga drzava a ne od Makedonija.Vie samo taka pravete a jas ke ve cekam vo prekrasnoto Krusevo.

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Пријателе,Крушево е што би рекол macgowan,tres legere,многу лесни се стазите. На Вигла не сум бил,но го фалат форумските скијачи,па би сакал да го посетам.

Јас одам да скијам,не да расправам политика таму. Нели здодеа овој муабет веќе.

Член од
20 октомври 2011
Мислења
45
Поени од реакции
24
знае ли некој дали ски лифтовите во крушево ке работат на 1ви јануари ?

M

macgowan

Гостин
Ne ve razbiram,i vi se cudam na site.Pazi Grcija ski tereni i zimski centri.Izvinete no ne ste normalni......hahahahahhallllne ve razbiram,aloooo toa tuka ima problem so sneg a ne dole.Eden ke otide ili nekoj lapnal pari za promocija a Vie site se palite....alooooo JUG e toa....ne ste normalni.
Vikendov bev na otvaranje na ski sezonata vo Krusevo i top si pominavme,stazite super sredeni,zicarnicata renovirana,baciloto na stazite go napravile preubavo,vo natre po kratki rakavi da sedis,usluga top....ajde da ne ve palam,sepak Vie pak odete za Grcija i ve molam samo potivko da zboruvate vo nivnite ski centri za da ne ve razberat od kade ste.Vprocem i site taka se odnesuvate koga ke otidete vo Grcija,a nekoi podobro se snaogjaat kazuvaat deka se od druga drzava a ne od Makedonija.Vie samo taka pravete a jas ke ve cekam vo prekrasnoto Krusevo.
Се гледа дека си жолтоклунец како аватарот ама ај кратко да ти појаснам нешто.
1- Не коментирај за таму каде не си бил и што не си видел/поминал.
2- Отвори карта на Македонија и види каде е Битола/Баба планина. На ЈУГ - па има повеќе снег од твојот(ваљда) север каде според тебе е нормално да има снег. А местото за кое пишувавме се наоѓа на таа иста планина Баба, само од Грчка страна на границата. Ти фали географија. И е на 50 км од кај мене дома односно точно 1 сат сосе мавање печат на граница.
3- Тие шо мават печат на граница и шо ти го продават ски-пасот и се вработени во тој ски центар зборуваат Македонски поубаво од тебе. Од тие села каде се наоѓа тој ски центар(околината на Лерин)имаше огромен број наши загинати во граѓанската војна во Грција и се водеа на таа планина едни од најзаебаните битки во истата и таму ангиските авиони фрлаа напалм по нашите луѓе - така да не ми кажувај како зборам и на кој јазик со нив туку прибери си го пердувот од назад и зборај за тебе дали се кажуваш кој си и oд каде си кога ќе одиш Грција, ако имаш одено - не пелтечи за мене. За политика sod off на друг форум. Овде збораме за скијање.
А Крушево оди и сончај се никој не ти брани. Или седи в бачило.

Kajgana Shop

На врв Bottom