Сите убави мисли ТУКА!

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Човек, кoj ја следи толпата , обично подалеку од толпата нема ни отиде . А оној, кој, ќе се издвои од неа има поголеми шанси да се најде себеси онаму каде што уште не стапнала ногата на обичниот човек …

Член од
22 февруари 2014
Мислења
51
Поени од реакции
35
“Losing love is like organ damage, it’s like dying. The only difference is death ends. This? It could go on forever.”

Do not look for my heart any more; the beasts have eaten it.

Where we love is home. Home that our feet may leave, but not our hearts. Oliver Wendell Holmes.

Trust is a difficult thing. Whether it’s finding the right people to trust… …or trusting the right people will do the wrong thing. But trusting your heart… …is the riskiest thing of all. In the end… …the only person we can truly trust… …is ourself.

For those who believe in the resurrection, death is inconsequential. In the resurrection, those that were dead live, and those who live believe they shall never die.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
„Денес е еднакво добар ден како и сите други.“

„На некои жени им е потребен плен, крв, смртна опасност... тоа е инстинкт, така успеваат да ги зачуваат своите неонски насмевки и канибалски чувства.“

„Единствена утеха која ни останува е да се криеме сами сред ноќ, во некое напуштено место. Секое ново утро, помали сме од нула, а човештвото е чекан за мозокот.“

„Човекот може да ужива во тоа да го разбудат во 7.30 наутро, да скокне од креветот, да се облече, набрзина да јаде, да изврши нужда, да ги измие забите и косата, да се бори со сообраќајот и се тоа за да дојде до местото каде ќе заработува пари за некој друг, а од него ќе се бара да биде благодарен.“

„Кога ќе ги натераш да те мразат, тогаш биди сигурен дека добро ја работиш својата работа.“

„На она место каде се дели мозокот од душата, на разни начини влијае искуството – некои го губат паметот и стануваат душа: Лудаци. Некои ја губат душата и стануваат памет: Интелектуалци. Некои ги губат и двете и стануваат ОПШТО ПРИФАТЕНИ!“

„Дали веруваш дека животот има цена? Јас не верувам во никакви цени... Јас сум сонувач.“

„Размислете двапати пред да скршите нечие срце.“

„Ние не ни прашуваме за среќа, ние само бараме помалку болка.“

„Можеби ќе бидам ангел... некој следен пат.“

„Јас не сум како други луѓе... другите луѓе се како другите луѓе.“

„КОГА ЌЕ ЗАМОЛЧАМ, ЌЕ СЕ СВРТАМ И ЗАМИНАМ, НЕ ЗНАЧИ ДЕКА ТИ СИ ПОБЕДИЛ... ТОА САМО ЗНАЧИ ДЕКА ВЕЌЕ НЕ СИ ВРЕДЕН ЗА МОЕТО ВРЕМЕ!“

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
не е убава мисла ама е вистинита
Пролет е... Скоро ќе потечат рекички од планинските снегови, мрсулите на децата и лигите на мажите...[DOUBLEPOST=1393694063][/DOUBLEPOST]Животот- не е учител, туку репетитор, а лекциите си ги плаќаш самиот.

Последно уредено:
Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Физички ми се блуе од човештвото на јавни места, кое е единствениот вид што постои.

Фернандо Песоа

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Sometimes it's easier to pretend you don't care, than to admit it's killing you.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Good judgement comes from experience. And experience, well, that comes from bad judgement

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Најлесниот начин да ги натераш луѓето да не те поднесуваат е : 1. Почни да им ја кажуваш вистината. 2. Често. 3.Секому.

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Сметам дека човек може сета своја љубов да и ја даде само на една единствена личност. Можно е да се сака толку силно што не останува ниту трошка љубов за некој друг.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.136
Поени од реакции
13.262
Не е битен патот, битно е како ќе го одиш :)

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
„Кога ќе дојдат на одредени години, некои мажи изгледа се плашат да пораснат, па што постари стануваат, толку помлади жени бараат.“

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
За да ги слушнеш зборовите на Љубовта, мораш да и дозвлиш на Љубовта да ти пристапи. Меѓутоа кога таа ќе ни се приближи, се плашиме од тоа што може да ни го каже затоа што љубовта е слободна и не е во владеење на нашта волја или она што го правиме.
Љубовта преобразува, љубовта лекува.
Љубовта е чин на верба, а не на размена.

Без оглед како се чуствувате, секое утро станете и подгответе се да и дозволите на вашата светлина да продолжи да свети. Оние што имаат очи да гледаат, ќе ја видат и ќе бидат маѓепсани од неа.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Не ги спуштај другите за да се издигнеш себе си, туку издигни се себе си, за да ги спуштиш другите

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
платата во Македонија – е како кинеска детска играчка: 10 минути си поиграл ,
се скршила – и ја чекаш следната..

Kajgana Shop

На врв Bottom