Скијање Зима 2011/12

Оваа зима на скијање:

• Бугарија

Гласови: 34 40,0%
  • Македонија (на некои од нашиве ски центри)

Гласови: 34 40,0%
  • На подалечно место, ќе наведам на кое

Гласови: 4 4,7%
  • Оваа зима не одам на скијање (финансиска криза)

Гласови: 3 3,5%
  • Србија

Гласови: 2 2,4%
  • Не одам на скијање, ќе одмарам оваа зима

Гласови: 8 9,4%

• Вкупно гласачи
    85

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ne ve razbiram,i vi se cudam na site.Pazi Grcija ski tereni i zimski centri.Izvinete no ne ste normalni......
фала на елементо... Пази: Грција топ ски терени и зимски центри. Колку и да нејќиме да признајме, и многу подобро организирани од нашите.

hahahahahhallllne ve razbiram,aloooo toa tuka ima problem so sneg a ne dole.Eden ke otide ili nekoj lapnal pari za promocija a Vie site se palite....alooooo JUG e toa....ne ste normalni.
Тука има сериозен проблем, ама не е со снегот. Проблемот е со менталитето на суратите шо ни се одговорни во државата. Конкретно денеска копанки не работеше жичарницата со изговор дека „ја чуваме патеката за викендот“, а хотелот Молика е фул со Бугари. За шо се тие дојдени кај нас? Па по 15 минутно натегање со директорката на хотелот се одлучија да ја пуштат жичарницата...
Кога сме кај снегот, за него барем е лесно на овие температури. Слика од мојата кола, сликана во саботата, на бегање од копанки (сато се гледа убо, 12.40, на пладне)

Шо кажва термометарот? Има потреба да ти кажам колку беше од сабајлето во 8?? Со црево да прскам ќе напрам лизгајнца, не па со топ. Ама топ за нашиве е онаа направата за пукање... артилериска. Топ за снег е измислена именка и за 15-тина години можи ќе сватат која е намената на “чудото“. 3 топови имаат браќата на југ и ги решаваат сите проблеми. Лани прво скијање беше на вештачки снег на половина стаза отварање на 20-ти декември... такво такво, од мавровското најавување отворање на сезоната, дрн дрн дрн и 170 км во 1 правец за седење на ливата е мноооогу пати поарно. Да не ти напоменувам дека Вигла - долната точка е на 1700 метри, додека најгорната е над 2000... за споредба Молика е на 1400 метри, додека горната е 1700... а ни Крушево твое фалено не е нешто повисоко. Север југ... не игра улога.

Vikendov bev na otvaranje na ski sezonata vo Krusevo i top si pominavme,stazite super sredeni,zicarnicata renovirana,baciloto na stazite go napravile preubavo,vo natre po kratki rakavi da sedis,usluga top....ajde da ne ve palam,sepak
Чек сеа... ти или не си скијач или нивите што летно време ги садат со тутун ги споредуваш со инфраструктура во која е вложена милионска сума на пари... Одиш на скијање или да дремиш во некоја локална биртија со цени слични како на аеродром?

Vie pak odete za Grcija i ve molam samo potivko da zboruvate vo nivnite ski centri za da ne ve razberat od kade ste.Vprocem i site taka se odnesuvate koga ke otidete vo Grcija,a nekoi podobro se snaogjaat kazuvaat deka se od druga drzava a ne od Makedonija.
Не коментирам на ова, пошо најверојатно Крушево ти е топ дестинација шо си ја посетил. Се кладам по 100 евра дека вработените во Грција знаат појќе Македонски од вработените на Шапка. Мада изгледа тоа за тебе е голема непозната, па те молам немој да осудуваш и рассудуваш ко неможиш подалеку од носот да си видиш.

Vie samo taka pravete a jas ke ve cekam vo prekrasnoto Krusevo.
Ти чекај не... и да знаеш дека ќе дојдиме во Крушево, ама не на скијање. Можеби на ракија.

И за последен пат: имам одено Вигла преку 20 пати. Стално одам со мое возило. Појќе мака имам видено од нашите царинарници (имаше случај ми броеа чевли в багажник) отколку со Грците. Не се будали тие, знаат зошто одиме (читај да трошиме пари) кај нив на скијање карта 15 евра, чај-кафе евро и пол, две, гирото во Лерин е неминовно... секако си таму ќе свртиш до Лидл да видиш шо има на промоција, оп пеесче летна. И не замараат нормално. Да не се разбериме погрешно, би потрошил исто толку и кај нас, ама да има за што. Да давам јас 1200 денари за дневна на Маврово + да тепам 170 км во правец е тотално неисплатливо. Кожуф е уште подалеку од Битола засега, ќе видиме ко ќе го напрат пато од страната на Кавадарци... така да Вигла и Копанки се единствените разумни дестинации за мене за зимава. А како што има најава за врнежи, многу веројатно е да си извадам сезонска за Пелистер...

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Денес новогодишно ја отворив сезоната на Вигла :)
Ептен лошо време, магла, ладно, ветер... Ама тепих стази и никаква гужва :)
Презадоволен сум. Вигла е баш плати па клати, се си има свој ред.
Нема пешадија на стаза, нема санки, нема моторни санки на местата кај шо се скија...
Вработените се културни, луѓето не се напиздени како што се нашите, патот е среден, имаш место за паркинг до самата жичара, едино нашите цариници се негативци во филмот, љубезност 0... Се на се европски ски центар на 50 километри од Битола... Жално што ние кога имавме жичара тие сонваја за санка, а сега се светлосни години пред нас.

Најубаво ми е на Копанки, тука нема збор... Ама дека сме камено доба спрема цел свет, сме! За да се среди кај нас потребно е време, амбициозни луѓе а не партиски набутани од полето кои прв пат снег гледаат... :cautious:
Никогаш во 9 точно не ги пуштиле ски лифтојте или жичарата... "Почекајте да се соберат луѓе" е оправдање... А шо ако не дојдат луѓе? :eek:
Плус во викенд, нагоре се качват преку 200 коли и никој не клава ред, ќе донесат деца на зимовање, наставничките брзо брзо кафето да не им избега, и тие ко овци ќе се раштркат по стазата, ем ќе земиш на душа некој ем ја уништуват.
Денес работеа сите стази на Вигла, кај нас никогаш не памтам да вртат сите ски лифта и жичарата. Ако работи горе, тогаш не работи долу и обратно, Копанки во дефект беше горниот ски лифт 10 години негде... Селаните шо се вработени таму мора на секое да ти прегледат карта, и миљон пати имам видено кај шо му ги кинат картите за безвеза нешто...

Дали сме патриоти или предавници шо одиме во Грција, ме боли левото маде за то! Одам кај шо ме ценат како човечко суштество и кај шо има правила и нормативи, и кај шо ми е мене убо. Бидете глобални, не локални ;)

M

macgowan

Гостин
Денес новогодишно ја отворив сезоната на Вигла :)
Ептен лошо време, магла, ладно, ветер... Ама тепих стази и никаква гужва :)
Презадоволен сум. Вигла е баш плати па клати, се си има свој ред.
Нема пешадија на стаза, нема санки, нема моторни санки на местата кај шо се скија...
Вработените се културни, луѓето не се напиздени како што се нашите, патот е среден, имаш место за паркинг до самата жичара, едино нашите цариници се негативци во филмот, љубезност 0... Се на се европски ски центар на 50 километри од Битола... Жално што ние кога имавме жичара тие сонваја за санка, а сега се светлосни години пред нас.

Најубаво ми е на Копанки, тука нема збор... Ама дека сме камено доба спрема цел свет, сме! За да се среди кај нас потребно е време, амбициозни луѓе а не партиски набутани од полето кои прв пат снег гледаат... :cautious:
Никогаш во 9 точно не ги пуштиле ски лифтојте или жичарата... "Почекајте да се соберат луѓе" е оправдање... А шо ако не дојдат луѓе? :eek:
Плус во викенд, нагоре се качват преку 200 коли и никој не клава ред, ќе донесат деца на зимовање, наставничките брзо брзо кафето да не им избега, и тие ко овци ќе се раштркат по стазата, ем ќе земиш на душа некој ем ја уништуват.
Денес работеа сите стази на Вигла, кај нас никогаш не памтам да вртат сите ски лифта и жичарата. Ако работи горе, тогаш не работи долу и обратно, Копанки во дефект беше горниот ски лифт 10 години негде... Селаните шо се вработени таму мора на секое да ти прегледат карта, и миљон пати имам видено кај шо му ги кинат картите за безвеза нешто...

Дали сме патриоти или предавници шо одиме во Грција, ме боли левото маде за то! Одам кај шо ме ценат како човечко суштество и кај шо има правила и нормативи, и кај шо ми е мене убо. Бидете глобални, не локални ;)
Sid mate...се шо кажа си е на место. Од понеделник ќе одам натаму. Ме интересира колку/дали има нов снег таму.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ne ve razbiram,i vi se cudam na site.Pazi Grcija ski tereni i zimski centri.Izvinete no ne ste normalni......hahahahahhallllne ve razbiram,aloooo toa tuka ima problem so sneg a ne dole.Eden ke otide ili nekoj lapnal pari za promocija a Vie site se palite....alooooo JUG e toa....ne ste normalni.
Vikendov bev na otvaranje na ski sezonata vo Krusevo i top si pominavme,stazite super sredeni,zicarnicata renovirana,baciloto na stazite go napravile preubavo,vo natre po kratki rakavi da sedis,usluga top....ajde da ne ve palam,sepak Vie pak odete za Grcija i ve molam samo potivko da zboruvate vo nivnite ski centri za da ne ve razberat od kade ste.Vprocem i site taka se odnesuvate koga ke otidete vo Grcija,a nekoi podobro se snaogjaat kazuvaat deka se od druga drzava a ne od Makedonija.Vie samo taka pravete a jas ke ve cekam vo prekrasnoto Krusevo.
Скијаш/бордаш или идеш на планина за да пиеш чај/кафе на бачило? Какво Крушево не треси, тоа за мали деца ски центар и за прво скијање. Не се споредува со ниеден нормален ски центар.Ако ти плаќаат да ги рекламираш или имаш удел во ски центарот тогаш ок али овие муабети не ги прави на некој што бил бар еднаш на скијање дека Крушево е добар ски центар.
На јужниот пол има снег?

П

Паган-др

Гостин
Најголем проблем за нашиве центри ми е превозот. Не сум налетал до сега на еднодневни до Маврово, во прошли 3 години еднаш отидов со кола, ама сега не е изводливо. Во случај некој да има информации за еднодневни со комбе/автобус/шоидае нека каже.

Иначе цела недела бордање здравје ќе поминам во Боровец. Убави стази, не ги штедат топовите, ноќен живот одличен, хотелска услуга топ.

Член од
1 јануари 2012
Мислења
9
Поени од реакции
8
Дали имате некаква информација за отворањето на Кожуф. Знам дека се отвора утре, ама поточно во колку часот, а и дали има нешто бесплатно скијање или поевтина карта???

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Дали имате некаква информација за отворањето на Кожуф. Знам дека се отвора утре, ама поточно во колку часот, а и дали има нешто бесплатно скијање или поевтина карта???
Безпари ќе биде. Ако има некој што му се иде од Скопје нека пише во пп може да имам слободно место во кола за нагоре.

?

..........

Гостин
Денеска си дојдов од Шапка, не бев да скијам по шо не ни знам да скијам, али гледав таму скијат некои, три дена бев, и секој ден имаше народ....изненаден сум, незнаев дека кај нас има толку заинтересираност за скијање :eek:

Член од
1 јануари 2012
Мислења
9
Поени од реакции
8
Безпари ќе биде. Ако има некој што му се иде од Скопје нека пише во пп може да имам слободно место во кола за нагоре.
Сигурен си дека ќе биди бесплатно утре Кожуф???

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Нека пише некој како беше на Кожуф ние се успавме :facepalm:

Член од
6 октомври 2011
Мислења
21
Поени од реакции
7
Нека пише некој како беше на Кожуф ние се успавме :facepalm:
Бев на Кожув денес иии не беше баш :cuc: . Не беа сите стази средени т.е само една. Не беше бесплатно до 12 30 беше 700 ден, а после 400 ден.

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Денеска си дојдов од Шапка, не бев да скијам по шо не ни знам да скијам, али гледав таму скијат некои, три дена бев, и секој ден имаше народ....изненаден сум, незнаев дека кај нас има толку заинтересираност за скијање :eek:
Камо среќа другар да имаше помалку гужва:) Појди на Маврово кога има снег во ек на сезона да видиш што е! ред се чека до небеса:)

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Најголем проблем за нашиве центри ми е превозот. Не сум налетал до сега на еднодневни до Маврово, во прошли 3 години еднаш отидов со кола, ама сега не е изводливо. Во случај некој да има информации за еднодневни со комбе/автобус/шоидае нека каже.

Иначе цела недела бордање здравје ќе поминам во Боровец. Убави стази, не ги штедат топовите, ноќен живот одличен, хотелска услуга топ.
Имаш секој ден комбиња за Маврово.250 ти е за студенти за останати е 300(ова од скопје).Повратна не знам дали имаат никад не сум користел ако сакаш пиши ПМ ќе ти дадам број.Има повеќе што возат ама јас најчесто се возам со него.

Kajgana Shop

На врв Bottom