Се гнасите ли од другите?

ηιкσlα

ılılı Сакам Зеленко ılılı
Член од
27 февруари 2009
Мислења
173
Поени од реакции
4
Se gadam nekoj ako pie od sise i gledam kako ja pravi ustata i ligi ostava,toa ne mozam da go pijam..Ne ne..

А

Аниии

Гостин
Зависи од кој
Не се гнасам од моите блиски(пријатели роднини...)

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Од такво негнасење денеска се соочуваме со заушки и некои други болести. Стварно треба да пазиме и да не се опуштаме премногу да зимаме да јадеме работи врз кои претходно некој друг се лигавел и слично. Уште една работа што не ја сакам е по продавнициве. Ај за овошје кога си бираат луѓето па некое го враќаат ама тоа може да се испере ама за леб кога ќе фати еден па друг се додека не се најде тој леб што им одговара тие ќе направат лом. Уште еден пример со продавнициве е кога продавачот без ракавици ти сече месо или нешто слично, притоа со истите немиени раце зима пари па и за крај да ја умрси работата си чепка нос. Затоа и многу ми се допаѓа овој новиов закон со што веќе не се толерираат такви работи. Дај боже да е ефективен.
А кога ке помислам и на брзата храна. Фаќа пари,чепка нос, се бриши од мрсната кецела, и после ја фаќа салатата со раце и ја става во сендвичот.Или пак плескавицата или лебот.
Со исклучок на реномираните сендвичари.

Член од
13 април 2009
Мислења
11
Поени од реакции
0
Многу ми се одвратни некои луѓе кога ќе видам дека не водат сметка за личната хигиена што е основа за здрав живот! Не мијат раце пред јадење, а претходно којзнае што не фатиле со нив, прљави пари што поминале низ илјадници луѓе и сл. Некои што мирисаат непријатно на запотена мишка, или 3 кила наслаги на забите бљак!! Мислам.. ќе ти дадам пари иди купи си што ти треба замиј се малце заличи на човек. Со самото тоа добивам лош впечаток за таа личност...

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
Се гнасам само од цигани..:smir:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Од тие што ми се блиски не,а од другите да па кој сака нека е.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Хаха :pos2:

Јас до пред некое време ептен се гадев, на никој ништо не давав. :toe:
И сите ми се смееја и намерно пред мене пиеа од исто шише на пример или јадеа од иста ужина... ццц :jaj:

Сега не до толку, али ипак си пазам...
:smir:

Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Не сум гадлив тип. Али мразам да користам неизмиен прибор, или да пијам од шише од кое пред мене некој пиел. А најмногу од се, мразам нехигиена. Околу мене практикувам се да биде чисто, во спротивно седам на страна.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Не се гадам од другите,додуша секако зависи од кој.
Со другари/ки не ми претставува проблем да пијам од исто шише или пак да јадам од исто нешто,и со роднините е истото.
Нормално нема со некој што не го ни знам да делам вакви работи,прво и основно не ни знам дали е сосема здрав така јас се изложувам на беспотребен ризик.
Значи воглавно не се гадам ама како што кажаа и погоре,внимавам на овие работи.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Jas na primer,sum mnogu gnasliv...nekoj ako pie voda od sise,mi e gnas da se napijam i jas....nekoj ako jade na pr. tost mi e gnas da apnam od tostot...sekogas doma si pijam voda od cisti casi...koga rucam si zimam cista lazica ili viluska....a ne od na brat mi :)
Se gnasite li i vie?
Уфффффф ненормално гнаслив,дури и од мајка ми не пијам,само од сестра ми е можно.

M

Mr.InF3ction

Гостин
слаба точка ми е ... не пијам од иста чаша.. шише било што...:tapp:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
239
Поени од реакции
5
Уф гадам се, неможам да гледам некој како јаде неубаво ,брзо, демит, или па недај боже од мене да зима ,ич нема да ми е убаво после или ке го оставам.

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Од иста чаша не пијам и не јадам од ист пробор за јадење. Тоа највеќе мрзам!

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Не се гнасам единствено од мајка ми.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Не се гнасам од други луѓе ама ич. Уште повеќе, си се тешам дека така си го билдам имуниот систем :). Единствено ми фуфка од фекални бактерии, па обавезно рибам раце после секоја посета на тоалетот, и мрчам ако приметам дека некој забушава.

Kajgana Shop

На врв Bottom