Сите убави мисли ТУКА!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.410
Мисла, цитат, извадок на денот:

"Nikada nećeš razumjeti tu prazninu u mom srcu. Nikada ju nećeš znati zagrliti, ispuniti. Nikada nećeš znati razumjeti tu maglu u mom pogledu. Kad odlutam, kad zastanem u pola riječi,u pola koraka. Uvijek ću ti ostati daleka. Uvijek ću ti odgovoriti: Nije mi ništa, a svašta mi je."
 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.108
сиот проблем со светот е во тоа што,глупаците и фанатиците се секогаш уверени во себеси, а умните луѓе -полни со сомнежи
 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.108
Фудбалерите мораат да знаат да ја испеат химната, а навивачите И да ја исвиркаат !
 

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Обрни внимание на нашите млади луѓе - тие се повредени!

Мудроста доаѓа кога ќе почнеш да го живееш животот што Бог го има наменето за тебе.

Секој момент, секоја случка во твоето патување на земјата, сади нешто во твојата душа.

Кога ќе станеш наутро дај благодарност за храната и радоста на постоењето. Ако не гледаш причина за да бидеш благодарен, тогаш вината е во тебе.

Ја поздравувам светлината во твоите очи каде што целиот Универзум живее.

Нека твојот живот биде како диво цвеќе растејќи слободно во убавината и радоста на секој ден.

''You don't have to believe in miracles. Your life is a miracle. You are the miracle.'' - Многу убаво звучи на Англиски јазик.

Ќе те држам кога не можеш да стоиш. Ќе ги избришам твоите солзи кога плачеш. Ќе се борам за тебе кога ти ќе се откажеш.
Ќе те сакам секогаш и засекогаш.


и за крај...

Ние не сакаме богатство. Ние сакаме Мир и Љубов.

spiritualityEN.jpg
 

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
„Мирот и среќата ни се на дофат во секој момент. Мирот е во секој чекор. Треба да чекориме фатени за раце. Не постојат политички решенија за духовни проблеми. Запомнете, ако Создателот ставил нешто таму, тоа му е местото. Не може да има виножито во душата без дожд во очите.

al321ygOoo.png
 

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Прекрасна мисла од Џон Ленон

- Кога имав пет години, мајка ми секогаш ми зборуваше дека клучот на животот лежи во срцето. Кога тргнав на училиште, ме прашаа што сакам да бидам кога ќе пораснам. Напишав „среќен“. Ми рекоа дека не сум ја сфатил поентата на задачата, а јас им одговорив дека тие не ја сфатиле поентата на животот.
 

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.739
“This case, Tom Robinson’s case, is something that goes to the essence of a man’s conscience-Scout, I couldn’t go to church and worship God if I didn’t try to help that man.”

“Atticus, you must be wrong…”

“How’s that?”

“Well, most folks seem to think they’re right and you’re wrong…”

“They’re certainly entitled to think that, and they’re entitled to full respect for their opinions,” said Atticus, “but before I can live with other folks I’ve got to live with myself. The one thing that doesn’t abide by majority rule is a person’s conscience.

To Kill a Mockingbird.
 

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
„Човек не може добро да размислува, да љуби и да спие доколку добро не вечерал“. – Вирџинија Вулф

 
Член од
28 јануари 2015
Мислења
518
Поени од реакции
2.869
Има внатрешна битка од два волци во нас.Едниот е злобен.Тоа е бес, љубомора, горделивост, резервираност, лаги, инфериорност и его. Другиот е добар. Тоа е уживање, мир, љубов, надеж, човечност, љубезност, симпатија и вистина. Волкот што победува? Тој што го храниш.
~Чероки поговорка (индијанско племе)~
 

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Научив дека луѓето ќе заборават што сте кажале, луѓето ќе заборават што сте направиле, но луѓето никогаш нема да заборават како сте направиле да се чувствуваат –Maya Angelou
 
B

BooBojan

Гостин
Повторно сум сам. Можеби е и најдобро така, не очекувајќи помош, не плашејќи се од предавање.
Сам. Ќе направам се што можам, не верувајќи во поддршката која ја нема, и тогаш е мое се што постигнам, и лошо и добро.
Меша Селимовиќ.
 
Последно уредено од модератор:
Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
“Do stories, apart from happening, being, have something to say? For all my skepticism, some trace of irrational superstition did survive in me, the strange conviction, for example, that everything in life that happens to me also has a sense, that it means something, that life speaks to us about itself through its story, that it gradually reveals a secret, that it takes the form of a rebus whose message must be deciphered, that the stories we live compromise the mythology of our lives and in that mythology lies the key to truth and mystery. Is it an illusion? Possibly, even probably, but I can’t rid myself of the need continually to decipher my own life.” ― Milan Kundera, The Joke
 

Kajgana Shop

На врв Bottom