Се' за воздушни пушки

Член од
25 ноември 2009
Мислења
22
Поени од реакции
0
Jas kupiv vozdusna puska ''GAMO''. Mnogu e dobra - kamen krshi :):)

_Perdika_

Proud To Be Macedonian!!!
Член од
7 јануари 2009
Мислења
77
Поени од реакции
11
еве слика. само тука ги има под името алфамакс. Ја земав од Диманко за 13000. Мачка од 50м на лице место ја уби, конзерва на 30 м ја буши(од повеќе немам пробано). Многу опасна пушка, можам да замислам само што прави 125ката, мој предлог е да почекаш, месец два па да си земеш 125, зошто сега пратките за 125 не биле како што треба.

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
еве слика. само тука ги има под името алфамакс. Ја земав од Диманко за 13000. Мачка од 50м на лице место ја уби, конзерва на 30 м ја буши(од повеќе немам пробано). Многу опасна пушка, можам да замислам само што прави 125ката, мој предлог е да почекаш, месец два па да си земеш 125, зошто сега пратките за 125 не биле како што треба.
а со се оптички нишан е толку или?
а јас се мислан уште каква да зимам незнам а 125 колку пари била

_Perdika_

Член од
7 јануари 2009
Мислења
77
Поени од реакции
11
Да пушката иде со оптички нишан фабрички, зошто друг нишан нема. А 125 е 9000, ама оптички нишан за неа е 4500, ама е многу појака и од нано ид мојата. Сега ако не ти се брза, мој совет ти е да почекаш зошто за +1500 ja добиваш моментално најаката воздушна, јас веќе неможев да чекам затоа ја земав оваа

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Да пушката иде со оптички нишан фабрички, зошто друг нишан нема. А 125 е 9000, ама оптички нишан за неа е 4500, ама е многу појака и од нано ид мојата. Сега ако не ти се брза, мој совет ти е да почекаш зошто за +1500 ja добиваш моментално најаката воздушна, јас веќе неможев да чекам затоа ја земав оваа
а сега има у продавницата 125 или нема или овие сега сто се не се добри 125?

С

Спенсер

Гостин
каде е тоа Динамко? кај што си ја купил воздушнава?

_Perdika_

Член од
7 јануари 2009
Мислења
77
Поени од реакции
11
Сега нема 125, ама ќе им стигнат во текот на наредната недела, и таа пратка не чинела, барем така ми кажа пријателот што работи во Про Спорт, сега ти ако сакаш купи од оваа пратка, па може ќе ти се погоди пушката:toe:

каде е тоа Динамко? кај што си ја купил воздушнава?
Не е Динамико, туку Диманко и се наоѓа во гтц кај кафичот Гарден

С

Спенсер

Гостин
Сега нема 125, ама ќе им стигнат во текот на наредната недела, и таа пратка не чинела, барем така ми кажа пријателот што работи во Про Спорт, сега ти ако сакаш купи од оваа пратка, па може ќе ти се погоди пушката:toe:

Не е Динамико, туку Диманко и се наоѓа во гтц кај кафичот Гарден
ем го попрајв,пак грешно сум го пишал:pos2::pos2:

ок,фала многу:vozbud:

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Имаш среќа шо не сум бил таму коа си ја убивал мачката пошто ќе ти ја пикнев пушката во задник

_Perdika_

Член од
7 јануари 2009
Мислења
77
Поени од реакции
11
Имаш среќа шо не сум бил таму коа си ја убивал мачката пошто ќе ти ја пикнев пушката во задник
Друже не ја убив јас мачката туку комшијата, јас само кажував од кај ја утепа, иначе не гаѓам шивотни, против тоа сум, воедно дома чувам 5 кучиња:smir:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Друже не ја убив јас мачката туку комшијата, јас само кажував од кај ја утепа, иначе не гаѓам шивотни, против тоа сум, воедно дома чувам 5 кучиња:smir:
За тепање на животни и јас не тепам, се додека маалските кучиња (кои беа слободни и без сопственици) не решија да се здружат против мене. Па едно по едно ги испратив во вечните ловишта, само не со воздушна туку со мало-калибарка.

Aj малку појќе инфо за 125-ката колку доаѓа сосе оптички нишан, каква муниција користи, дали се прекршува цефката или само мал дел под неа...

јас имам кинеска и турска воздушна, прилично се силни, но нишаните им се срање и на двете. Баш денеска со братми и неколку другари имавме годење на стари чаши. Дур да му го земиш редо која кај годи у пм цел ден помина и едно пакетче метци потрошивме :)

_Perdika_

Член од
7 јануари 2009
Мислења
77
Поени од реакции
11
И Хатсан 125 е турска пушка, цената со асален оптички ке те фати негде околу 14000ден. имаш со дијабола 4,5(380м/сек излезна брзина), 5,5 (305м/сек) и 6,35(230м/сек), ама со продавачите што зборев викаат со муниција 4,5 е најдобра, и најдолго траел федерот. Додека на другите многу брзо се олабавувал. Пушката се прекршува, ама за да ја прекршиш треба многу да се намачиш, поради јакиот федер.Јас од мојата што е послаба добив модрица на раката од прекршување.

Подетални информации можеш да најдеш на сајтотhttp://www.hatsan.com.tr

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
ovie 6.35 mm malku se zaebani so sosena nali modivikacii lesno bi mozele da se napravat boevi puski

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
може некој што добро ги познава законите да ми објасни како оди процедурата за набавка на воздушна пушка. Дали е потребно одобрение или било каква дозвола за воздушна пушка? На кој начин се добива ваква дозвола? Го читав законот за оружје, и малце не ми е се јасни некои делови! На форумов прочитав секакви информации, дека треба, дека не треба, дека треба само да се пријави. Ве молам за точен одговор за процедура за набавка на 4.5 мм воздушна пушка!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom