Се плашите ли од темнината? Зошто?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Пааа да.делумно...онака...од време на време...

M

M del Mar

Гостин
Не бе какво плашење..баш ми е закон у темнина,се релаксирам и ја обожавам

:helou:

Член од
29 декември 2008
Мислења
114
Поени од реакции
3
воопшто немам страв од темница и недајбоже некогаш да имам бидејки познавам лијѓе со се плашат од темница и знам како им е ,ете како на пример сесра ми таа ни метар од вратата не излегва навечер сама а нојке спие со столмна ламба :back:

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Стравот од темнина е исконски и длабоко е всаден во секој од нас. Всушност, тој е одраз на стравот од непознатото, од тоа што не можеме да го видиме, па го измислуваме, а како механизам на самозаштита, стравот има големи очи (бујна фантазија).
Денес ние ниту не знаеме што е вистинска темнина, и навечер, дури и со лошо улично осветление, сме во полутемнина. Од неа не се плашам, ама искрено би ми предизвикала морници темнина црна како мастило и густа како тесто.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.689
Поени од реакции
34.202
Секако дека не. Ја обожавам.

По долго поминато време пред компјутер, темнината ми е рај за очи.

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Повеќе ми годи темнината мене не знам зашто:toe:

*Cindy*

Sunrise...
Член од
12 јануари 2009
Мислења
16
Поени од реакции
1
Како мала гледав еден филм со вонземјани...и после тоа трауми имав, мислев ке ми искочи нешо од под кревет навечер во темницата ...и мораше на бајачка:tapp:....сега малку се плашам :)

LiGLaTa

PartY AnimaL =)
Член од
10 јуни 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Даа.. ко мала пред да си легнемее.. брат ми ме плашешее дека има некој човек под креветот.. и ако станам ќе ме фатиии за ногаа.. :nesvest::kesa: И Сегаа пак си се плашамм :pipi::tapp::kesa:

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Abe site sto se plasat od temnina 90%od niv imaat strav od cudovista pod krevetot.

Jao i mene mi e strav sega samo gledam vo krevetot.
kaj ja otvoriv ovaa tema:S:S:S

Член од
27 јануари 2009
Мислења
12
Поени од реакции
0
...Neam strav amaa kako mala i mene me imaat plaseno deka ima nekoj cudovista pod krevet a sea maka neam :pos2:

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Кога бев мал многу се прашев од темнина, сега и така и така, кога сум изнервиран од ништо не се плашам:uvo:

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Како мал се плашев од темнина,ама сега не.Како со вика MITEMAN кога сум изнервиран од ништо не се плашам.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom