Се плашите ли од темнината? Зошто?

Џ

ЏинЏер

Гостин
Како мала многу се плашев од темница. Потоа како што растев стравот постепено се намали, се до пред 2-3 години кога поради едно непријатно искуство повторно се појави и сега не можам да замислам да се најдам ноќе сама надвор од дома (инаку се дешава да останам сама дома ноќно време, но тогаш не чувствувам страв туку само некаква напнатост). Немам појма од што конкретно се плашам (не верувам во некои натприродни сили или суштества што демнат во ноќта), но избегнувам да се најдам сама надвор во темница, освен кога морам. :unsure:

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Јас не се плашам воопшто...Мене ми е дури и преубаво во темница, ме одмара и опушта...Јас неможам да заспијам ако има и трунка светло во соба, ми смета...Од мала сум така научена да спијам..можеби и затоа немам страв воопшто...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
З‘ш мојт да се акнам во некоја маса и сољ да се напрам по нозеве.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Па да, имам некој страв од темнина, самата темнина го дава чувството да се чувствуваш беспомошно, зошто во тој момент ништо не гледаш, а со самото тоа и очекуваш да се случи нешто.... дури и да се сопнеш негледајќи во темницата. Но тоа е нормално кај нас луѓето.... :)

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Јас не се плашам воопшто...Мене ми е дури и преубаво во темница, ме одмара и опушта...Јас неможам да заспијам ако има и трунка светло во соба, ми смета...Од мала сум така научена да спијам..можеби и затоа немам страв воопшто...
Исто и јас.Во мојата соба 24/7/365 дена се спуштени завесите,никогаш не ги дигам ниту палам светло.Вечен мрак :) ми смета светлина и сонце..

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Исто и јас.Во мојата соба 24/7/365 дена се спуштени завесите,никогаш не ги дигам ниту палам светло.Вечен мрак :) ми смета светлина и сонце..
Не до толку.напротив јас сакам сонце, светлина и утро.;) Но вечерта има посебен шмек.

S

Sinisa123

Гостин
Eve malku da se nasmeeme na moja smetka. Na mene mi e strav da zaspija so izgasnato svetlo posto ako gledam nekoj horror movie mi e strav da zaspijam i plus ako nekoj covek se pojavi pod krevet dodeka go gledam filmot e togash totalno sum postran.

Kajgana Shop

На врв Bottom