- Koga nekoj 5 pati edno po drugo ke mi kaze nesto da napravam. Primer: Frli go dzubreto. Ja: Sega, za 5 min. I posle vo tie 5 minuti uste 5 pati ako mi kaze istoto i mi se cini mozam da poludam
- Ako nekoj pravi muabet na telefon i od pozadina nekoj pameten misli deka treba glasno da vika da slusne i drugiot, znaci ako sakam da prajme grupen muabet ke go pustam tel za site.
- Nemiejne na racete posle rabota, odejne vo WC itn. Pogadno nesto nemat, pa lugje, si davame race za pozdravuvajne, pravime jadejne so niv itn. bar miete gi redovno i posebno posle odejne vo WC.
- Buckajne so mrsni prsti na ekran. Moze i da se pokaze nesto na ekran bez buckajne na ekranot. Mnogu me nervira ko so igli da me bockat nekoj
- Nepocituvajne na privatnosta/intimnosta: Znaci nekoj ako misli deka moze da mi cepka na tel ili kompjuter i da bucka kaj ne treba ke si dobie drska reakcija od mene. Premineta e granicata. Ako sakam nesto da spodelam so nekogo ke mu kazam, stom ne sum mu kazal znaci ne e za nego. Kratko i jasno.
- Idejne na gosti bez najava. Znaci barem 5 minuti pred da dojde neka javi da znam. Mozet ne mozam, mozebi momentalno ne sakam gosti? Razbiram pod itno ili spontano ako ispadne ama ne e tesko na kratko da se javis, posebno na sabajle. Vo Makedonija praktika e, posebno vo pomali mesta da ja cuvas vratata nezaklucena pa nekoj podmuklo moze da ti dojde bez najava. E nema, klucot i cao.
E ovie raboti me nerviraat posebno, sigurno su propustil i nesto drugo ama stom ne mi teknuvaat na prvo, tie se sporedni. I da dodadam samo, deka ne mrcam na prazno tuku gornite raboti ja gi pocituvam i ne gi pravam, znaekji deka me nerviraat.