Абе до толку да ме фаќа гнаса-не. Чисто онака не практикувам да јадам од иста лажица-освен од дечко ми и од мајка ми. А за шише... :pos2::pos2::pos2:. Повеке сок имам испиено директно од шише отколку од чаша...:kesa:
Сестра ми е ужасна на таа тема... Од гадни зборови на маса...некој да јаде со раце...да дели лажица или шише со било кој...Ако треба нема да јаде :pos2: Затоа кога бевме мали на секое јадење и правев по нешто...
Само колку чоколади и имам ќарено така :kesa:
Ne Deka Se Gnasam ama ednas bev bolnica i vleguvam vo eden odel i tamu lezea skoro site albanci i tolku mi zamarisa na ovcetina sto pocna da mi se losi i povrakja posle toa me bolese stomak od samata mirazba uffffff.
Не е главното дали се гадиш од другите или не, не е хигиенски да да пиеш од иста чаша со некого или било што, што има допир помеѓу телесните течности, во случајов плунка. Али во секој случај се гадам.
Се гадам итекако...никад не им давам да ми пијат од шишето или да ми гризаат од храната. Сите ми се чудат али кој ги врти, не ми иде некако и готово...:icon_mrgr
Од такво негнасење денеска се соочуваме со заушки и некои други болести. Стварно треба да пазиме и да не се опуштаме премногу да зимаме да јадеме работи врз кои претходно некој друг се лигавел и слично. Уште една работа што не ја сакам е по продавнициве. Ај за овошје кога си бираат луѓето па некое го враќаат ама тоа може да се испере ама за леб кога ќе фати еден па друг се додека не се најде тој леб што им одговара тие ќе направат лом. Уште еден пример со продавнициве е кога продавачот без ракавици ти сече месо или нешто слично, притоа со истите немиени раце зима пари па и за крај да ја умрси работата си чепка нос. Затоа и многу ми се допаѓа овој новиов закон со што веќе не се толерираат такви работи. Дај боже да е ефективен.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.